СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Какво научихте
Освобождението на Кърджали

ЗАСАДИ ЦВЕТЕ – СЪТВОРИ КРАСОТА

Ръководството на СУ „Отец Паисий“ обявява Училищна кампания

„ЗАСАДИ ЦВЕТЕ – СЪТВОРИ КРАСОТА“!

1. Общи положения:

Училищна кампания „ЗАСАДИ ЦВЕТЕ–СЪТВОРИ КРАСОТА“- организирана от  СУ „Отец Паисий“ по повод Деня на Гората и Деня на Земята.

2. Срок за провеждане : 14.04 - 04.05.2022 г.

3. Цели:
  • Да засили отговорността на учениците към естетизиране и грижата за средата, в която се обучават.
  • Да онагледи идеята за красива, подържана и озеленена класна стая.
  • Да приучи учениците да се грижат и поддържат цветята и растенията в училище.
  • Да привлече вниманието на учениците към проблемите по опазване на околната среда.
4. Организация:
  • Участват всички класове.
  • Стимулира се проявата на различни инициативи: засаждане на зелени растения и цветя в 5-те градинки в двора, почистване на дворното пространство, окопаване на зелените площи и дръвчета, засаждане на нови дръвчета и храсти в училищния двор, озеленяване на стаите и коридорите със саксийни цветя.

koordinator на 19.04.2022 - 08:34 | 0 Коментари | Отпечатай

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ

СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ

На 9 април се проведе 17-то национално състезание по компютърни мрежи за ученици. Над 120 ученика от цяла България от 8-и до 12-и клас премериха знания и умения в областта на комуникациите и мрежите.
Състезанието се организира  от Министерството на образованието и науката, Факултета по Математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски" и Българската асоциация на мрежовите академии.
За втора година учениците от СУ „Отец Паисий“ участват в Националното състезание по компютърни мрежи.
Единствените класирани от област Кърджали за поредна година са възпитаниците от СУ "Отец Паисий" - гр. Кърджали.
Ръководството и учителите са горди с отличното представяне на Станислав Карев ученик от 12 а клас, Кристиян Вълков – 9 а клас, Петко Петков – 12 а клас. Изказваме благодарност на г-н Георги Гачев лицензиран преподавател на „Сиско България“ за активното участие при подготовката на нашите ученици за състезанието.
Пожелаваме успехи в бъдещата им реализация!
koordinator на 15.04.2022 - 09:11 | 0 Коментари | Отпечатай

ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Възпитаничката на СУ „Отец Паисий“ Виктория Величкова от IX А клас с престижна награда

За седма поредна година Общинският детски комплекс – Кърджали с подкрепата на фирма „Глобал–нет“ организират конкурс за детска рисунка на тема „Бъдещето през моите очи“.
В III възрастова група ученичката Виктория Величкова от IX А клас участва и с вдъхновение нарисува своята представа за бъдещето, с ръководител г – жа Лили Петрова.
Ръководството на училището и всички учители поздравяват Виктория за достойното ѝ представяне с пожелание за още бъдещи успехи.


koordinator на 14.04.2022 - 08:53 | 0 Коментари | Отпечатай

ПЪРВА НАГРАДА НА МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Нил-Су Кенан Керимоглу от „Паисий“ грабна първа награда на международен музикален фестивал, в Румъния

Изкуството музика е абстрактно, то притежава ключ към всяко човешко сърце, което е любимо на малки и големи паисиевци. С него те радват, творят и побеждават. Участията им в различни музикални състезания, конкурси и фестивали са доказателство за това.
С диплома и първо място бе удостоена ученичката от 4б клас  Нил – Су Кенан Керимоглу. Изучава тънкостите на пианото от седем годишна възраст. Възпитаничка е на ДЕЦ „Дино“ школа по пиано с преподавател госпожа Светла Дамакова, при ПУ Филиал „Любен Каравелов“ – гр. Кърджали. Талантливата Нил–Су е победителка с уникалното си изпълнение на пиано, завоюва престижното първо място във фестивала, провеждащ се в гр. Арад – Румъния.
Участва с две произведения и в номинация инструментално изкуство-солист във възрастова категория 11-12 годишни.

Прочети повече

koordinator на 13.04.2022 - 10:42 | 0 Коментари | Отпечатай

ВТОРО МЯСТО В БЪЛГАРИЯ ЗА СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
Изключителен успех на Националния кръг на състезание по компютърно моделиране демонстрира  Никола Димов от 4 в клас от СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали. Той бе  класиран на второ място сред  силната конкуренция на 50 ученици от цялата страна.

Никола се справи блестящо още на Областния кръг на състезанието, като демонстрира творчество, бързина и оригиналност при създаване на компютърна програма за решаване на конкретна задача със средствата на среда за визуално програмиране - в Scratch.

Достойно завоюваното второ място на Националния кръг го нарежда сред първите четвъртокласници в страната. Никола показа каква е формулата на успеха- труд, талант и амбиция, съчетани със знания, умения и съобразителност, които са нужни в света на технологиите. Заниманията с компютърно моделиране за него винаги са интересни, защото развиват алгоритмично и логическо мислене, показват умения за визуално програмиране и демонстрират креативност.

Класирането на четвъртокласника е признание и за неговия преподавател - г-жа Десислава Бодурова, която е изключително горда с отличния резултат, защото професионалните й усилия се реализират в успехите на нейните ученици.

Ръководството на СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали поздравява Никола Димов за блестящото представяне и  му пожелава здраве и  още много поводи за гордост!
koordinator на 24.03.2022 - 14:01 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини