ЗА ПРИКАЗКИТЕ И ДОБРОДЕТЕЛИТЕ В УЧИЛИЩЕ…
Публикувана от koordinator на 01.03.2019 - 18:52
ЗА ПРИКАЗКИТЕ И ДОБРОДЕТЕЛИТЕ В УЧИЛИЩЕ…

С блясък в очите, усмивки и вдигнати ръце, пълни с приказни български книги, учениците от 5 A клас на СУ „Отец Паисий“ застават пред фотообектива.
Петокласниците с класен ръководител г-жа Теодора Богданова са радостни и щастливи от участието си в дарителската кампания на разградската професионална гимназия "Шандор Петьофи".
Идеята им възниква спонтанно и с ентусеазъм бързо осъществяват замисленото добро дело. Събират учебници и художествена литература за свои връстници от българското неделно училище "Никола Вапцаров" в град Ерфурт, Германия. Инициатор на кампанията е екип от млади хора, който работи по проект "Моята кауза“ с идеята децата от неделното училище зад граница да не забравят българския си корен и да усетят подкрепата на своите сънародници.
Книгите и учебниците малките благотворители ще изпратят по пощата до Националната професионална техническа гимназия в Разград, откъдето ще бъдат транспортирани до българското училище в Ерфурт, за да пристигнат на специална дата: 02 април – Международния ден на детската книга.
Естественото желание на децата, потребността им (както и на всички нас) да искаме да правим добро, да се отнасяме с разбиране към другите, прави светът ни по-усмихнат и светъл, по-смислен
Благодарим Ви, мили деца, за приказката със съхранени и сътворени добродетели в нашето училище! Прекрасни сте!