СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

КОЛЕДНО СИЯНИЕ ОЗАРИ „ПАИСИЙ“
Точно в 18:00 часа на 07 декември 2022 година, съпроводени от  светлинно шоу , заблестяха  светлините на елхата пред СУ „Отец Паисий“ и озариха лицата на множеството присъстващи ученици, учители, родители и гости. Събитието бе част от коледния календар на училището и донесе радост на малки и големи. Запалването на коледните светлини бе предшествано от музикалните изпълнения на талантливите паисиевци, които допринесоха за празничното настроение у присъстващите и за коледният дух на вечерта. Водещ на тържеството бе  Георги Димитров от 8.а клас, а преподавателят по музика г-жа Гергана Кюлханова  и нейните ученици от 3. клас откриха музикалната програма -  госпожа Кюлханова с виртуозното си изпълнение на цигулка, а третокласниците -  с весели коледни песни.  Последваха изпълненията на възпитаниците на учителя по музика госпожа Евгения Пейкова - Коледарската фолклорна група, съставена от момчета от 1.  до 10.  клас, впечатли всички с автентичното си изпълнение на коледарска песен, а  талантите от вокална група "Звънче" закриха тържеството с чудесните си гласове.

Това вълнуващо събитие е традиция в училището, всяка година се събираме, за да поставим началото на най-светлите дни в годината -  дни, носещи  добрина и съпричастие. Такава е и нашата цел -  всички да усетят духа на предстоящите коледни празници и да се заредят с усмивки, надежда и добро настроение. Предстоят още вълнуващи моменти, програмата ни за месеца е богата, защото съвпада с отбелязване на 109-тата годишнина на училището и с патронния ни празник – сред събитията, които предстоят са Коледната работилница на  Ученическия съвет под надслов “Коледата е възможна“, Коледен базар, тържествен  концерт на учениците от начален, прогимназиален и гимназиален етап,  много инициативи, посветени на юбилея ни.“ – споделиха от ръководството на училището.


koordinator на 09.12.2022 - 22:18 | 0 Коментари | Отпечатай

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПАИСИЕВЦИ

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПАИСИЕВЦИ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Отлична езикова подготовка и  впечатляваща култура за писане на есе показаха учениците  от СУ "Отец Паисий" – Кърджали в Националния конкурс за есе на английски език, организиран от ЕГ „Васил Карагьозов“- Ямбол.   Мария Павлова и Енис Али от 12. а клас, Радостин Бориславов и Жора Табаков от 12. б клас  и Йекта Аптурахман от 11. б клас дадоха воля на въображението си и твориха по темата: "The free downloadof films and music should be considered a crime".
В състезанието участваха ученици от цяла България. То е посветено на патронния празник на ямболската гимназия и 133-годишнината от рождението на Васил Карагьозов - поет и преводач. Есетата бяха разгледани и класирани от квалифицирани преводачи и опитни учители по английски език, а оценяването бе по различни критерии, включително организация на текста, точност и богатство на езика.
Ментори на бъдещите абитуриенти са учителите по английски език Цветелина Вълчева и София Калинова. Те са изключително горди с поредния успех на възпитаниците си, поздравяват ги и им  пожелават още много успехи и вдъхновение, за да продължат да бъдат все така креативни и да показват своя талант.


koordinator на 08.12.2022 - 08:19 | 0 Коментари | Отпечатай

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПАИСИЕВЦИ НА МАТЕМАТИЧЕСКИЯ ТУРНИР

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПАИСИЕВЦИ НА МАТЕМАТИЧЕСКИЯ ТУРНИР „ПЕРПЕРИКОН“

Челни места завоюваха математиците от  СУ “Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост в провелия се  на  26 ноември  2022 година XXI Областен математически турнир „Перперикон“.  Той се проведе в град Кърджали, като състезателите бяха разпределени според възрастовата си група в различни училища в града. Домакин за учениците от XI и XII клас беше СУ „Отец Паисий“. В турнира   премериха  сили  ученици от Кърджали, Хасково, Смолян, Димитровград, София и др. от 3. до 12. клас. Темата за всеки клас бе изготвена от екип, ръководен от акад. Сава Гроздев. Паисиевци  се представиха достойно  и постигнаха отлични резултати. Учениците, заели призови места са:
  • Енисе Алехтин Сали –  златен медал (1. място), 4. клас, учители – Ваня Добрева, Кремена Калайджиева
  • Даниел Николаев Солучков –   сребърен  медал (2. място), 3. клас,  учител –  Мария Тенева
  • Анна Петрова Славова – бронзов медал (3. място), 5. клас, учител– Таня Райкова
  • Ниляй Юксел Сали – сребърен медал (2. Място), 6. клас, учител – Анелия Митева
  • Константин Костадинов Динков – бронзов медал (3. място), 7. клас, учител – Добромира Бъчварова
  • Михаела Руменова Солучкова – бронзов медал (3. място), 8. клас, учител – Мария Профирова
Съгласно правилника на ФМИ на ПУ “Паисий Хилендарски” и статута на турнира, на участниците от дванадесети клас, набрали съответния брой точки, се признават оценките от състезанието за прием във всички  специалности на Физико-технологичния факултет към ПУ “Паисий Хилендарски”. А Икономическият университет - Варна, Висшето училище по застраховане и финанси - София и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, ТУ Габрово и Русенски университет „Ангел Кънчев“ , съгласно тяхно решение, признават оценките по своя скала.  Затова вратите на висшите училища вече са отворени за класиралите се на призови места дванадесотокласници на г-жа Профирова - Хатидже Джемал Осман, Мариела Станимирова Николава,  Васил Делчев Йорданов, Гюлжджан Гюнер Исмаил, Теодора Пламенова Тодорова и Атанас Пламенов Янков.
На тържествената церемония младите математици бяха наградени от Областния управител, а грамота за заслужил учител  по математика и предметна награда получи и  дългогодишният учител по математика в СУ „Отец Паисий“ -  Димитрина Валкарева.
Поздравяваме за успеха госпожа Вълкарева, всички медалисти и техните преподаватели и им пожелаваме здраве и  още по-големи успехи!


koordinator на 06.12.2022 - 08:10 | 0 Коментари | Отпечатай

СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ ЗА НИКОЛ ТОЧЕВА ОТ „ПАИСИЙ“

На 17 ноември 2022г. талантливата ученичка от СУ ,,Отец Паисий“ Никол Точева е отличена с почетна грамота в IX Световен конкурс за детска рисунка 2022 на тема “Пролет, лято, есен и зима”.

Конкурсът е организиран от Фондация „Малък Зограф“ и е единственият международен конкурс за изкуство, организиран в България, който има за цел да покаже художествените постижения на деца от цял свят. Журито в състав проф. Ивана Енева, проф. Анна Бояджиева - преподавател в НХА  и Деница Маринова - интериорен и графичен дизайнер оценяват творбата на Никол между 7000 рисунки от 60 страни. Картината на малката художничка впечатлява оценителите с изразителните си цветове и композицията си, с красотата и искреността си. Церемонията по награждаването на отличените деца се състоя на 22. 11. 2022г. в Художествената галерия в град Казанлък.

Никол Николаева Точева е ученичка в класа на госпожа Ваня Добрева - 4. г клас. От първи клас Никол посещава Школата по изобразително изкуство  към ОДК - Кърджали. Световното признание не е единственото за малката художничка. През 2021 и 2022 година Никол получава редица престижни награди и отличия за таланта и труда си:  
Второ място за участието си в конкурс за детска рисунка на тема: “С очите си видях бедата 2021”, организиран от РД “Пожарна безопасност и защита нанаселението” - Кърджали  –  май 2021 г.
Специалната награда в XIV Национален конкурс за детска рисунка “Вълшебния свят на Родопите” организиран от МОН, Национален дворец на децата, РУО-Кърджали, Община Кърджали и ЦПЛР–ОДК-Кърджали  - октомври 2021г.
Трето място на  VIII Областен конкурс за детска рисунка “Родопски багри”, посветен на Джемал Емурлов – Джими и организиран от Община Кърджали, РУО-Кърджали, СУ “Владимир Димитров - Майстора” – Кърджали и  ЦПЛР–ОДК  -  юни 2022 г. 
Трето място в XV Национален конкурс за детска рисунка “Вълшебния свят на Родопите”, организиран от МОН, Национален дворец на децата, РУО-Кърджали, Община Кърджали и ЦПЛР–ОДК-Кърджали     -  05.11.2022г.  
СУ „Отец Паисий“ поздравява Никол за получените отличия, гордее се с таланта ѝ на художник и ѝ пожелава да бъде здрава, да продължава да рисува и да постига много творчески успехи!koordinator на 28.11.2022 - 12:51 | 0 Коментари | Отпечатай

KАСТИНГ
koordinator на 25.11.2022 - 10:25 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини