УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК „ПАИСИЕВЦИ“ С ПРИСЪДЕНО ВТОРО МЯСТО
Публикувана от koordinator на 04.04.2018 - 08:26

УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК „ПАИСИЕВЦИ“ С ПРИСЪДЕНО ВТОРО МЯСТО В РАЗДЕЛ „ЕЛЕКТРОННИ ВЕСТНИЦИ“ НА VI НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ КОНКУРС „ГРИГОР ПОПОВ“

СУ "Отец Паисий" е единственото училище в област Кърджали със своя електронна медия. В VI Национален журналистически конкурс "Григор Попов" екипът на електронен вестник „Паисиевци“ в сериозна конкуренция с десетки млади колеги от журналистически клубове в страната бе отличен с плакет и грамота за присъдено второ място.
Ученически екип от дванадесетокласници с ръководител Звезделина Гечева присъства на церемонията по награждаването, която се състоя на 30.03.2018 г. в залата на Филхармонията – град Разград, участва в творческа среща с всички наградени в конкурса, посети Интерактивния музей „Абритус“ и къщата-музей на Йордан Йовков в Жеравна. На тържествената церемония специални гости бяха внуците на Григор Попов: Теменуга Иванова и Красимир Попов.
В шестото издание на конкурса на името на видния общественик и разградски журналист от първата половина на миналия век участваха 190 деца с 290 творби от 20 области и 35 населени места в страната. Конкурсът се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград и се реализира с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград. Темата тази година бе „Светът под лупа“. Целите му са популяризиране на личността на Григор Попов, провокиране на участниците да наблюдават света около себе си, да пишат по всички теми и проблеми, които ги вълнуват, както и повишаване на интереса на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност и популяризиране на добрите новини.
Изказваме своята благодарност на община Кърджали за подкрепата и осигурения транспорт до град Разград.
Вестник „Паисиевци” е и ще бъде огледалото на прекрасните неща, които сътворяват нашите малки и големи ученици.
Всяка дума, всяко слово гради хиляди светове, а когато тези светове отразяват успехите на децата ни, те са истински, неподправени и чисти!