СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

10 нови кабинета от два спечелени проекта за СУ „Отец Паисий“

10 нови кабинета от два спечелени проекта за СУ „Отец Паисий“ 

През последните няколко години интересът към STEM специалностите се радва на небивал успех. СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост е единственото училище в областта, което към момента предлага четири паралелки след 7. клас със STEM насоченост. Наскоро дойде и добрата вест, че училището се е класирало с проектното си предложение за "Концепция за изграждане на училищна STEM среда“. Този проект предвижда да бъдат обособени четири зони в осем самостоятелни пространства, в следните направления: „Роботика и кибер-физични системи“, „Дизайн и 3D прототипиране“, „Природни науки“ и „Математика и Информатика“. Ще се оборудват осем ВОСКС(Високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи), разположени в зоната на STEM центъра.
Преподавателите по история и цивилизация и география и икономика също се стремят да стимулират интересите на младите хора, които имат желание да развиват критическо мислене и комуникативни умения на база на предметите, свързани с хуманитарния цикъл. В навечерието на националния ни празник - 3 март, СУ „Отец Паисий“ дообзаведе два кабинета по история и география със средства от поредния спечелен проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 1 „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“. В обновените кабинети  по история и  география са поставени интерактивни мулти тъч дисплеи, нови бели дъски, закупени са абонаменти за образователните платформи „Атласи“ и „Уча се“, географски и исторически карти, игри, пъзели и други дидактически материали. Сбъдна се едно отдавнашно желание на историци и географи да обособят пространство с ясно изразен хуманитарен облик, което да стимулира интереса на учениците, превръщайки класната стая в желано учебно пространство.
Да пожелаем на ученици и учители да се насладят на високите технологичните иновации, модернизираната и обогатена материалната база и новите учебно-техническите средства.

koordinator на 22.02.2024 - 23:04 | 0 Коментари | Отпечатай

ПЪРВО МЯСТО И ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Първо място и златен медал за квартет „Родопски звънчета“от Национален фолклорен фестивал-конкурс “Бъдност за талантите на България“

Квартет "Родопски звънчета" от Вокално-фолклорна група "Звънче" и солисти при СУ  "Отец Паисий"- град Кърджали - Никола Славов и Емир Еюб – 1. д клас, Деметра Ташкова – 1.б клас и Николина Ташкова - 5.е клас с ръководител госпожа Евгения Пейкова завоюваха 1-во място и златен медал, както и дипломи за своето участие в Южен централен квалификационен етап – кръг, област Кърджали на НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ-КОНКУРС "БЪДНОСТ ЗА ТАЛАНТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ". Завладяха сърцата на журито със своите творчески умения, талант и прекрасни изпълнения на народните си песни. Достойно и отлично защитиха името на своето училище.
Фестивала си поставя за цел да се проследят уменията на талантливите деца от 28 области на страната. Приобщаване и съхраняване на младото поколение към българската ценностна система, основана на българската душевност и народност чрез проявите и участието на фолклорните изкуства. Откриване, развиване и реализиране на огромния талант на българите в областта на българския фолклор и изкуства. За по- обширно целенасочено приобщаване на повече хора за защита на българската идентичност в новите условия на глобализация .Да се издирва, съхранява и развива и разпространява българския фолклор и изкуства. "Да запалим и и съхраним огъня български...!"

Поздравления и честита награда! Ръководството на училището им пожелава много здраве и творчески успехи!

Текст и снимки: Даниела Пашова, Евгения Пейкова

koordinator на 16.02.2024 - 11:18 | 0 Коментари | Отпечатай

ПРЕССЪОБЩЕНИЕkoordinator на 01.02.2024 - 17:02 | 0 Коментари | Отпечатай

МАТЕМАТИЧЕСКИ УСПЕХИ ЗА ПАИСИЕВЦИ

ПОРЕДНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ УСПЕХИ ЗА ПАИСИЕВЦИ

I МЯСТО за седмокласничката Мерве Мустафа Ремзи и за осмокласника Арда Хюсеин Халибрям, и двамата подготвени от учителя по математика Мария Профирова;
II МЯСТО за Борис Тодоров Славков  от 1.а клас и  петокласника Енисе Алехтин Сали
( преподавател Искра Юмерова);
III МЯСТО за Марина Ивелин Петкова от 1.а клас, Ивайло Атанасов Куруянов, от 1.д клас, Борис Марио Радуков от 2. г клас  и  Даниел Николаев Солучков от  4.а клас - това са поредните математически успехи на паисиевци.
Успешните математици на СУ “Отец Паисий“ бяха отличени в Коледното математическо състезание, което се организира ежегодно през декември от Съюза на математиците в България. На 11 януари първенците получиха грамоти, медали и предметни награди на специална церемония, провела се в училището координатор ЕГ „Христо Ботев“.


koordinator на 01.02.2024 - 16:54 | 0 Коментари | Отпечатай

2024 ГОДИНА
koordinator на 22.12.2023 - 17:25 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини