СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО
СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО И ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

Четенето е вълшебство, което докосва всеки... Знание, радост, светлина, добро, обич... Всичко това се усеща в Седмицата, посветена на четенето, и сред най-малките ученици на СУ "Отец Паисий".
В дните от Националната седмица на четенето малките ученици от І Б клас се докоснаха до вълшебния свят на приказките. Децата с удоволствие слушаха български народни приказки, отговаряха на въпроси, свързани с текста, и преразказваха "Най-скъпоценният плод" и "Сливи за смет".
В I В клас инициативата премина под надслов: „Преразказвам любима приказка“.
Учениците от I Д клас в Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” се срещнаха с Божидара Ангелова - автор на детски книги - и с най-новата ù книга “Здравей, Книгария”. Малчуганите подариха на авторката свои рисунки.
Децата от II Г клас с удоволствие представиха пред съучениците си откъси от любими детски книжки, приказни герои и табло на тема:"10 причини да четем".
Националната седмица на четенето в III А клас премина под мотото „Обичам да чета, защото ми е интересно!“.
Третокласниците с радост четоха на по-малки от тях ученици интересни и любими детски творби.


koordinator на 29.10.2018 - 08:25 | 0 Коментари | Отпечатай

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ”
ВАСИЛЕНА И ПАВЕЛ ОТ "ПАИСИЙ" – ПОБЕДИТЕЛИ В ПОЛУФИНАЛА НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ”

Моят град ли?
На пръв поглед град като всички останали – улици, хора, коли, забързано ежедневие, сякаш до болка познат… Погълнати от всекидневните проблеми не забелязваме това, което е съхранил през годините...
А днес - ние неговите граждани - успяхме да го видим през очите на младите паисиевци - Василена Пламенова Димитрова от 7 б клас и Павел Павлов Милев от 7а клас – победители в полуфинала на състезанието „Моят град е моята крепост”, проведено в Сливен на 24.10.2018 г. В оспорвана надпревара между осем ученически отбора от югоизточна България - Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Смолян и Кърджали - отборът на СУ „Отец Паисий“ завоюва първото място.
Образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“ е организирана от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в партньорство с Министерство на образованието и науката и има за цел да популяризира постигнатото в регионите, да изгради у децата чувство на национална гордост и принадлежност към родните им места, да открият предимствата им, да осъзнаят, че в тях се случва нещо прекрасно.
Водещи на кампанията са известните актьори Димитър Рачков, Васил Василев – Зуека и популярната водеща на „АЗ обичам България“ – Евелина Павлова.
Надпреварата премина под формата на викторини в дисциплините история и география в борба от три кръга: 1-ви кръг - отборите отговарят на въпроси, свързани с културни и исторически забележителности на родния край, 2-ри кръг – знания за изпълнител, име и мелодия на популярни и народни песни, 3-ти кръг – колело на късмета определя област от България и въпроси за културни и исторически забележителности в нея.
Отборите на област Кърджали и Пловдив стигнаха до реми. След зададени допълнителни четири въпроса от Министъра на регионалното развитие и благоустройството и Председател на журито - Петя Аврамова, паисиевци заслужено спечелиха първото място.
Победителите са интервюирани от различни национални медии, предстои им участие в предаването „Преди обед” като гидове, които ще разкриват пред зрителите забележителностите на нашия град.
В подготовката за състезанието активно се включват преподавателите им по история и цивилизации – г-жа Теодора Богданова, по география и икономика – г-н Тони Кънчев и по музика – г-жа Евгения Пейкова.
Поздравяваме отбора на СУ "Отец Паисий" за постижението и им пожелаваме успех и на големия финал в София на 4 ноември в зала 1 на НДК!


koordinator на 26.10.2018 - 11:43 | 0 Коментари | Отпечатай

ВОКАЛНА ГРУПА "ЗВЪНЧЕ" В СЦЕНА НА ТАЛАНТИТЕ
ВОКАЛНА ГРУПА "ЗВЪНЧЕ" В СЦЕНА НА ТАЛАНТИТЕ

Споделяме моменти от участието на вокална група "Звънче" на открита сцена на талантите по случай празника на град Кърджали в парк „Арпезос - Север”.
Солист: Веселина Стефанова.
Ръководител на групата: г-жа Евгения Пейкова.
Благодарим им за страхотното представяне!


koordinator на 24.10.2018 - 08:46 Отпечатай

21 ОКТОМВРИ - ДЕН НА КЪРДЖАЛИ
21 октомври - Ден на Кърджали

От почти век, всяка година, на 21 октомври, Кърджали отбелязва своя празник...
На този ден - през 1912 година, по време на Балканската война, градът, който след Съединението на Княжество България и Източна Румелия остава в пределите на Османската империя, е завзет и освободен от Хасковския отряд.
В памет на героите, загинали за присъединяването на Кърджали към България, е издигнат паметникът „Освободителите", а датата 21 октомври е записана в градската история като ден на ос вобождението. В знак на благодарност Кърджали възприема датата за свой официален празник, който чества всяка година с празнично шествие на учебните заведения, фолклорни програми, музикални концерти, художествени и фотографски изложби в седмицата около 21 октомври.
Честит празник, Кърджали!
Моменти от празничното шествие на учебните заведения може да видите в приложения линк:
https://www.facebook.com/tv.iztochni.rodopi/videos/vb.441915105850469/1047518212089602/?type=2&theater
koordinator на 24.10.2018 - 08:21 Отпечатай

НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА ЕСЕ
ДЕСЕТОКЛАСНИЧКИ ОТ ПАИСИЙ С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА ЕСЕ

В Националния ученически конкурс „Свобода или смърт юнашка“, посветен на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев паисиевци заеха призови места.
Конкурсът е организиран от Община Карлово под патронажа на Министерство на образованието и науката и РУО – Пловдив. Първа и трета награда в раздел „Есе“ бяха присъдени съответно на Йоана Павлова – IX клас и Хаджер Шевкед – IX клас на СУ „Отец Паисий” - гр. Кърджали. Официалната церемония по награждаването на отличените участници ще се състои в Карлово в Деня на народните будители.
В националната надпревара се включиха 150 ученици от цяла България, разпределени в две възрастови групи: от V до VII и от VIII до XII клас.
Престижната инициатива доказа, че патриотът, който посвещава своя живот на идеала за свободна България и успява да докосне всяко българско сърце с твърдата си воля и огненото си перо, продължава да вдъхновява и обединява младите българи.
През учебната 2018 - 2019 г. двете момичета са вече десетокласнички, а литературните участия и отличия не са единствени за възпитаничките на г-жа Марияна Василева – заместник - директор и учител по история в СУ „Отец Паисий“.
Поздравяваме ги с постигнатия успех и признанието на труда им. Пожелаваме им да покоряват нови върхове с творческо вдъхновение и с нестихващ огнен плам да се докосват до непреходни частици общочовешки истини.
ЧЕСТИТА НАГРАДА!


koordinator на 19.10.2018 - 12:20 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини