СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Приятели на училището

Приятели на училището
Основно училище "Klostar Podravski" в Хърватия


На 6 февруари 2009г. на посещение в СОУ "Отец Паисий" - Кърджали бе г-н Мирко Шандровчан - директор на Основно училище Клощар Подравски от Република Хърватска.

По време на работната среща бяха обсъдени актуални въпроси и обменени практики в областта на образованието, извънкласните занимания на учениците и училищния живот като цяло.Училище Клощар Подравски е основано през 1959г. Понастоящем в него се обучават 558 ученика, разпределени в 29 паралелки. Училището разполага с 34 класни стаи, специализирани кабинети по информатика, музика, дефектология и др., библиотека, физкултурен салон, както и със столова за хранене. От месец януари 2009 година функционира и новопостроено, модерно крило на училището, където се помещават 7 нови класни стаи и физкултурен салон.

Директорите на двете училища обсъдиха възможността за бъдещо съвместно сътрудничесто и работа по реализирането на различни проекти.

--


28.08.2006 - 04.09.2006 г.

гр. Охрид, Република Македония


Семинар на тема "Средища за демократично гражданство" в рамките на Проекта за побратимяване на средища за демократично гражданство от Югоизточна Европа с участници от Черна гора, Македония, Словения и България.


 

--

Когато започнаха контактите ни със СОУ "Отец Паисий"- гр.Кърджали, имаше само една зала с няколко компютъра.
С всяка изминала година нивото расте както на техниката, така и на учениците. Сега залите са четири. Това е една от причините, поради която са добрите контакти и съвместната работа между СОУ "Отец Паисий"- гр.Кърджали и Технически университет - гр.София.


Доц. д-р Е.Соколов
Ръководител сектор " Следдипломно обучение" при ТУ- София

Съвместната работа с колегите от СОУ "Отец Паисий" е винаги резултатна и ни носи удовлетворение!


Д-р Ангел Ангелов за фондация "М. Балкански"

Кът на училището ни в Тeкирда - Природоматематическа гимназия

Толерантност, съвместна работа, партньорство с колегите и приятелите ни от СОУ “Отец Паисий” - гр. Кърджали


Шинаси Елбасан
Директор на природоматематическата гимназия в град Тикерда Република Турция

Училището е свързано с историята на града. Учих се от първи до четвърти клас при Марин Захариев. Учителка там беше и неговата съпруга.
Осем години като заместник директор и осем години като директор на Учителския институт, считам училище "Отец Паисий" като част от филиал "Л. Каравелов" на ПУ " Паисий Хилендарски".

Черната дъска в кабинета по химия и гласът на учителката Мария Чилингирова отвориха за мен вратите на тайнствения и прекрасен свят на тази велика наука. Тръгнах след формулите, атомите и молекулите и те станаха част от моя живот. Химията се превърна в професия, а първата любов към М. Чилингирова ме заведе при моите студенти.


Д-р Ваня Найденова
гл. асистент по химия
катедра “Природонаучни дисциплини”
УИ " Любен Каравелов" гр.Кърджали
През 1999 г. госпожа Атанаска Мишонова участва в конференция по проекти IEARN в Кайро. Там приятели на училището станаха и учители от САЩ, Египет, Индия, Пакистан и Сенегал.
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини