СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Telerik Kids Academy

СОУ „ Отец Паисий” отвори врати за Telerik Kids Academy

На 14.10.2011 година в СОУ „Отец Паисий”- град Кърджали се създаде представителство на Telerik Kids Academy.

Софтуерният гигант цели да събуди и запали интереса на учениците от 4-ти до 6-ти клас към компютърното програмиране и да им предостави солидни знания и умения, с помощта на които децата да се научат да програмират.

За да се реализира тази цел, Академията за деца си партнира със съществуващи школи по програмиране и доказали се преподаватели по информатика. С тази нелека задача в нашето училище се е заел преподавателят по информатика и информационни технологии г-н Муса Муса.


Нaчинът на обучение е тип спортно програмиране. То изисква от учениците висока концентрация на мисловна дейност, бързи реакции и продуктивност.

Целта на школата е да се усвоят основите на програмирането, по такъв начин, че децата да мислят алгоритмично и да усвоят конкретни техники по програмиране. Езикът за програмиране, на който учениците се обучават, е един от официалните езици на Международната олимпиада по информатика (IOI)–C/C++. Telerik Kids Academy предоставя на обучаващите се материали, лицензирани софтуерни продукти и висококвалифицирани преподаватели от академията. Състезанията се провеждат онлайн, чрез много специална система за оценяване. Отличилите се получават възможност да продължат своето образование във висши учебни заведения и да намерят работа в софтуерната компания.

Календар на състезанията, организирани от Telerik Kids Academy:

12.11.2011 - първо състезание
17.12.2011 - второ състезание
21.01.2012 - трето състезание

За по-подробна информация посетете: https://telerik-kids.com/

Малките паисиевци вече се готвят отговорно за състезанията. От сърце им пожелаваме успех и победа.


Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини