КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ
Публикувана от koordinator на 04.07.2018 - 15:01
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ В КОНКУРС НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ

На 27 април (петък) 2018 г., Военноморският музей обяви резултатите от конкурса за историческо есе. Началото беше поставено на 12 февруари 2018 г. – деня, в който се навършват 150 години от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев, а краят на конкурса е обвързан със 130-ата годишнина от рождението на капитан-лейтенант Кирил Минков. Темите, по които участниците изпращаха своите разработки: „Един български флотоводец в изпитания и победи“ и „За героизма няма давност“, бяха свързани именно с тези две личности, оставили трайна диря в българската морска история.
Инициаторите на конкурса – директора на ВММ – д-р Мариана Кръстева и командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев - отправиха поздрав към всички участници.Отличените ученици получиха грамоти и книги, посветени на видни български военни дейци, специална значка и сувенири на Българските военноморски сили, както и безплатен семеен билет за всеки от участниците, с който те могат в рамките на една календарна година да посетят Националния военноисторически музей в София и неговите три филиала – Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ във Варна и Музея на авиацията в Пловдив. Част от наградата е разходка с катер на Военноморските сили. От СУ „Отец Паисий“ за отлично представяне бе класиран Момчил Трянов Димов от 10Б клас.
Поздравяваме него и ръководителят му – г-н Кирил Гогов – и им желаем да преоткриват и в бъдеще пътя към успеха, който няма давност и оставя след себе си само пълноценни и градивни следи!
Предлагаме на Вашето внимание есето "За героизма няма давност (капитан-лейтенант Кирил Минков)" с автор Момчил Димов на 16 г., представил се отлично на конкурса за исторически есета, завършил в края на април 2018 г.