ПАИСИЕВЦИ С ЧЕТИРИ МЕДАЛА ЗА КОЛЕДА
Публикувана от koordinator на 11.01.2019 - 13:00
ПАИСИЕВЦИ С ЧЕТИРИ МЕДАЛА ЗА КОЛЕДА

Тя - математиката е повсеместна, всеобхватна и… е навсякъде: от рисуването на звезди и управляването на кораби до решаването на всякакъв вид загадки, от обикновената поредица прости числа до изящността на изкуството… Безгранична, безкрайна и интересна, тя е реалност и бъдеще.
С четири медала за СУ „Отец Паисий“ приключи Коледното математическо състезание, с което паисиевци доказват, че обичат математиката - „кралицата на всички науки“.
На 8.12.2018 г. се проведе поредното, четвърто за област Кърджали, Коледно математическо състезание, което се организира от Съюза на математиците – Секция „Изток”, град София и е част от състезанията, посветени на големите български празници Коледа и Великден.
Надпреварата вече се превръща в традиционна за област Кърджали и тази година участваха 948 ученици от първи до дванадесети клас.
Отлични знания и умения показаха четирима млади математици от СУ „Отец Паисий“ - Кърджали.
Ето имената на нашите победители и техните учители:
1. Акай Айхан Шабан - III клас - сребърен медал - 2-ро място; учител: Антоанета Добрева;
2. Алмира Ибрахим Емин - V клас - бронзов медал - 3-то място; учител: Добромира Бъчварова;
3. Весела Щерева Добрикова - VII клас - залатен медал - 1-во място; учител: Димитрина Валкарева;
4. Хатидже Джемал Осман - VIII клас - бронзов медал - 3-то място; учител: Мария Профирова.
Трудолюбие и упоритост на учениците, професионализъм на преподавателите им по математика и мотивация от страна на родителите са основите, на които се градят тези успехи. Тържествено, в актовата зала на ЕГ „Христо Ботев” бяха връчени медали, грамоти и награди на първенците от Ангелина Костова - Началник отдел ОМДК и Емел Бабаева - старши експерт по математика в РУО – гр. Кърджали.
Поздравяваме нашите млади математици и им пожелаваме бъдещи победи и постижения, като разрешават всякакви „невъзможни“ задачи, не за да не го направи някой друг, а за да бъдат първи.
Успех!