СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ” - ГР. КЪРДЖАЛИ

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ” - ГР. КЪРДЖАЛИ

ПРОГРАМА:НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ” - ГР. КЪРДЖАЛИ


koordinator на 05.06.2021 - 22:46 | 0 Коментари | Отпечатай

СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА „ЛЮБОСЛОВИЕ“

УСПЕХ НА ПАИСИЕВЦИ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА „ЛЮБОСЛОВИЕ“

За десета поредна учебна година „Любословие” организира национално състезание по български език и литература. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност също е една от целите в работата на Сдружението.
Традиционно ученици от СУ "Отец Паисий" участват в състезанието и демонстрират много добра езикова и литературна подготовка. Сред 54 явили се десетокласници Хатидже Джемал Осман от XА клас на СУ "Отец Паисий" се класира на III място за втора поредна година, следвана от Мария Павлова (XА кл.), Гюлджан Юсеин (XА кл.) и Мария Лозева (XА кл.). Поздравления, момичета! Чудесно представяне!
koordinator на 16.05.2021 - 23:12 Отпечатай

„СПОДЕЛИ ЛЮБИМАТА СИ КНИГА”

УСПЕХ НА ПАИСИЕВЦИ В КОНКУРС ЗА БУКТРЕЙЛЪР „СПОДЕЛИ ЛЮБИМАТА СИ КНИГА”

Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров” обяви наградените участници в националния конкурс за буктрейлър „Сподели любимата си книга” като част от инициативата - Маратон на четенето от 2 до 23 април. Конкурсът има за цел да популяризира книгите, четенето и библиотеките с помощта на информационните технологии. Жури в състав: Иво Георгиев /писател/, Галина Деликирова /системен администратор/, Дафина Димитрова /зав. отдел/ и с председател Елисавета Кехайова - директор на Регионална библиотека, оцени буктрейлърите по визуално въздействие, оригиналност, техническо изпълнение и определи общо 9 наградени. Второ място във втора възрастова група от 8 до 12 клас се присъжда на десетокласника Атанас Пламенов Янков от СУ ”Отец Паисий”, гр. Кърджали. На 11 май в Деня на професионалния празник на библиотекаря в Регионалната библиотека се състоя церемонията по награждаване. Награди и грамоти на победителите връчи Елисавета Кехайова, Директор на Библиотеката, която благодари на учениците за участието и им пожела да продължават да развиват своите таланти, да бъдат креативни и да не спират да екпериментират. Трейлърите на книги, известни като буктрейлъри, запознават читателя с ключовото място, където се развива действието, разкриват част от сюжета, показват главните действащи лица, извеждат послания и идеи. Книгата е най-старата медия и като такава през годините се е борила много да поддържа читателския интерес. На буктрейлърите предстои тепърва да се усъвършенстват, а на нас – тепърва да се вълнуваме от тяхното въздействие. Едно е сигурно: художествената литература става още по-приятна за четене с тях... Разработките на Атанас Янков се отличават винаги с добре обмислена идея, креативност, творчески подход и професионално ниво на изработка. Поздравления за поредния успех и чудесната работа, Насе!
koordinator на 16.05.2021 - 22:53 Отпечатай

„Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“
В СУ "Отец Паисий" гр. Кърджали на 08.05.2021г./събота/ започват дейностите по проект „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“ финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“. Обучението на учителите е 48 академични часа и ще продължи три дни. Всеки учител ще получи три квалификационни кредита.
Понеделник /10.05.2021г./ е обявен за неучебен ден./Основание- чл.105, ал.4 от ЗУПО/
koordinator на 08.05.2021 - 21:21 Отпечатай

ЗАПОВЕД № РД-13-466 / 05.05.2021г.:

ЗАПОВЕД № РД-13-466 / 05.05.2021г.:
koordinator на 08.05.2021 - 21:19 Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини