ПЕДАГОЗИ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" С НАГРАДИ ЗА 24 МАЙ
Публикувана от koordinator на 24.05.2019 - 15:14
ПЕДАГОЗИ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" С НАГРАДИ ЗА 24 МАЙ
В навечерието на 24 май - деня и славянската писменост, на българската просвета и култура - седем учители от област Кърджали бяха наградени с почетни отличия „Неофит Рилски” на МОН. От името на министъра на образованието и науката - Красимир Вълчев - отличията бяха връчени от началника на РУО-Кърджали Гроздан Колев.
Двама от наградените - Тони Кънчев (старши учител по география и икономика) и Евгения Пейкова (старши учител по музика) - са педагогически специалисти от прогимназиален образователен етап на СУ „Отец Паисий“ – Кърджали.
Преди броени дни госпожа Евгения Пейкова бе удостоена и с друг приз - званието „Учител на годината“. Високо бе оценен трудът ѝ по отношение на възпитанието на децата в духовни и национални ценности.
Висок професионализъм, богата дейност като учители и творци, модерни методи на преподаване са само част от широката професионална ангажираност на отличените наши педагози. Възпитаниците им постигат високи резултати и представят не само училището, но и област Кърджали с различни участия в общински, национални олимпиади, конкурси, фестивали и конференции.
Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Учредено през 1996 г., по традиция се връчва в Деня, връщащ ни към изконните български ценности – сакралните български буквени знаци.
Честито, колеги!
Продължавайте своя успешен път!