В ЧУДНИЯ СВЯТ НА ЧИСЛАТА
Публикувана от koordinator на 27.12.2018 - 16:38
ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" В ЧУДНИЯ СВЯТ НА ЧИСЛАТА

Коледни и математически вълшебства, вълнение, трепет, огромна радост, очакване, родители и приятели гостуваха при първокласниците от СУ „Отец Паисий“ в навечерието на зимните празници.
Малките паисиевци от 1 Б клас с ръководител Анна Владимирова разкриха знанията си за чудната страна Цифрознания, възхитителната принцеса Математика и вълшебните ù поданици - числата от 0 до 10, намиращи се под властта на магьосника Незнай-Забравей, обрекъл ги да спят непробуден сън цели 100 години. Чудодейни думички за всяка цифра или знак, изречени от малчуганите, събуждаха поданиците на принцеса Математика и отключваха вратите на тайнствен замък. Така страната Цифрознания се превърна в царство на всички, опознали примамливия свят на математиката. А след решен тест със задачи на хартиен носител, първолачетата получаваха сертификати.
Забавни игри от цифри и знаци показаха силата, наречена ЗНАНИЕ, а усмивките и настроението на малките математици поканиха вълшебството на празника КОЛЕДА. С различни геометрични фигури, съставяйки и решавайки числови изрази и текстови задачи, децата помогнаха на Зайко да достигне по-бързо до снежен човек, неусетно украсиха елха за настъпващите празници и помогнаха и на Дядо Коледа за подаръците, защото и там ги очакваха интересни математически забавления.
Вечер на математиката, съчетана с коледни приключения, проведоха и учениците от 1 А клас с ръководител г-жа Минка Стоянова и учениците от 1 Г клас с ръководител Ваня Димова. В тържествените часове, посветени на математиката, присъстваха и мултимедийни презентации. Но тъй като празникът не е празник без песен, малчуганите поканиха магията на МУЗИКАТА със своите звучни изпълнения. Празнични пожелания, стихотворения, песни, посветени на наближаващите светли празници, огласяха сградата на Бизнесинкубатора и превърнаха този ден в тържество на трудолюбието, доброто, игрите и вълшебствата. Под ръководството на г-н Настев празникът в 1 Б клас завърши с магията на българските хора.
Красивите и вълнуващи пътешествия в царството на цифрите неусетно бяха превърнати от децата в път към света на музиката, знанието и предстоящата бяла Коледа.
Благодарим на всички първокласници и техните учители, че сътвориха един чудесен празник!
Видеозапис с част от тържеството на 1 А клас можете да видите на приложения линк: