КОЛЕДНИ УСПЕХИ ЗА МАТЕМАТИЦИТЕ
Публикувана от koordinator на 25.12.2017 - 16:08
КОЛЕДНИ УСПЕХИ ЗА МАТЕМАТИЦИТЕ ОТ „ПАИСИЙ“

Някога Карл Фридрих Гаус заявил: „Математиката е царица на всички науки“. Днес ние сме се убедили в очевидните и неизчерпаеми възможности на науката математика. Тя е тази, на чиито рамене се крепи целият природен свят. Без нея е немислимо съществуването на всичко около нас, дори и нашето собствено. Точни правила и чист език, подреденост и гъвкавост, огромно приложение в съвременния свят, сила и предизвикателство – това са само елементи от огромните възможности на математиката, които паисиевци познават, обичат и доказват ежедневно в своите участия, постижения, малки и големи победи в тази предметна област.
Проведено за втора година с голям брой участници (I – XII клас), Коледното математическо състезание вече се превръща в традиционно и за нашата област и доказва математическите познания на паисиевци. Организира се от СМБ – Секция „Изток", гр. София и е част от състезанията, посветени на големите български празници Коледа и Великден. Паисиевци участваха с голям ентусиазъм, показаха завидни знания и умения и завоюваха 4 призови места.
II клас – Акай Айхан Шабан – I място;
III клас – Шейма Йълмаз Мурад – I място;
IV клас – Хелин Джанер Себахтин – I място;
V клас – Георги Иванов Щерев – I място;
VI клас – Весела Щерева Добрикова – I място;
VI клас – Николай Здравков Димитров – III място.


Учители и ученици обединиха усилия, отговорност, амбиция и любов към математиката и всичко това очаквано им донесе отличия. Тържествено, в актовата зала на ЕГ „Христо Ботев" бяха връчени медали, грамоти и награди на първенците.
Поздравления за победителите!