НАГРАДИ ОТ "TIME TO MOVE" 2019
Публикувана от koordinator на 24.11.2019 - 18:42
ПАИСИЕВЦИ С НАГРАДИ ОТ "TIME TO MOVE" 2019 И РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "Н. Й. ВАПЦАРОВ"

"Time to Move" е кампания за събития, насочени към младите хора. За пета поредна година в европейската инициатива взеха участие ученици от СУ “Отец Паисий”. Координатор за гр. Кърджали е Регионална библиотека "Н. Й. Вапцаров" .
Във фотоконкурса за снимка на уникални, непознати, защитени растителни видове - "Растенията в моя град", на първо място е Виктория Иванова (7г клас), второ място зае Мелда Шериф (8 г клас) и трето място бе за Едже Нури (7 г клас). Второ място във фотоконкурса "Животните в моя роден град" зае Тодор Димов от 8 г клас. Имаше и поощрителни награди- тениски с лого, които получиха останалите участници в Европейската инициатива "TIME TO MOVE" .
През месец oктомври, инж. Васко Райчинов изнесе презентация за природата, изцяло на английски език за осмокласниците, а за учениците от 7 г клас представи лекция за многообразието от растителни и животински видове в Родопите.
Кампанията е водеща инициатива на Евродеск. В нея са включени редица конкурси: за творчество ( изработване лого на тениска); за снимка от природата или забавна снимка; викторина по темата „TIME to MOVE” (Забележителности в родния край и в България).
“Time to Move" е кампания за събития, насочени към младите хора. Целта е да се представят хилядите възможности за участие на младите хора в международни проекти, за пътуване из Европа или за придобиване на ценен опит за бъдещо професионално развитие. Всички събития и дейности се реализират от експертите от мрежата Евродеск.
Най-приятни за всички участници ще останат споделените мигове с приятели от ОУ ”Св. Климент Охридски”, СУ „Отец Паисий” и СУ „Владимир Димитров - Майстора” , за които Регионална библиотека подготви много награди и почерпка с торта.