СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Какво научихте
Освобождението на Кърджали

НАЦИОНАЛЕН КРЪГ „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“

ДОСТОЙНИ ПАИСИЕВЦИ В НАЦИОНАЛЕН КРЪГ „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“

Традиционно възпитаници на СУ „Отец Паисий“ участват в Националното състезание „Ключът на музиката“, организирано от МОН. Съревнованието дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения от учебното съдържание по музика, като същевременно се оценяват и проявени творчески способности.
През месец февруари талантливи паисиевци се представиха блестящо в Областния кръг на музикалното състезание и завоюваха призови места.

Прочети повече

koordinator на 23.03.2022 - 10:51 | 0 Коментари | Отпечатай

Успешните ни четвъртокласници!
Пореден успех за Паисиевци!

На 19.02.2021 год. се проведе областният кръг на Националното състезание по компютърно моделиране, в което се включиха  ученици от IV клас от  областта. Отлично бе представянето на тримата четвъртокласници от СУ „Отец Паисий“, град Кърджали – Никола Георгиев Димов, Денис Еролов Еминов и Никола Мирославов Янев. С упоритост, креативност и амбиция учениците, ръководени от г-жа Десислава Бодурова, се отличиха сред останалите участници.
Областната комисия класира за участие в Националния кръг на състезанието по компютърно моделиране Никола Георгиев Димов, ученик от 4 в кл. в СУ „Отец Паисий“, град Кърджали. Той ще представи областта ни в конкуренция с връстниците си от цялата страна.
Поздравления за достойното представяне на  учениците и  пожелания за още много победи  и на следващи състезания!
koordinator на 20.03.2022 - 15:52 | 0 Коментари | Отпечатай

ГОБЛЕН ПО ПОВОД 3МАРТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ
Ученичката Зюхре Сабахатин Еюб от IIг клас при СУ"Отец Паисий"гр.Кърджали на допълнителна подкрепа под ръководството на ресурсен учител Веселина Генчева изготви диамантен гоблен по повод Националния празник на България-3 март. За творческото си участие, ученичката бе удостоена с грамота и награда от РЦПППО-обл.Кърджали.

koordinator на 04.03.2022 - 08:45 | 0 Коментари | Отпечатай

3 МАРТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ
Празнична програма посветена на 3 март
Национален празник на България

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!


Честит празник, честит 3 март- денят на Освобождението на България! Ден, който помни всеки българин. Ден-славен и велик. Редица са българите, отдали живота си за свободата на нашата родина, пред които днес прекланяме глава. Революционери като Ботев и Левски, писатели като Вазов, всички те са допринесли за нашата свобода, за да се гордеем, че сме българи.
На 3 март отбелязваме Националния празник на България. Тази година се навършват 144 години от Освобождението на страната ни от османско робство.
На 3 март през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага краят на Руско-турската война от 1877- 1878 г. Датата 3 март  поставя началото на Третата българска държава.
За българите Руско-турската война има освободителен характер и е довела до дългоочакваното освобождение, посрещната с голям възсторг от цялата българска нация. За жалост справедливите решения на Освободителния Сан-Стефански мирен договор много скоро били накърнени от Великите сили. Въпреки това на европейската карта се е появило отново името на Свободна България. Така, години наред България съществува и до днес.

За поредна година учениците на СУ “Отец Паисий“ гр. Кърджали представят своята музикална виртуална празнична програма в YouTube.

Участници в празничната програма:
  • Егемен и Еймен Балканлъ – 2б клас, стихотворение за „3 март"
  • Габриела Суркова – 2б клас, „3 март"
  • Ученици от 4а клас – песента „Вятър ечи"
  • Нил – Су Кенан Керимоглу  от 4б клас– „Валс" –Бетовен, електрическо пиано
    Мария Янева от 4е клас– „Левски"
  • Даяна Кочарова и Стоянка Петрова от 10б клас – презентация за 3 март
  • Вокална група „Звънче" и група за народни песни и танци – „Къде си вярна ти, любов народна" и „Пътнико свиден"
  • Хор на момчетата – „Песен на панагюрските въстаници"
  • Ученици на СУ „Отец Паиси" – Празнично хоро
Инициативата "Пробуждане с хоро", посветена на Националния празник - 3 март, събира за седма поредна година позитивната енергия на българите у нас и по света. Паисиевци с желание се включиха в хороводната приказка на Сдружение "Азбукари". С красотата и позитивната емоция на фолклора те отправиха своя призив за единение, свобода и общочовешка подкрепа и станаха част от VII-та онлайн родова верига на България.На най-българския празник земята става длан и всички сме част от духа и тялото на българското хоро.Да сме българи е призвание!
Честит Национален празник!

Творчески екип: ръководител: г-жа Евгения Пейкова
водеща: Мария Павлова от 11а клас
видео монтаж: Рефик Тефик от 10а клас
видеоклип: Стиляна Георгиева от 10а клас


koordinator на 02.03.2022 - 10:09 | 0 Коментари | Отпечатай

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО
Публикуваме Благодарствено писмо от директора на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД - гр. Кърджали, проф. д-р. Черкезов за направено дарение от учениците на СУ "Отец Паисий"- гр. Кърджали, на парични средства на обща стойност: 1000 лв., с цел да бъдат предоставени безвъзмездно за закупуване на апаратура за нуждите на Детско отделение към МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД - гр. Кърджали.
koordinator на 21.02.2022 - 19:25 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини