СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Футболистите на „Паисий“ най-добри в област Кърджали

Футболистите на „Паисий“ най-добри в област Кърджали

Футболният отбор на СУ „Отец Паисий“ стана заслужил първенец в Областното ученическо първенство по футбол, провеждано по календара на МОН за ученически спортни игри. Талантливите момчета на „Паисий“ (възрастова група 11.-12.клас) безапелационно победиха  отбора на Момчилград във финалния мач на първенството, провел се на 19 март 2024г.
Младите футболисти стигнаха до областната надпревара след категорични победи над отборите на СУ „Петко Р. Славейков“, ПГИ „Алеко Константинов“ и  ПГЕЕ "Капитан Петко войвода" в общинския кръг на първенството, а на полуфинала паисиевци победиха отбора на Черноочене със 7:1. След победата там те заслужиха правото да представят Кърджалийска област на предстоящото зонално първенство, където ще премерят сили с първенеца на Хасковска област.
СУ „Отец Паисий“ поздравява момчета  и техните треньори Димитър Кичков и Тончо Стоилов  и им пожелава здраве и още много спортни успехи!

koordinator на 21.03.2024 - 11:06 | 0 Коментари | Отпечатай

Отлично представяне на паисиевци на олимпиадите по природните науки

Отлично представяне на паисиевци на олимпиадите по природните науки

В СУ с природоматематическа насоченост „Отец Паисий“ – Кърджали, природните науки са с традиции и с приемственост, а подготовката на учениците е на много високо ниво. В резултат на това ежегодно паисиевци постигат високи резултати  на  олимпиадите по природни науки и се нареждат сред най-добрите в областта. Това се случи и на тазгодишните надпревари по биология и химия, физика и астрономия.    
На Областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование учениците от 10. в клас  Жанет Пламенова Митева и Бексун Касим Бекир постигнаха изключителен успех - Жанет завоюва 1-во място, а Бексун 2-ро място в своята възрастова група. Живко Димов Каменов се представи много добре. Ръководени от учителя си по биология Златка Колева, десетокласниците се готвеха системно и упорито, решаваха сложните задачи и постигнаха този успех.
Деветокласниците също се представиха успешно на Областния кръг, за който всеотдайно, интересно и уверено ги подготвяше преподавателят им по биология Мария Влахова. Александър Щерев Милчев от 9.в клас се класира на 3-то място в своята възрастова група, а Александър Пламенов Александров, Берке Басри Мюмюн и Габриела Пламенова Янкова постигнаха много добри резултати. Мария Влахова подготвя и абитуриентите за държавния зрелостен изпит по биология и здравно образование. Зрелостниците участваха и в Олимпиадата по биология -  Йекта Илдърай Аптурахман се класира на 4-то място, а Кристиян Тихомиров Илиев постигна много добър резултат.
В надпреварата участваха и седмокласниците Михаела Михайлова Славова, Мерве Мустафа Ремзи, Динара Алиева Алиева и Никола Емилиянов Калчев. Те демонстрираха отличната си подготовка, постигната благодарение на разбираемия и увлекателен начин, по който учителят им по биология Валентина Мингова ги запознава с биологичните видове и системи, изучавани в часовете.
На Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда много добре се представиха деветокласниците Габриела Пламенова Янкова, Борис Данаилов Димитров, Берке Басри Мюмюн и Георги Миленов Димитров. Тези резултати са благодарение на системна подготовка, която учениците получават от учителят си по химия Емилия Соколова.   

Подготвяни от учителите по физика и астрономия Виргиния Хорчева и Мария Вълкова,  седмокласниците Никола Емилиянов Калчев и Мерве Мустафа Ремзи представиха отлично училището на Областния кръг на олимпиадата по физика,  а на Областния кръг на олимпиадата по астрономия  Кристина Здравкова Тодорова от 11.а клас  и Михаил Захариев Димитров от 8.б клас постигнаха много добри резултати.

Текст и снимки: Галина Балабанова, председател на МО – Природни науки

koordinator на 18.03.2024 - 09:59 | 0 Коментари | Отпечатай

Най- добрите малки ИТ програмисти са от „Паисий“

Най- добрите малки ИТ програмисти  са от „Паисий“

СУ „Отец Паисий“ е единственото училище в област Кърджали, което подготвя бъдещите ИТ специалисти - модерна, желана и престижна професия днес. Интересът към информационните технологии се формира още в начален етап, защото компютърното моделиране е забавен и интересен начин за  малките ученици да попаднат в света на дигиталните технологии. На 17.02.2024 год. се проведе областният кръг на Националното състезание по компютърно моделиране, в което участваха ученици от III и IV клас от цялата област. Умения в създаване на компютърни програми за решаване на задачи  в състезанието показаха Окан Сали -3 в клас, Симона Стоянова- 3 в клас, Ангел Иванов -3 г клас, Даниел Солучков -4 а клас, Стефания Чотрова- 4 а клас и Мелис Реджеб-  4 г клас от нашето училище.
Според регламента  на състезанието за Националния кръг се класират учениците, заели първите две места, а това са нашите талантливи  паисиевци, които успешно пребориха конкуренцията на техни връстници от областта.  Наша гордост са:
1.    Даниел Солучков – възрастова група ІV клас;
2.    Окан Сали – възрастова група III клас;
3.    Ангел Иванов – възрастова група III клас.
Победителите ни в двете категории - 3 и 4 клас, получиха отличия от началника на Регионалното управление по образование – г-жа Ангелина Костова, която  ги поздрави с постигнатите успехи и им пожела да се развиват и да достигат висини в областта на компютърното моделиране. А на преподавателя им- г- жа Десислава Бодурова - пожела все така успешно да подкрепя своите ученици, да ги мотивира и вдъхновява.
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали поздравява отличените малки програмисти и техния учител и им пожелава още много състезания и добри новини за постигнати победи

koordinator на 18.03.2024 - 09:52 | 0 Коментари | Отпечатай

Паисиевци на национално състезание

ОТЛИЧНАТА ЕЗИКОВА ПОДГОТОВКА КЛАСИРА 10 ПАИСИЕВЦИ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Десет ученици от СУ „Отец Паисий“  ще участват в Националния кръг на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL  LINGUISTICS ". Това са Даниел Запрянов и Теодора Латунова - ниво Pre A1/3.-4. клас/, Изабела Петкова и Мерве Шакир - ниво А1/4.-5. клас/, Никола Димов  и Никола Калчев /6.-7. клас/ - ниво А2, ниво А1 senior - Арда Халибрям и Константин Апушев / 8. а клас, Георги Димитров - ниво В1 /9. клас/ и Ерен Осман от 11. б клас - ниво В2. В класирането участваха 123 участници от 2. до 11.клас, а техни преподаватели са  Юлия Станкова, Стела Димитрова, Антонина Батурова, Гергана Николова,  Маргарита Стоева,   Мария Сабрутева и Неделчо Стаматов.
Националното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България  е най-престижната проява на Асоциацията и нейна запазена марка и едно от най - мащабните състезания по английски език, провеждано в България. Подготовката и участието в тези състезания допълнително мотивира учениците за придобиване на умения и знания, които да ги направят конкурентоспособни в съвременната учебна среда. На състезанията учениците имат възможност да комуникират с техни връстници от цялата страна. Проверяването и оценяването на материалите от националния кръг се извършва от международния изпитен борд. Тестовите работи се проверяват от ОМР машини, което изключва елемента на субективност при проверката. Учениците с най-много точки представят училището на националния кръг на състезанието в ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, на 16.03.2023г. Учебните заведения получават информация за класираните ученици на първо, второ и трето място, както и за това кои ученици ще отидат на международния кръг  през месец септември. Победителите се награждават на грандиозна церемония по време на Кеймбридж ден.
Традиционно в тази надпревара паисиевци показват отлични знания, умения и чрез езиковата си подготовка достойно защитават името на училището.
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява всички ученици и им пожелава успех!
Текст и снимки: София Калинова

koordinator на 14.03.2024 - 07:57 | 0 Коментари | Отпечатай

Оскарите за превод

Паисиевци обраха Оскарите за превод


Дванадесетокласниците Павел Милев и Йекта Аптурахман обраха Оскарите за превод - 2024 година, в тяхната възрастова група. Традиционно СУ "Отец Паисий" печели призови места в състезанието - Павел зае 1 място, а Йекта се класира на 2 място. Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн връчи наградите на победителите. На награждаването присъстваха още началникът на РУО-Кърджали Ангелина Костова, представителите на журито - Алеко Дянков и Милена Попова, председателят на Дружество „Приятели на САЩ“ Валентина Иванова и Канария Мехмед, старши експерт в Община Кърджали.
Конкурсът за превод от английски на български език е част от програмата на месеца на Америка в Кърджали за 2024 година. Участниците в конкурса бяха разделни в три възрастови групи – 10., 11. и 12. клас. Работите им оцени компетентно жури в състав Алеко Дянков и Милена Попова.
Езиковото състезание се провежда от 2017 година и в него участват ученици от 10., 11. и 12. клас на училища от областта. Текстовете са подбрани от жури, оглавено от Анжела Родел, изпълнителен директор на Комисия „Фулбрай“. Наградите за най-добрите преводи са осигурени от посолството на САЩ. Фестивалът „Февруари - Месец на Америка в Кърджали“ се организира от 2011 година от Дружество „Приятели на САЩ“ със съдействието на посолството на САЩ и общината. Регионалната библиотека е дългогодишен партньор на организаторите като домакин и участник в редица прояви.
Текст и снимки: София Калинова

koordinator на 14.03.2024 - 07:50 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини