СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

„ЗАСАДИ ЦВЕТЕ – СЪТВОРИ КРАСОТА“!
koordinator на 28.03.2023 - 14:14 | 0 Коментари | Отпечатай

Малките художници на „Паисий“ отново на върха

Малките художници на „Паисий“ отново на върха

Дария, Ева, Ерен и Селин - талантливите малки художници на „Паисий“, пресъздадоха с багри сцени и мотиви от любимите си приказки и заеха призови места в конкурса за детска рисунка „Моята любима детска приказка“.  Инициативата принадлежи на „Ротари клуб“ – Кърджали. Насочена към деца от I до IV клас, тя има за цел да стимулира въображението у децата и да им припомни, че книгите, а не мобилните телефони, са прозорец към света.
На 20.03.2023г. в галерия "Кръг" бяха наградени:
Ерен Ружди Дурмуш – III в клас – СУ „Отец Паисий“- кл. р-л Димитрийка Керемедчиева
Селин Орхан Ахмед – IV б клас – СУ „Отец Паисий“- кл. р-л Теодора Герджилова
Дария Стоянова Николова– IV г клас – „СУ Отец Паисий“- кл. р-л Ваня Добрева
Ева Тодорова Славкова - IV г клас – СУ „Отец Паисий“- кл. р-л Ваня Добрева
Поздравяваме ги за успеха и им пожелаваме любовта към изкуството никога да не ги напуска!  
koordinator на 28.03.2023 - 13:52 | 0 Коментари | Отпечатай

Паисиевци вече притежават „Ключът На Музиката“

ПАИСИЕВЦИ  ВЕЧЕ ПРИТЕЖАВАТ „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“

Нил-Су Керимоглу и Георги Гечев от СУ "Отец Паисий" се представиха блестящо на последния етап на Националното състезание „Ключът на музиката“ и с това финализираха своето участие  престижната надпревара. Петокласничката и седмокласникът, ръководени от своя преподавател по музика Евгения Пейкова, успешно преминаха  и през трите кръга на състезанието - общински, областен и национален.  На общинския етап и двамата  паисиевци заемат 1 място, а на областния Нил е първа, а Георги заема второто място.
Националният етап на състезанието се проведе 18.03.2022г. в Пловдив.  Домакин на събитието бе АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Националният кръг се организира, провежда и оценява от Националната комисия, определена със заповед на министъра на образованието и науката.   Изпитът е анонимен, а състезателите са разпределени в пет възрастови групи. Те работят над писмена работа, съдържаща 15 задачи -  с избираем отговор, с отворен отговор, като от учениците се изисква да допишат с думи или с графичен символ съответното знание като очакван резултат, и творческа задача, свързана със споделяне на възникнали представи и/или с обосновка на посочено твърдение.  
На официалната церемония  в Музикалната академия Нил-Су Керимоглу и Георги Гечев получиха грамота и малък ключ „Сол“.
Поздравяваме  Нил-Су и Георги и им пожелаваме здраве, творческо вдъхновение и още много успехи!


koordinator на 28.03.2023 - 13:47 | 0 Коментари | Отпечатай

Иновативната среща

ИНОВАТИВНАТА СРЕЩА НА ПЕРСПЕКТИВИ МЕЖДУ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“  И  СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"

През месец март в СУ „Отец Паисий“  - Кърджали, се проведе творческа  среща между заместник-декана на Стопанския факултет на Софийския университет доцент Тодор Ялъмов и ученици и учители от гимназиален етап, профил Хардуерни и софтуерни науки. Основната цел на  събитието бе да бъдат предложени перспективи пред инициативните млади хора с умения и идеи за развитие на предприемаческа дейност.   Срещата бе открита от директора на СУ „Отец Паисий“ Златко Атанасов, който представи училището и конкретно профил Хардуерни и софтуерни науки, след което гостът запозна присъстващите ученици със своята дейност и възможностите за реализация, които би могъл да предостави на младите хора.
В диалог с аудиторията  доцент Ялъмов говори за опита си на университетски  преподавател  в обучението по предприемачество и  благоприятните възможности, които предоставят     партньорските  отношения между  Стопанския факултет и  сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР) и Фонда на фондовете. Училищните екипи от единасетокласници и дванадесетокласници на свой ред  представиха своите идеи и осъществени проекти, за които  получиха обратна връзка и насоки за по-нататъшен напредък. Доцент Ялъмов разказа за наскоро приключилото второ издание на националния конкурс “Най-добър младежки стартъп в България”, иницииран от Фондът на фондовете и СУ "Св. Климент Охридски"; говори за възможностите пред младите хора да развият идеите си и да покажат предприемачески умения. Гостът  представи  своя опит в създаването на иновативни предприятия и предостави на участниците полезна информация и насоки за тяхното развитие, като ги насърчи  активно да разработват своите идеи. Пое ангажимент при договорените следващи срещи да  предостави на гимназистите още и различни варианти за доразвиване на проектите им и  за представянето им пред инвеститори с възможност за привличане на инвестиция за растеж.  

koordinator на 28.03.2023 - 13:41 | 0 Коментари | Отпечатай

ТРЕТОКЛАСНИЧКА ОТ „ПАИСИЙ" С ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ

ТРЕТОКЛАСНИЧКА ОТ „ПАИСИЙ" С ПОРЕДНО ПРЕСТИЖНО ОТЛИЧИЕ


За втора поредна година Стефания Атанасова Чотрова от 3. а клас - СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали, завоюва призово място в Националното състезание по български език и литература „Любословие“. Състезанието се организира ежегодно от Сдружението на учителите филолози, а целта му е да провери функционалната грамотност на учениците. Благодарение на добрата си езикова подготовка третокласничката се класира на трето място в тазгодишното издание на надпреварата.  
Поздравяваме Стефания за поредния ѝ успех и ѝ пожелаваме още много престижни отличия!

koordinator на 28.03.2023 - 09:44 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини