ПАИСИЕВЦИ В ТЪРСЕНЕ НА СЪКРОВИЩЕ
Публикувана от koordinator на 04.11.2018 - 16:25
ПАИСИЕВЦИ В ТЪРСЕНЕ НА СЪКРОВИЩЕ, ЗАБАВЛЕНИЯ И УЧЕНЕ

TREASURE HUNT, търсене на съкровище, забавление и учене, учене чрез забавления - както искате го наречете!
Но удоволствието и интересът на децата към знания и приключения са несломими, несекваща е жаждата им за новото и различното, нестандартното и вълнуващото.
Точно този дух оживя за пореден път в Регионална библиотека "Н. Й. Вапцаров" по време на състезанието "Тreasure hunt". Участниците от СУ "Отец Паисий" от отбор " Търсачи на силни усещания" с голям интерес и ентусиазъм се впуснаха в търсене на съкровището, отговаряха на поставените въпроси, хвърляха се в дълбоките дебри и необятните тайни на книгите. Защото именно в тях е скрито всяко съкровище!!! А който търси, намира!!!
Ученици от ОУ ”Св. Климент Охридски”, СУ „Отец Паисий” и СУ „Владимир Димитров – Майстора” участват за четвърта поредна година в европейската инициатива на Евродеск. Ръководител на участниците от СУ "Отец Паисий" бе г-жа Северина Вълчева.
Кампанията преминава през няколко дейности: – конкурс за детско творчество /лого за тениска/; викторина; търсене на съкровище. Мероприятието е по проект "Време за движение", част от мащабна кампания, организирана от "ЕURODESK". В гр. Кърджали, България под егидата на Сдружение "Устойчиво развитие" и програма "Еrasam+". Организатори на събитието са Сдружението „Устойчиво развитие“ и Регионална библиотека.