СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

НАГРАДИ ОТ ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС "ЕЛИАС КАНЕТИ"
ПАИСИЕВЦИ С НАГРАДИ ОТ ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС "ЕЛИАС КАНЕТИ"

Бъдещето, нашите избори, решения, успехи или просто предстоящото добро, което ни очаква... Все неща, които чакат своето време и място, за да се случат и всеки един от нас, без да го съзнава, с постъпка, дело, мисъл, жест, всъщност предизвиква в живота си.
Деветокласници от СУ "Отец Паисий" с ръководител г-жа Мариана Василева, отправиха своя поглед към бъдещето, като участваха в национален конкурс за художествена творба на тема „Бъдещето, което всеки миг се променя“, Елиас Канети (из. „Записки 1942 - 1985“). Конкурсът е с 10-годишни традиции и е организиран от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ - гр. Русе и Международно дружество „Елиас Канети“.
Интересните литературни разработки на нашите ученици ще бъдат преведени на немски език и ще се представят на литературни четения и представителни изяви на Международното дружество „Елиас Канети".
Ето и отличените с награди паисиевци:
Дияна Бояджиева - 9 Б клас - трето място с авторско стихотворение;
Мария Петрова, Йоана Павлова и Марияна Мавродиева от 9 В клас - поощрителни награди за есета.
Поздравяваме учениците и техния ръководител за успеха и признанието на труда им и им пожелаваме бъдеще, изпълнено с всичко онова, в което вярват и за което мислят и мечтаят!

koordinator на 17.06.2018 - 12:18 Отпечатай

ЕФИРА НА БНР - КЪРДЖАЛИ
ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО МАЛКИ, ПО-ГОЛЕМИ И ПОРАСНАЛИ ПАИСИЕВЦИ ПРЕВЗЕХА ЕФИРА НА БНР - КЪРДЖАЛИ В ПРЕДАВАНЕТО "ГОЛЯМОТО МЕЖДУЧАСИЕ"

"Децата ни променят до неузнаваемост. Но това е единствената промяна, която си заслужава цената. Всяка цена."
С тази идея за Деня на детето - 1-ви юни - екипът на СУ "Отец Паисий" осъществи радиопредаване с малки и по-големи водещи: Траян - бъдещ наш ученик, който през септември ще е първокласник в класа на г-жа Минка Стоянова, Георги - ученик от втори клас с ръководител г-жа Мария Генева, Милица и Петър - наши изявени ученици дванадесетокласници с класен ръководител г-жа Мария Профирова.
Споделяме Ви едно радиопредаване, насочено към детето, живеещо у всеки един от нас. Очакват Ви интересни минути и интервю с любим на много деца учител от СУ "Отец Паисий".
Радиопредаването може да чуете, ако последвате линкa на фейсбук страницата на училищния вестник „Паисиевци“:
https://www.facebook.com/Paisievci/videos/1032693526870170/
Приятно слушане!
Честит първи юни на всички малки, големи и пораснали деца!

koordinator на 07.06.2018 - 08:17 Отпечатай

2 ЮНИ – ДЕН НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА
2 ЮНИ – ДЕН НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

Когато в навечерието на 2 юни небето се изпъстри с хиляди разноцветни звезди, а в дванадесетия обеден час на Ботевия ден завият сирените, се дава общ знак на българската общност, че за една минута ВРЕМЕТО СЕ ОТВАРЯ... Именно тогава най-силно общуваме мисловно с пожертвалите живота си герои и осъзнаваме завещания от тях ценен дар да го има нашия - най-български свят.
В тези мигове усещаме единение със Свети хора, саможертвени идеалисти, бунтовници или странници, притежаващи невероятната сила да бъдат различни, но и да отстояват себе си, да вярват и… да променят своя свят и света на една малка на картата, но голяма на светли примери и велики дела България!
В този отрязък от време, превърнало се в сакрално за нас- българите, колениченето, минутата мълчание, отдаването на почит, спирането на място, изправянето прав, прекратяването на друга дейност, всъщност означава, че Аз, Ти, Той, НИЕ - гражданите на тази държава, преминаваме духом в пространството на вечните неща. Заставаме пред тези, на които сме благодарни, че сме вкусили силата на свободата, силата, че ни има! Свеждаме глава и пред себе си изричаме благодарността, защото може би това е единственият възможен начин за нас, съвременните хора, да изграждаме национални добродетели в съзнанието си.
Да, и за днешния цивилизован човек, и за най-модерния индивид има лични сакрални места и мигове, извън реалното време и пространство – споменът за мама, снимка на бащата, родната къща, раждането на дете, светъл отминал миг… Това са стълбовете на индивидуалната идентичност.
Но националната ни общност, за да я има, за да се крепи в заедност, съществува със своите ценни места, дати и мигове. Заставаме прави докато се изпълнява химнът на нацията ни и се издига българското знаме, военните отдават чест, поднасяме венци от цветя в памет на велики личности или по повод на важни събития... И най- важното - помним! Именно тогава, в тези общи действия и памет, всеки един от нас изпитва силата на чувството да принадлежиш, да имаш родина, да не си бездомен…
И тази година училищни блокове и екипи от СУ „Отец Паисий“ отбелязаха тези паметни мигове и почетоха паметта, героизма, подвига, примера и светлия път към едно по-добро утре! На първи юни представителен ученически блок от гимназиална степен на обучение, заедно с военни роти от 68-ма бригада "Специални сили", оркестъра на ВВС и други училища от града участва в тържествената проверка - заря, организирана от Областния управител на Кърджали Никола Чанев, ръководена от бригаден генерал Явор Матеев и приета от Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
На 2 юни паисиевци се включиха в Тържествения ритуал и поднесоха венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина. Заедно с много граждани на Кърджали с едноминутно мълчание и падане на колене, те почетоха Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България. В тържеството участваха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, неговите заместници Мюмюн Али, Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю, секретарят на общинската администрация Сезгин Бекир, областният управител Никола Чанев, енорийският свещеник отец Петър Гарена.
Под звуците на траурния марш на българската войска „Вий жертва паднахте в неравна борба”, бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали.
Българската нация, както всяка друга, има своите дати, места, ритуали, има свой речник на важни за нея събития, думи и имена.
Нека ги почитаме и не забравяме! Нека помним!
Споделяме Ви моменти от участието на СУ „Отец Паисий“ в Тържествената проверка - заря и Тържествения ритуал.

koordinator на 04.06.2018 - 10:14 Отпечатай

НАГРАДА ОТ РОТАРИ КЛУБ ЗА ПЕТЪР БУРОВ
ГРАМОТА И ПАРИЧНА НАГРАДА ОТ РОТАРИ КЛУБ ЗА ПЕТЪР БУРОВ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

За поредна година на 24 май Ротари клуб – Кърджали отличи изявени абитуриенти. Тази година грамотa и паричнa наградa на Ротари клуб бе присъдена на Петър Буров - ученик от XII клас на СУ „Отец Паисий”. Отличието бе връчено по време на тържеството пред Паметника на освободителите от Президента на кърджалийските ротарианци Бахар Палова.
Изявите на Петър са много. Успехите му са знак за трудолюбие, постоянство, отговорност и стремеж към самоусъвършенстване, качества които той доказва през целия период на обучение в СУ „Отец Паисий“. Ето част от постиженията на Петър:
- Отлично представяне в Областен кръг на олимпиада по биология през учебната (2014/2015 г.);
- Отлична оценка на Националната олимпиада по информационни технологии (10-то място в страната) за учебната 2015-2016 г. с Проект „Микроклимат“;
- Математически турнир „Перперикон“ 2017 г.;
- Коледно математическо състезание (10.12.2016 г.);
- Сертификат за участие във Втора младежка научна конференция по математика, информатика и природни науки – 2017г.;
- Отлично представяне в Първата младежка научна конференция по природоматематически дисциплини (м. X. 2016 г.) по случай 50 години от създаването на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ – Кърджали;
- Национално онлайн оценяване на дигитални компетентности – самостоятелно ниво на владеене европейската референтна рамка за оценяване (77% резултат от тест и практическа задача) – 2016 г.;
- Сертификат за участие в Европейската седмица на програмирането – 2017 EV Code Week състезание „Знам и програмирам“;
- Ученически конкурс за превод от английски език на български език – месец на Америка – 2016 г.;
- Сдружение „Омега“ – участие в баскетболен турнир по проект „Уча, спортувам, живея здравословно“ (17.07.2017 г.);
- Участие в състезания по волейбол 2015 – 2017 г.; Състезател по волейбол в младежкия/юношеския отбор на Арда – Кърджали;
- 12 Състезание „Знам“ – I място 14.XII.2017 г.;
- Водещ на радиопредаване към БНР „Голямото Междучасие“;
- Грамоти за отличен успех и издигане престижа на СУ “Отец Паисий“ – 2012-2017 учебна година.
Честито на Петър! Пожелаваме му този успех да го съпътства и занапред!

koordinator на 04.06.2018 - 09:30 Отпечатай

„СТИПЕНДИЯ КЪРДЖАЛИ” ЗА МИЛИЦА ГЕЧЕВА
„СТИПЕНДИЯ КЪРДЖАЛИ” ЗА МИЛИЦА ГЕЧЕВА ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ”

Към голямото семейство на носителите на „Стипендия Кърджали” се присъедини Милица Светославова Гечева-ученичка от ХII клас на СУ „Отец Паисий” - заслужила отличието със своите дългогодишни постижения. Тя получи своето публично признание на тържеството по случай Деня на българската просвета, на славянската писменост и култура, а наградите - статуетка и грамота ѝ връчи кметът на община Кърджали - инж. Хасан Азис. Носителите на „Стипендия Кърджали” получават и парична награда от 12 минимални работни заплати, превеждани ежемесечно по банков път.
Милица Светославова Гечева е ученичка на СУ „Отец Паисий“ от 2009 година до настоящата 2018 година, през която е приета и за студентка в няколко ВУЗ-а - ВТУ „Свети Свети Кирил и Методий" и ПУ „Паисий Хилендарски". Милица е ученичка, която олицетворява стремежът на човека към сила, добро, мъдрост, справедливост и победа.
С историческото си есе дванадесетокласничката от СУ „Отец Паисий" , при участието си в Ученическа конференция "Пространство и време" към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" с организатори: Академия за Лидери на Историческия факултет, Ателие "История и памет" и подкрепата на Студентски съвет на ВТУ, Милица Гечева приковава вниманието на всички присъстващи. С опита да намери необикновеното и човешкото в съдбата на Дякона, всъщност тя показва, че словото човешко притежава огромна сила и въздействие и може да отмести всичко, изпречило се на пътя, че чрез мисъл, дума, постъпка всеки един момент пресъздаваме и творим театъра на историята. С това си представяне ученичката е приета във ВТУ с оценка Отличен(6,00).
Списъкът с професионалните постижения и награди на Милица е изключително дълъг и той включва:
VI-то място в национален есенен турнир по Информационни технологии „Джон Атанасов";
-II-ро място в областен конкурс за компютърна графика и мултимедийна презентация на тема: „Любимото училище - традиции и бъдеще";
-I-во място в национален конкурс за мултимедиен проект (категория: мултимедиен филм) „Космическите мечти на България";
-I-во място в „Цветна олимпиада" по информационни технологии;
-I-во място в национален конкурс за мултимедиен проект (категория: мултимедиен филм) „Космически мечти";
-I-во място в областен конкурс за компютърна графика на тема: „Приказка в картинки";
-I-во място в национален конкурс за ученическо есе на тема „Заветите на първоучителя Климент Охридски";
-I-во място в III - ти (национален кръг) в състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието"
-I- во място в национален исторически конкурс "Към Златния век" (категория: есе/разказ) - 2017 г.;
-III- то място в Десети юбилеен национален исторически конкурс „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим" - 2017 г.;
-III-то в областен конкурс (категория: фотоколаж) „Мечтай и пътешествай".
Честито, Милица! Желаем ти бъдещи успехи и постижения!

koordinator на 04.06.2018 - 09:17 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини