СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Oлимпиадата по география

Александър Александров от 9.б клас, подготвен
от учителя  си по география Манол
Тънтъров, бе сред 127 ученици от цялата страна,  премерили знания и умения на Националния кръг
на олимпиадата по география. 20-тото издание на състезанието бе открито на 19
април от заместник-министъра на образованието и науката Емилия Лазарова и  продължи до 21 април. В състезанието участваха
ученици от 7. до 12. клас.   Те  решаваха различни задачи, а на най-добре
представилите се бе възложен казус, решението на който определи победителите. Най-добрите
четирима участници в Националния кръг ще  представят България на международната
олимпиада.
koordinator на 24.04.2024 - 08:49 | 0 Коментари | Отпечатай

ЧЕЛНИ МЕСТА В „ЛЮБОСЛОВИЕ“ ЗАВОЮВАХА МАЛКИТЕ ПАИСИЕВЦИ

ЧЕЛНИ МЕСТА В „ЛЮБОСЛОВИЕ“ ЗАВОЮВАХА МАЛКИТЕ ПАИСИЕВЦИ

На 19.04.2024г. се проведе награждаването на учениците от СУ „Отец Паисий“, участвали в тазгодишното издание на състезанието по български език и литература „Любословие“, организирано от Сдружение на учителите филолози.
Обичащите родното слово наши възпитаници показаха знания и умения в оспорвана конкуренция с ученици от цялата страна.
Теодора Латунова от 2.г клас се представи блестящо и заслужено бе отличена със златен медал и златна грамота.
Марина Петкова от 1а. клас и Борис Пушев от 1. д клас завоюваха второ място и сребърна грамота, а Адлен Исмаил се окичи с бронзов медал и бронзова грамота.
Браво, малки паисиевци! Поздравление и към техните учители, запалили искрата и любовта на учениците към българския език и литература!
Текст и снимки: Антония Рангелова

koordinator на 24.04.2024 - 08:42 | 0 Коментари | Отпечатай

Aнглийски език „KANGAROO GLOBAL LINGUITICS“

СТО И ЕДИНАДЕСЕТ СЕРТИФИКАТА ЗА ОТЛИЧНИЯ СИ АНГЛИЙСКИ ПОЛУЧИХА ПАИСИЕВЦИ

Сто и единадесет сертификата за отлично представяне получиха  паисиевци  на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL  LINGUITICS“.   Възпитаниците на Юлия Станкова, Стела Димитрова, Гергана Николова, Антонина Батурова, Ивета Иванова, Маргарита Стоева, Мария Сабрутева, Цветелина Вълчева, Неделчо Стаматов и София Калинова отново показаха задълбочените си познания по английски език и постигнаха изключително високи резултати: 30 ученици от 2. до 11. клас постигнаха резултати над 90 точки, 20 ученици са с над 80 точки, 20 ученици с над 70 точки.                                      
Десет ученици представиха училището на националния кръг на състезанието - Изабела Петкова с 85 точки, Теодора Латунова - 77 точки, Даниел Запрянов - 83 точки, Мерве Шакир -85 точки, Никола Димов - 95 точки, Никола Калчев - 95 точки,  Ерен Осман - 70 точки, а Георги Димитров  от 9. а клас  зае 1 място в страната със  своите 117,5 точки!
Всички 111 ученици от СУ „Отец Паисий“ получиха сертификати за отличните си постижения, а  Георги ще бъде награден със златен медал на грандиозна церемония по време на Деня на Кеймбридж на 11 май в гр. София. СУ" Отец Паисий" е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България от 2 години и за втори път има финалист на състезанието. През 2023 година Елия  Накева беше наградена със сребърен медал.
Състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е най-голямото училищно състезание по английски език в света.  6550 ученици премериха знанията си по английски език на вътрешноучилищен кръг тази година. Над 800 от тях се класираха за националния кръг на Kangaroo Global Linguistics, който  се проведе на 16 март в Кърджали.
Текст и снимки: София Калинова

koordinator на 24.04.2024 - 08:33 | 0 Коментари | Отпечатай

ЛАУРЕАТИ ПЪРВА СТЕПЕН

ПАИСИЕВЦИ СТАНАХА ЛАУРЕАТИ ПЪРВА СТЕПЕН, ЗАВЪРНАХА СЕ С КУПА И ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНО НАДПЯВАНЕ

Първо място от Националния фолклорен фестивал- конкурс " Бъдност за талантите на България“ - Републикански етап, завоюваха учениците на СУ „Отец Паисий“. Надпяването се проведе  на 21 април в  столичния Дом на културата - Средец. Фестивалът има за  цел да проследи уменията на талантливите деца от 28 области на страната, да се приобщят те към съхраняването на българската ценностна система, основана на българската душевност и народност чрез проявите и участието на фолклорните изкуства.  
Училището бе представено от талантливия  квартет "Родопски звънчета" в състав: Никола Славов, Емир Еюб, Деметра Ташкова и Николина Ташкова, индивидуалните изпълнители Никола Славов и Николина Ташкова, всички те подготвени от   музикалния си ръководител Евгения Пейкова. С безапелационното си представяне паисиевци победиха 600 участници от цяла България. Ръководството на училището  поздравява  победителите и техния  ръководител Евгения Пейкова и им пожелава още много успехи в света на музиката!

koordinator на 24.04.2024 - 08:29 | 0 Коментари | Отпечатай

Паисиевецът Георги Димитров най-добър по английски език в страната
Георги Миленов Димитров, ученик от 9. а клас, се класира на първо място на ниво B1 със 117,5 точки на финала на най-голямото училищно състезание по английски език в света KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS.  Георги се класира за международният кръг на състезанието, което ще се проведе през месец октомври. Деветокласникът учи в паралелка „Хардуерни и софтуерни науки". Негов ментор  е  учителката му по английски език  Мария Сабрутева. Георги ще бъде награден със златен медал на 11 май в София, в Деня на Кеймбридж в България.           
Десет ученици от СУ „Отец Паисий“ участваха на Националния кръг на международното състезание в гр. Кърджали на 16.03.2024 г. и защитиха достойно името на своето училище.111 ученици взеха участие във вътрешноучилищния кръг. Всички те получиха своите сертификати за участие и отлично представяне.
Международното състезание в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България. 6550 ученици премериха знанията си по английски език на вътрешноучилищен кръг тази година. Над 800 от тях се класираха за националния кръг на Kangaroo Global Linguistics, който  се проведе на 16 март в Кърджали.
Състезанието Kangaroo Global Linguistics има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.                     
Това е поредният успех на Георги, който през учебната 2022-2023 година бе четвърти в България на националната олимпиада, а през тази учебна година е втори в област Кърджали на олимпиадата по английски език и на състезанието по речеви и комуникативни умения. Традиционно паисиевци показват отлични знания и умения и достойно защитават името на училището си.
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява Георги и преподавателката му и им пожелават здраве и още много успехи!
Текст и снимки: София Калинова
koordinator на 24.04.2024 - 08:22 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини