ОБЛАСТEН КОНКУРС - 2018
Публикувана от koordinator на 27.12.2018 - 10:46

ОБЛАСТEН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА „МОЯТ ИЗВЪНЗЕМЕН ПРИЯТЕЛ“

Да търсиш новото и непознатото… Да преоткриваш светове и пространства, неподлежащи на разумна човешка логика… Да се докосваш чрез възможностите на компютърните технологии до изкуството, за да разкриваш тайнствени същности и създания… Да задълбочаваш познанията и уменията си за търсене и представяне на живот отвъд планетата Земя, за неземното…
Това демонстрираха участниците в Областния конкурс за компютърна графика на тема: „Моят извънземен приятел“. Конкурсът е иницииран от катедра „Информатика и информационни технологии“ към училището във връзка с честването на 105 години от създаването му. Инициативата се провежда под егидата на областния управител Никола Чанев и със съдействието на РУО. Общо 45 ученици от 1 до 12 клас, разделени в 3 възрастови групи, взеха участие в надпреварата със свои рисунки и колажи.
Областният управител награди победителите, поздрави призьорите за проявената креативност и им връчи грамоти и предметни награди. В приветствието си към учениците на СУ „Отец Паисий“ Никола Чанев нарече школото инкубатор на идеи и благодари за активното участие на паисиевци в благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“, която тази година набира средства за детското отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.
Ето и имената на победителите в областната надпревара за компютърна графика по възрастови групи и направления:

1. Симеон Христов – III клас;
2. Христо Вълков – IV клас;
3. Елисавета Добрева – V клас;

1. Паулина Карачомакова – IX клас;
2. Мария Лозева – VIII клас;
3. Ерен Ерол – X клас;


1. Калоян Стайков – XII клас;
2. Илина Димитрова – IX клас;
3. Георги Христов – XI клас;


1. Мехмет Дамар – XII клас;
2. Евгени Даматов – X клас;
3. Мерт Рашид – XII клас.

Поздравяваме ги за умението да творят изкуство отвъд границите на познатото и ежедневното, да съзират, преоткриват и съграждат нови красиви и тайнствени светове и идеи.
Пожелаваме им да бъдат все така креативни, да бъдат творци!


Церемонията по награждаването бе съпътствана с музикална програма от възпитаници на музикалния педагог г-жа Евгения Пейкова. Свои изпълнения представиха: вокална група „Звънче“, групата за народни песни към училището, гайдарите Иван Белев и Мартин Узунов, Величка Христозова с песента „Една българска роза“.

<