„СТИПЕНДИЯ КЪРДЖАЛИ” ЗА МИЛИЦА ГЕЧЕВА
Публикувана от koordinator на 04.06.2018 - 09:17
„СТИПЕНДИЯ КЪРДЖАЛИ” ЗА МИЛИЦА ГЕЧЕВА ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ”

Към голямото семейство на носителите на „Стипендия Кърджали” се присъедини Милица Светославова Гечева-ученичка от ХII клас на СУ „Отец Паисий” - заслужила отличието със своите дългогодишни постижения. Тя получи своето публично признание на тържеството по случай Деня на българската просвета, на славянската писменост и култура, а наградите - статуетка и грамота ѝ връчи кметът на община Кърджали - инж. Хасан Азис. Носителите на „Стипендия Кърджали” получават и парична награда от 12 минимални работни заплати, превеждани ежемесечно по банков път.
Милица Светославова Гечева е ученичка на СУ „Отец Паисий“ от 2009 година до настоящата 2018 година, през която е приета и за студентка в няколко ВУЗ-а - ВТУ „Свети Свети Кирил и Методий" и ПУ „Паисий Хилендарски". Милица е ученичка, която олицетворява стремежът на човека към сила, добро, мъдрост, справедливост и победа.
С историческото си есе дванадесетокласничката от СУ „Отец Паисий" , при участието си в Ученическа конференция "Пространство и време" към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" с организатори: Академия за Лидери на Историческия факултет, Ателие "История и памет" и подкрепата на Студентски съвет на ВТУ, Милица Гечева приковава вниманието на всички присъстващи. С опита да намери необикновеното и човешкото в съдбата на Дякона, всъщност тя показва, че словото човешко притежава огромна сила и въздействие и може да отмести всичко, изпречило се на пътя, че чрез мисъл, дума, постъпка всеки един момент пресъздаваме и творим театъра на историята. С това си представяне ученичката е приета във ВТУ с оценка Отличен(6,00).
Списъкът с професионалните постижения и награди на Милица е изключително дълъг и той включва:
VI-то място в национален есенен турнир по Информационни технологии „Джон Атанасов";
-II-ро място в областен конкурс за компютърна графика и мултимедийна презентация на тема: „Любимото училище - традиции и бъдеще";
-I-во място в национален конкурс за мултимедиен проект (категория: мултимедиен филм) „Космическите мечти на България";
-I-во място в „Цветна олимпиада" по информационни технологии;
-I-во място в национален конкурс за мултимедиен проект (категория: мултимедиен филм) „Космически мечти";
-I-во място в областен конкурс за компютърна графика на тема: „Приказка в картинки";
-I-во място в национален конкурс за ученическо есе на тема „Заветите на първоучителя Климент Охридски";
-I-во място в III - ти (национален кръг) в състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието"
-I- во място в национален исторически конкурс "Към Златния век" (категория: есе/разказ) - 2017 г.;
-III- то място в Десети юбилеен национален исторически конкурс „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим" - 2017 г.;
-III-то в областен конкурс (категория: фотоколаж) „Мечтай и пътешествай".
Честито, Милица! Желаем ти бъдещи успехи и постижения!