СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА
Публикувана от koordinator на 03.06.2019 - 08:16

СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД С ДВЕ ИНИЦИАТИВИ

През изминалата седмица по инициатива на единадесетокласничката Теодора Милушева - титуляр за област Кърджали към Държавната агенция за закрила на детето - ученици от СУ “Отец Паисий” и СУ “Йордан Йовков” се включиха в две събития.
Пешеходен поход "Здравословно и безопасно лято" с цел да информира за опасности, съществуващи около младите хора, и предпазването от тях, да провокира осъзнато търсене на здравословния начин на живот и здравословното мислене сред младежите, да ги информира за ползите от спорта и различните дейности сред природата. Около 150 ученици участваха в различни занимания и игри на открито.
Втората осъществена дейност бе свързана със света на професиите. "Карнавал на професиите" стартира с лекция за Слънчевата система и наблюдение на космически обекти и на слънчеви петна през телескоп. Така участниците се запознаха отблизо с професията на астронома и разгледаха Астрономическата обсерватория „Славей Златев“ - град Кърджали. Вълнуващи и забавни се оказаха проведените игри и занимания.
„Да се храним здравословно! Да спортуваме! Да бъдем активни! Да опознаваме света около нас с познания за любимите си професии!“ - призова Теодора Милушева, ученичка от XIБ клас на СУ „Отец Паисий“.