СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА "СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ"
ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА "СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ"

Директорът на Средно училище "Отец Паисий" с природо-математическа насоченост в град Кърджали - г-н Златко Атанасов - е единият от четиримата ръководители на образователни заведения в страната, който получи най-високата награда в бранша "Свети Иван Рилски".
По традиция на 11 май 2019 г.– Деня на Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий, на специална церемония и в тържествена обстановка в Рилския манастир заместник-министърът на образованието Таня Михайлова връчи отличията.
“Благодарствен молебен към Бога и Светите братя Кирил и Методий за успешното приключване на учебната година и молитва за здраве и за благословение на учащи се и учещи”, отслужи Адрианополският епископ Евлогий, игумен на Светата рилска обител. На молебена присъстваха ученици от областите Благоевград и Кюстендил, ръководството на МОН, учители, началници на РУО и наградените директори. След молебена заместник-министър Таня Михайлова и отличените директори бяха приети от епископ Евлогий.
„Всички вие започнахте от традициите на училищата ви, смятам, че това е в основата на успеха ви, за мен е чест да ви връча наградите“, каза Таня Михайлова при връчването на наградите в Иконната галерия на Рилския манастир. На четиримата отличени директори – Георги Бакалов от Хасково, Златко Атанасов от Кърджали, Васил Христов от Габрово, и Нина Чанева от 23-СОУ в София, бяха връчени грамоти от МОН за наградата „Св. Иван Рилски”, придружени от икона на светеца.
Педагогическият колектив на ръководеното от г-н Атанасов средищно и второ по големина училище в област Кърджали цели да придобие ценен опит в областта на културното сътрудничество, да развие принципите на неформалното образование и да се обменят добри практики в сферата на културата и иновациите, които рефлектират пряко върху всички ученици.
Като директор г-н Златко Атанасов полага усилия за непрекъснато обновяване на материалната база и създаването на съвременни условия за обучение. В училището са обновени всички кабинети, оборудвани са с компютри и мултимедии, изградена е съвременна спортна площадка с изкуствена настилка, модерен физкултурен салон.
Системна и задълбочена е работата по обхвата на децата и учениците, включително и в дейностите по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
Директорът на СУ "Отец Паисий" работи целенасочено по създаване на среда и условия за повишаване на дигиталните компетентности на учителите и учениците. През учебната 2018/2019 по проект в пет компютърни зали и 36 класни стаи се създадени условия за ползване на модерно техническо оборудване (компютри, мултимедии, интерактивни дъски, 100% интернет свързаност). Изнасят се иновативни уроци.
Осъзнавайки необходимостта от активен диалог между ученици, учители, родители и общественост за въвеждане на интегриран подход за програмиране и управление на културно-образователните процеси на регионално ниво, в СУ „Отец Паисий“ целенасочено се набляга на извънкласната дейност и участието в национални проекти и програми.
Поздравления, г-н Атанасов!


koordinator на 16.05.2019 - 09:31 | 0 Коментари | Отпечатай

ВЕЛИКДЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
ВЕЛИКДЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

На 20.04.2019 г. (събота) се проведе традиционното Великденско състезание по математика, организирано от СМБ, секция „Изток”, гр. София.
Великденското математическо състезание е за ученици от 1-ви до 12-и клас. Времето за работа за 1 и 2 клас е 90 минути, а от 3 до 12 клас е 120 минути. Дават се 15 задачи с избираем отговор. Всяка задача има само един правилен отговор от четири възможни ( отбелязани с а), б), в) и г), като първите три отговора са с конкретни стойности, а четвъртият е „друг отговор”). Задачите за 7 клас са в модифициран формат на изпита за НВО след 7 клас . Задачите за 12 клас са във формат матура по стандарта на МОН.
За участниците от област Кърджали се извърши отделно класиране.
Класираните от І до ІІІ място ученици от СУ „Отец Паисий“ получиха медал и сертификат за участие.
Ето ги и тях:
1. Акай Айхан Шабан – 3. клас – I място;
2. Ясмин Али Али – 4. клас – III място;
3. Хелин Джанер Себахтин – 5. клас – II място;
4. Алмира Ибрахим Емин – 5. клас – III място;
5. Георги Ивайлов Щерев – 6. клас – III място;
6. Весела Щерева Добрикова – 7. клас – I място;
7. Ивана Тедорова Хасковлиева – 7. клас – II място;
8. Атанас Пламенов Янков – 8. клас – II място.
Поздравяваме нашите ученици и техните ръководители, които със своите постижения и математически успехи, показват, че тя -математиката- е нужна и необходима.
Инструмент на физиците, с който разбират света около нас, а също и на инженерите, които го превръщат в по-приятен и възможен. Наука, развиваща логическото мислене, усъвършенстваща способността да се мисли абстрактно и концептуално, помагаща ни да правим прогнози и планове, а и да изчисляваме ежечасно и ежедневно някаква необходимост. Тя e едно от нещата, което развива мозъка ни и смело можем да кажем, ни е направило човеци. И… нещо много важно – неделима част от съвременното общество, което предполага и борави с технологии. Компютри, интернет - всичко това се основава на математиката. Невъзможно е да живеем в информационното общество, без да знаем основни математически правила.
Накратко: важно е да учим и знаем математика!
Мили наши математици, продължавайте да ни го доказвате! Прекрасни сте!


koordinator на 13.05.2019 - 08:08 | 0 Коментари | Отпечатай

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ"
ПАИСИЕВЦИ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ"

Фондация „Дарби”съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Мчца Параскева”, гр. София, с благословията на Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, с партньорството на Столична община, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, отново събра децата на България на 11-я международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!” под мотото „…оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене,…” (Мат., 19:14).
В деня, когато честваме паметта на славянобългарските учители и просветители св. Кирил и Методий, паисиевци, заедно с деца от цяла България, се събраха под купола на софийския храм и с „едно сърце и една уста“ прославиха Бога и Неговата майка св. Богородица.
Под ръководството на г-жа Евгения Пейкова детският хор при СУ „Отец Паисий“ представи област Кърджали на Международния фестивал. Благодарим на нашите ученици: Габриела Янкова, Александра Попова, Веселина Стефанова от 4 В клас, Алмира Емин, Андреа Богданова, Мирослава Димитрова, Ясми Мустафа от 5 A клас, Таня Сивкова, Гергана Милева, Мишел Кутлева, Христо Караманолов от 5 В клас, Айча Емин, Анджелика Хаджийска, Никол Милкова, Радост Колева, Теодора Палахутева от 5 Д клас, Виктория Иванова, Дилек Хасан от 6 Г клас, Димитър Стефанов (7 Б), Величка Христова (7 В), Даниела Кичкова и Теодора Димитрова от 9 А клас, Джулия Гардинър (9 В). Със своето участие те демонстрираха и музикални умения, и послания за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, уважение към различните духовни и културни ценности и традиции.
Фестивалът е популярен и своеобразен детски празник и се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България. Провеждането му е вече утвърдена традиция. През годините събитието се е превърнало във фактор за сближаване на участниците в него, за културен обмен и разбирателство. Цел на проявата е поощряване на детското и младежко творчество и изграждане на културни мостове между България и света.


koordinator на 12.05.2019 - 19:47 | 0 Коментари | Отпечатай

ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА
ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА ЗА ПРИНОС В ОБРАЗОВАНИЕТО

Директорът на Средно училище "Отец Паисий" с природо-математическа насоченост в град Кърджали - г-н Златко Атанасов - е единият от тримата ръководители на образователни заведения в страната, който ще получи най-високата награда в бранша "Свети Иван Рилски".
На 11 май 2019 г. на специална церемония и в тържествена обстановка в Рилския манастир заместник-министърът на образованието Таня Михайлова ще връчи отличията.
Поздравления, г-н Атанасов!
Повече подробности от г-н Гроздан Колев, началник на Регионалното управление на образованието, можете да откриете, ако последвате споделената връзка на БНР - Кърджали.
http://bnr.bg/kardzhali/post/101114658/zlatko-atanasov-s-nai-visokata-nagrada-za-prinos-v-obrazovanieto?fbclid=IwAR18pSwPVx01UDyArTj0ADIyMpsMdTMKQkRCbQ4UlkdazfJVbSJWIS4V59s


koordinator на 05.05.2019 - 19:58 | 0 Коментари | Отпечатай

ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО" - 2019
ИЛИАНА ТЕРЗИЕВА И МАРИЯ ПАВЛОВА – ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО" - 2019

Звъни, великденска камбана!
Сияй, възкресна свята нощ!
Да няма мъка, скръб и рана,
душа да няма изтерзана,
ни помисъл да има лош!
В навечерието на светлия християнски празник пристигна добрата новина с победители от СУ „Отец Паисий“ в Национален конкурс, посветен на „Възкресение Христово - Пасха”.
Илиана Терзиева от IX В клас е класирана на второ място в IV-та възрастова група (9-12 клас) с есето си „Възкресение Христово“, а Мария Павлова от VIII A клас с творбата си „Възкресение Христово - победа над Злото“ - на трето място в ІІІ-та възрастова група (5-8 клас).
Творбите на участниците са оценявани от комисия в състав: доц. д-р Костадин Нушев - председател, Кина Златева, д-р Десислава Панайотова - членове и гл. ас. д-р Пенка Христова - секретар.
Конкурсът се провежда с благословението на Негово светейшество българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП. Организиран е под ръководството на Ловчанския митрополит Гавриил и Културно-просветен отдел при Св. Синод на БПЦ-БП.
Цели на конкурса са: стимулиране на творческите заложби и изяви на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност, утвърждаване на любовта им към Православната църква и вяра, разширяване на познанията им за православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха, поощряване на интереса към съхраняване на българските традиции в отбелязването на празника.
Илиана и Мария са единствени представители за област Кърджали. Техните съчинения ще бъдат представени в открита изложба на церемонията по награждаване, която ще се състои на 19.05.2019 г. в храм „Св. св. Кирил и Методий“ - град София. Двете момичета имат участия и в други литературни конкурси, от които очакват резултати през месец май.
Поздравяваме ги за успеха им! Желаем им нови вдъхновения, нестихващ интерес към българските традиции и светли постижения!
Браво, момичета!


koordinator на 05.05.2019 - 19:54 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини