СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ФОРУМ "АГРЕСИЯ, НАСИЛИЕ, ЗАВИСИМОСТИ И ПОСЛЕДИЦИ"
ПАИСИЕВЦИ - УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФОРУМ "АГРЕСИЯ, НАСИЛИЕ, ЗАВИСИМОСТИ И ПОСЛЕДИЦИ" ПО ПРОЕКТ "МЛАДИТЕ ХОРА - БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ТОВА СМЕ НИЕ" НА АСОЦИАЦИЯ "ДОКОСНИ ДЪГАТА"

На 15 юни се проведе форум „Агресия, насилие, зависимости и последици“ към национален проект „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерство на младежта и спорта. Събитието протече в рамките на целия ден в конферентната зала на хотел „Кърджали“ с участници от училищата СУ „Отец Паисий“ и ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали.
В програмата на форума бяха разгледани и обсъдени теми, свързани с превенцията на хазартната зависимост, интернет-зависимостта и тази от психоактивни вещества. Лектор бе Татяна Дикова, клиничен психолог при Държавна психиатрична болница – Кърджали.
Марина Димова, училищен психолог, представи презентация за превенцията на агресията сред младите хора, причините, които водят до такъв тип поведение и възможни начини за справяне в конфликтни ситуации.
Съдия Здравка Запрянова от Районен съд – Кърджали, запозна присъстващите с конкретни случаи от съдебната практика.
В програмата бяха включени също редица ролеви и опознавателни игри.
Д-р Денислава Ангелова, съучредител на Асоциация „Докосни дъгата“ сподели пред младите хора, че интересът към проекта е голям. Тя разкри предвидените три проектни дейности, които ще се реализират на територията на четири общини в България – Кърджали, Плевен, Варна и Шумен. Първият форум е за агресията и зависимостите, вторият – за здравословния начин на живот и диабета, а третата дейност е мащабно спортно мероприятие. Интересен момент е участието и обучението на доброволци сред младите хора.
В рамките на проекта стартира конкурс „Спортувай с послание“, в който участници могат да бъдат младежи на възраст между 15 и 19 години. Според регламента те трябва да изпратят снимка от своя спортен ден или тренировка, придружена от лично послание. Трите най-добри снимки с послания за спорта ще бъдат наградени от Министерство на младежта и спорта през септември.

koordinator на 19.06.2018 - 18:18 Отпечатай

КОНКУРС "МАЛКИЯТ ОРФЕЙ"
КОНКУРСЪТ "МАЛКИЯТ ОРФЕЙ" ОТЛИЧИ ТАЛАНТЛИВИ ПАИСИЕВЦИ

На 17 юни, неделя, от 10,30 ч. в парк „Арпезос-Север“ се проведе Детският конкурс за изпълнение на български и турски народни песни. Това първо издание е наречено от организаторите му - община Кърджали и Народно читалище „Петър Мирчев – 1954 “ от кв. „Веселчане“ - „Малкият Орфей“.
Идеята е чрез него децата и младежите да бъдат привлечени към красотата и силата на хубавата народна музика, да заобичат още повече фолклора, с който са дълбоко свързани чрез своите семейства, корените и дедите си.
Конкурсът е за деца на възраст от 6 до 18 години. Музикалното участие на паисиевци в него и отличаването им с грамоти и награди доказа, че талантът, музиката и вдъхновението живеят в сърцата и душите им, че изпълват ежедневието и празниците им.
Авторитетно жури класира сред победителите нашите ученици:
Величка Христова 6 клас - II място;
Антония Йорданова 8 клас - поощрителна награда;
Йоана Павлова 9 клас - II място;
Дарина Новакова 10 клас - I място.
Поздравяваме талантливите момичета и ръководителя им - г-жа Евгения Пейкова.
Пожелаваме им бъдещи красиви музикални завоевания и творчески успехи!

koordinator на 19.06.2018 - 11:32 | 0 Коментари | Отпечатай

– ПОБЕДИТЕЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОСКОЛА“
ПАИСИЕВЦИ – ПОБЕДИТЕЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОСКОЛА“

Европейският парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Кърджали и Смолян, което се състоя днес - 9 юни 2018 г. - в град Смолян. Сред общо 11 отбора, участващи в надпреварата, екипът на СУ „Отец Паисий“ от град Кърджали е класиран и печели пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през втората половина на 2018 г.
Паисиевци демонстрираха много добра предварителна подготовка и отлично екипно представяне на български и английски език при разглеждане на темата за бежанската криза и миграцията, изтеглена чрез жребий. В своето изложение засегнаха и отговаряха на въпроси, свързани с причините за тази криза, за имигрантите, търсещи убежище в Европейския съюз, както и за възможни решения на проблема. В търсенето на лична позиция по актуалния казус ясно пролича ангажираното им и отговорно разбиране и отношение.
Жури в състав: Бойко Благоев - ръководител на отдел „Комуникации“ в Представителството на Европейската комисия в България, Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България и председател на журито, Таня Чунтова – връзки с обществеността на Бюрото на ЕП в България, присъди квота за пътуване до Страсбург на нашите ученици.
От 2006 г. насам повече от 110 български училища и над 3 600 български младежи са били част от програма „Евроскола“ на ЕП. Това е уникално събитие, което дава възможност на участниците да научат повече за европейската интеграция, като сами се превърнат в част от нея. Ученици и учители от 28-те държави членки се превръщат в членове на ЕП (евродепутати) за един ден в сградите на ЕП в Страсбург. Участниците вземат думата в пленарни сесии и заседания на парламентарни комисии, за да проведат дебати и да гласуват резолюции по наболели въпроси, като през цялото това време упражняват своите езикови умения и завързват нови приятелства с други ученици от цяла Европа.
Благодарим на г-н Кирил Гогов – ръководител на учениците!
Благодарим на представителния ученически екип на СУ „Отец Паисий“: Магдалена Лилова – 11 В клас, Кирил Добрев – 11 Б клас, Момчил Димов – 10 Б клас, Милчо Вълков – 11 Б клас, Краси Хаджиев – 11 В клас, Михаела Фотева – 11 Б клас, Йоана Павлова – 9 В клас, Дарина Новакова – 10 В клас, Хаджер Шевкед – 9 В клас, Мирослав Въчев – 9 Б, Джулия Гардинър – 8 В клас, Николай Димитров – 9 Б клас.
Поздравяваме ги за успеха и им пожелаваме с интерес и амбиция да опознават Европейския парламент, да се включват чрез симулирани заседания в работата му и да гласуват неговите резолюции в рамките на „Младежкия европейски парламент“.

koordinator на 19.06.2018 - 11:24 Отпечатай

„ИМАШ ИЗБОР – СВОБОДЕН ИЛИ ЗАВИСИМ”
НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В АНТИДРОГА КОНКУРСА „ИМАШ ИЗБОР – СВОБОДЕН ИЛИ ЗАВИСИМ”

Днес във фоайето на Дома на културата бяха връчени наградите на победителите в конкурса за детска рисунка, есе и разказ на тема „Имаш избор – свободен или зависим”, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Бе открита и изложба с рисунки на участниците, която ще остане до края на тази седмица и всеки, който иска да я види, може да посети Дома на културата.
Областният конкурс за рисунка и проза /есе и разказ/ се провежда в два раздела. Определени са три възрастови групи за рисунка, а комисии от специалисти – художници, журналисти, преподаватели по БЕЛ и членове на ОСНВ класираха отличените творби.
Целта на конкурса е превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества чрез осигуряване на възможности за участие на децата и младите хора във форми за развитие на техните интереси, способности и таланти.
Наградите връчи председателят на ОСНВ Сезгин Бекир.
Във втора възрастова група – от 5 до 8 клас, първо място зае Мелиса Асенова от СУ „Отец Паисий”, последвана от Атакан Хасан и Рожда Бекир от СУ „Христо Ботев” в Джебел.
Честита награда, Мелиса!


koordinator на 19.06.2018 - 09:31 Отпечатай

"РАДИНИ ВЪЛНЕНИЯ"
"РАДИНИ ВЪЛНЕНИЯ" ОТ РОМАНА "ПОД ИГОТО" „ОЖИВЯ“ В АКТОВАТА ЗАЛА НА „ПАИСИЙ“ В КРАЯ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Краят на учебната година в СУ „Отец Паисий“ бе ознаменуван от изпит и то не какъв да е, а по актьорско майсторство. Малките театрали от Ателие „Артисти“ участваха в заключително събитие по проект "Твоят час" и с невероятно дарование и вдъхновение представиха края на една учебна година от епохата на Българското възраждане.
Благодарение на талантливите шестокласници главата "Радини вълнения" от романа "Под игото" на Иван Вазов „оживя“ в Актовата зала и звучеше из училищното пространство дълго след представянето ѝ. Подобно на незабравима картина на българския бит - провеждането на годишен изпит - и както е редно за отминалата възрожденска епоха, на това тържество на знанието присъстваха: Директорът на училището, учители, ученици, родители. Изпитът в девическото училище бе пресъздаден като истински празник в края на поредната успешна и пълноценна година за паисиевци.
Благодарим на нашите артисти и на техния ръководител - г-жа Станка Стамова:
Даяна Николаева Христова - 6 А клас, Василия Николай Маргаритова - 6 Б клас, Габриела Христова Тенева - 6 Б клас, Рада Костадинова Касабова - 6 Б клас, Илияна- Мария Георгиева Тюлева - 6 Б клас, Димитър Желязков Стефанов - 6 Б клас, Добри Атанасов Чернооков - 6 Б клас, Гергана Добромирова Георгиева - 6 А клас, Жанет Стоянова Янчева - 6 Б клас, Селин Ферди Тахир - 6 Б клас, Наталия Трендафилова Узунова - 6 Б клас, Гергана Ангелова Момчилова - 6 Б клас, Радослав Антонов Тончев - 6 Б клас, Тихомир Дилянов Филипов - 6 Б клас, Стефан Иванов Кадънков - 6 Б клас, Борислав Николаев Петков - 6 Б клас.
Пожелаваме им празниците на духа и знанието да съпътстват пътя им и да бъдат непрестанна част от живота им!
С пожелание за весела ваканция и щастливо лято споделяме моменти от артистичната изява на нашите ученици!


koordinator на 19.06.2018 - 09:24 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини