СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ЛЯТНА ПРЕДУЧИЛИЩНА ЗАНИМАЛНЯ
НАД 100 ДЕЦА ПОСЕЩАВАТ ЛЯТНАТА ПРЕДУЧИЛИЩНА ЗАНИМАЛНЯ В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
Над 100 деца от 6 паралелки, които ще са първокласници през новата учебна 2018/2019-та година посещават лятната предучилищна занималня, организирана за поредна година от Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Няколко са училищата в областния град, предлагащи подобни занятия за малчуганите. Освен училище "Отец Паисий" такива са още СУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Периодът на лятната предучилищна занималня за различните училища е различен, както и програмата, по която работят. Средно училище "Отец Паисий" е първото учебно заведение, което въвежда тази форма на база много добър и доказан опит на колеги от Бургас и София. Реализирането ѝ отчита голям интерес от страна на родители и води със себе си особени ползи с оглед адаптация на детето към учебното заведение и преодоляване на стреса при постъпване в 1-ви клас.
Повече информация можете да чуете в коментара на г-н Златко Атанасов, Директор на Средно училище ''Отец Паисий'' пред БНР - Кърджали, като последвате приложения линк:
http://bnr.bg/kardzhali/post/100985199/nad-100-deca-poseshtavat-preduchilishtna-zanimalna-v-su-otec-paisii
koordinator на 04.07.2018 - 08:53 | 0 Коментари | Отпечатай

„СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО“
ОСЕМ ПОБЕДИТЕЛИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ В СЪСТЕЗАНИЕТО „СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО“
Поредното успешно участие за паисиевци и отлично представяне в състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература“ донесе на училището ни 12 финалисти, от които осем са и победители.
Състезанието е за ученици V и XII клас и се провежда в тестова форма или чрез писане на текст. Организира се по Програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“. Оценяването на ученическите работи се извършва в точки. Състезанието се предхожда от два кръга: Първи предварителен кръг - тест върху учебното съдържание от предходната учебна година; Втори предварителен кръг - писане на текст, ограничен в две страници голям формат. Максималният резултат от всеки кръг е 50 точки. Във финалното състезание "Стъпала на знанието. Български език и литература" участват всички, които са показали максимален резултат в двата предварителни кръга. Тестовете и темите за текстовете се разработват от Национална комисия, като са насочени към развитие на логическо мислене у учениците, успешното им представяне на Националната проверка след VII клас и на Държавните зрелостни изпити след XII клас.
Ето имената на нашите успели ученици:
1. Сезин Бахтияр Мурад – V клас – победител;
2. Василия Николай Маргаритова – VI клас – финалист;
3. Наталия Трендафилова Узунова – VI клас – финалист;
4. Даная Спартак Римпопова – VII клас – победител;
5. Ивана Николаева Колева – VII клас – победител;
6. Калояна Георгиева Тодорова – VII клас – победител;
7. Теодора Боянова Бояджиева – VII клас – победител;
8. Джулия Фрейзър Гардинър – VIII клас – победител;
9. Илиана Петрова Терзиева – VIII клас – финалист;
10. Станислава Миткова Ламбова – VIII клас – финалист;
11. Магдалена Миланова Лилова – XI клас – победител;
12. Мелиса Шенол Шериф – XII клас – победител.
Постиженията им в областта на българския език и литературата доказват, че паисиевци боравят отлично с думите и познават особеностите на литературата и езика ни, че притежават умения за пренос и изява на знанията от една културно-образователна област в по-широк познавателен контекст. А това със сигурност ще им донесе още резултати и нови победи.
Поздравления за нашите успешни ученици!
koordinator на 04.07.2018 - 08:44 Отпечатай

ДИПЛОМИРАНЕ - ВИПУСК 2018
ДИПЛОМИРАНЕ - ВИПУСК 2018

И така... настъпи времето за традиционната годишна церемония в СУ "Отец Паисий", отбелязваща дипломирането на Випуск 2018.
На 20 юни 2018 г., сряда, от 18:00 часа за пореден път училището отбеляза края на учебната година и изпрати своя сто и четвърти випуск. Поздрав към всички завършващи бе кратката музикална програма в изпълнение на ученици от 8, 9, 11 клас. В церемонията по връчване на дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация от Технически университет - София бяха отличени паисиевци с най-голям принос за развитието и издигането на авторитета на училището, имаше и приятни изненади.
Скъпи, пораснали и зрели паисиевци,
„Само толкова високо, колкото се протегнете, можете да пораснете; само толкова далече, колкото потърсите, можете да достигнете; само толкова дълбоко, колкото погледнете, можете да видите; само толкова много, колкото мечтаете, можете да бъдете.“
Не спирайте да търсите, откривате, мечтаете и успявате!
На добър час! Бъдете здрави!
ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ!

koordinator на 22.06.2018 - 09:44 Отпечатай

ФОРУМ "АГРЕСИЯ, НАСИЛИЕ, ЗАВИСИМОСТИ И ПОСЛЕДИЦИ"
ПАИСИЕВЦИ - УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФОРУМ "АГРЕСИЯ, НАСИЛИЕ, ЗАВИСИМОСТИ И ПОСЛЕДИЦИ" ПО ПРОЕКТ "МЛАДИТЕ ХОРА - БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ТОВА СМЕ НИЕ" НА АСОЦИАЦИЯ "ДОКОСНИ ДЪГАТА"

На 15 юни се проведе форум „Агресия, насилие, зависимости и последици“ към национален проект „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерство на младежта и спорта. Събитието протече в рамките на целия ден в конферентната зала на хотел „Кърджали“ с участници от училищата СУ „Отец Паисий“ и ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали.
В програмата на форума бяха разгледани и обсъдени теми, свързани с превенцията на хазартната зависимост, интернет-зависимостта и тази от психоактивни вещества. Лектор бе Татяна Дикова, клиничен психолог при Държавна психиатрична болница – Кърджали.
Марина Димова, училищен психолог, представи презентация за превенцията на агресията сред младите хора, причините, които водят до такъв тип поведение и възможни начини за справяне в конфликтни ситуации.
Съдия Здравка Запрянова от Районен съд – Кърджали, запозна присъстващите с конкретни случаи от съдебната практика.
В програмата бяха включени също редица ролеви и опознавателни игри.
Д-р Денислава Ангелова, съучредител на Асоциация „Докосни дъгата“ сподели пред младите хора, че интересът към проекта е голям. Тя разкри предвидените три проектни дейности, които ще се реализират на територията на четири общини в България – Кърджали, Плевен, Варна и Шумен. Първият форум е за агресията и зависимостите, вторият – за здравословния начин на живот и диабета, а третата дейност е мащабно спортно мероприятие. Интересен момент е участието и обучението на доброволци сред младите хора.
В рамките на проекта стартира конкурс „Спортувай с послание“, в който участници могат да бъдат младежи на възраст между 15 и 19 години. Според регламента те трябва да изпратят снимка от своя спортен ден или тренировка, придружена от лично послание. Трите най-добри снимки с послания за спорта ще бъдат наградени от Министерство на младежта и спорта през септември.

koordinator на 19.06.2018 - 18:18 Отпечатай

КОНКУРС "МАЛКИЯТ ОРФЕЙ"
КОНКУРСЪТ "МАЛКИЯТ ОРФЕЙ" ОТЛИЧИ ТАЛАНТЛИВИ ПАИСИЕВЦИ

На 17 юни, неделя, от 10,30 ч. в парк „Арпезос-Север“ се проведе Детският конкурс за изпълнение на български и турски народни песни. Това първо издание е наречено от организаторите му - община Кърджали и Народно читалище „Петър Мирчев – 1954 “ от кв. „Веселчане“ - „Малкият Орфей“.
Идеята е чрез него децата и младежите да бъдат привлечени към красотата и силата на хубавата народна музика, да заобичат още повече фолклора, с който са дълбоко свързани чрез своите семейства, корените и дедите си.
Конкурсът е за деца на възраст от 6 до 18 години. Музикалното участие на паисиевци в него и отличаването им с грамоти и награди доказа, че талантът, музиката и вдъхновението живеят в сърцата и душите им, че изпълват ежедневието и празниците им.
Авторитетно жури класира сред победителите нашите ученици:
Величка Христова 6 клас - II място;
Антония Йорданова 8 клас - поощрителна награда;
Йоана Павлова 9 клас - II място;
Дарина Новакова 10 клас - I място.
Поздравяваме талантливите момичета и ръководителя им - г-жа Евгения Пейкова.
Пожелаваме им бъдещи красиви музикални завоевания и творчески успехи!

koordinator на 19.06.2018 - 11:32 | 0 Коментари | Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини