СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ"
ПАИСИЕВЦИ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ"

Фондация „Дарби”съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Мчца Параскева”, гр. София, с благословията на Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, с партньорството на Столична община, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, отново събра децата на България на 11-я международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!” под мотото „…оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене,…” (Мат., 19:14).
В деня, когато честваме паметта на славянобългарските учители и просветители св. Кирил и Методий, паисиевци, заедно с деца от цяла България, се събраха под купола на софийския храм и с „едно сърце и една уста“ прославиха Бога и Неговата майка св. Богородица.
Под ръководството на г-жа Евгения Пейкова детският хор при СУ „Отец Паисий“ представи област Кърджали на Международния фестивал. Благодарим на нашите ученици: Габриела Янкова, Александра Попова, Веселина Стефанова от 4 В клас, Алмира Емин, Андреа Богданова, Мирослава Димитрова, Ясми Мустафа от 5 A клас, Таня Сивкова, Гергана Милева, Мишел Кутлева, Христо Караманолов от 5 В клас, Айча Емин, Анджелика Хаджийска, Никол Милкова, Радост Колева, Теодора Палахутева от 5 Д клас, Виктория Иванова, Дилек Хасан от 6 Г клас, Димитър Стефанов (7 Б), Величка Христова (7 В), Даниела Кичкова и Теодора Димитрова от 9 А клас, Джулия Гардинър (9 В). Със своето участие те демонстрираха и музикални умения, и послания за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, уважение към различните духовни и културни ценности и традиции.
Фестивалът е популярен и своеобразен детски празник и се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България. Провеждането му е вече утвърдена традиция. През годините събитието се е превърнало във фактор за сближаване на участниците в него, за културен обмен и разбирателство. Цел на проявата е поощряване на детското и младежко творчество и изграждане на културни мостове между България и света.


koordinator на 12.05.2019 - 19:47 | 0 Коментари | Отпечатай

ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА
ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА ЗА ПРИНОС В ОБРАЗОВАНИЕТО

Директорът на Средно училище "Отец Паисий" с природо-математическа насоченост в град Кърджали - г-н Златко Атанасов - е единият от тримата ръководители на образователни заведения в страната, който ще получи най-високата награда в бранша "Свети Иван Рилски".
На 11 май 2019 г. на специална церемония и в тържествена обстановка в Рилския манастир заместник-министърът на образованието Таня Михайлова ще връчи отличията.
Поздравления, г-н Атанасов!
Повече подробности от г-н Гроздан Колев, началник на Регионалното управление на образованието, можете да откриете, ако последвате споделената връзка на БНР - Кърджали.
http://bnr.bg/kardzhali/post/101114658/zlatko-atanasov-s-nai-visokata-nagrada-za-prinos-v-obrazovanieto?fbclid=IwAR18pSwPVx01UDyArTj0ADIyMpsMdTMKQkRCbQ4UlkdazfJVbSJWIS4V59s


koordinator на 05.05.2019 - 19:58 | 0 Коментари | Отпечатай

ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО" - 2019
ИЛИАНА ТЕРЗИЕВА И МАРИЯ ПАВЛОВА – ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО" - 2019

Звъни, великденска камбана!
Сияй, възкресна свята нощ!
Да няма мъка, скръб и рана,
душа да няма изтерзана,
ни помисъл да има лош!
В навечерието на светлия християнски празник пристигна добрата новина с победители от СУ „Отец Паисий“ в Национален конкурс, посветен на „Възкресение Христово - Пасха”.
Илиана Терзиева от IX В клас е класирана на второ място в IV-та възрастова група (9-12 клас) с есето си „Възкресение Христово“, а Мария Павлова от VIII A клас с творбата си „Възкресение Христово - победа над Злото“ - на трето място в ІІІ-та възрастова група (5-8 клас).
Творбите на участниците са оценявани от комисия в състав: доц. д-р Костадин Нушев - председател, Кина Златева, д-р Десислава Панайотова - членове и гл. ас. д-р Пенка Христова - секретар.
Конкурсът се провежда с благословението на Негово светейшество българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП. Организиран е под ръководството на Ловчанския митрополит Гавриил и Културно-просветен отдел при Св. Синод на БПЦ-БП.
Цели на конкурса са: стимулиране на творческите заложби и изяви на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност, утвърждаване на любовта им към Православната църква и вяра, разширяване на познанията им за православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха, поощряване на интереса към съхраняване на българските традиции в отбелязването на празника.
Илиана и Мария са единствени представители за област Кърджали. Техните съчинения ще бъдат представени в открита изложба на церемонията по награждаване, която ще се състои на 19.05.2019 г. в храм „Св. св. Кирил и Методий“ - град София. Двете момичета имат участия и в други литературни конкурси, от които очакват резултати през месец май.
Поздравяваме ги за успеха им! Желаем им нови вдъхновения, нестихващ интерес към българските традиции и светли постижения!
Браво, момичета!


koordinator на 05.05.2019 - 19:54 | 0 Коментари | Отпечатай

ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ
ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ

Когато светът се подготвя за най-светлото събитие в своята история – Христовото Възкресение – малките паисиевци поднесоха своя подарък – Великденски концерт, с който стоплиха сърцата на своите родители, близки, възпитатели и гости.
В навечерието на Лазаровден, Цветница, Възкресение децата от начален образователен етап на СУ „Отец Паисий“ превърнаха очакването на светлите празници в тържество на красотата, танците, игрите, песента и музиката.
Ето и техните изяви на сцената:
Групови музикални изпълнения: „Пролетна песенчица“ – I A, „Гайди свирят“ - група за автентичен фолклор „Славейче“ от IV Г клас, „Лаленце се люлее“ – I Д клас, „Хайде, Калино“ – III A клас, песенен поздрав - III В клас.
Танцови изпълнения: Филипинско хоро – I А, Б и II В, „Пайдушко хоро“ и „Борзала Ружка“ – III А клас.
Индивидуални изпълнениния: „Великденски яйца“ – Никола, Александрина, Любомира, Божидара, Бояна, Елица от I В клас, „Облаче ле бяло“ – Златина Караманолова – II A клас; Милена и Габриела от II A клас, „Пипи дългото чорапче“ - Александра Божинова – III Aклас, „Великден“ - Ивана Заимова– IV Б клас, Веселина Стефанова – IV В клас; “Sad” - Росен и Акън – IV А клас
Гайда – Марти Узунов – III г клас;
Китара – Мерт Асенов – IV Д клас.
Поролетни стихове: Алейна и Юлия от I Е клас, Мариян Димчев – II Б клас, Ъшъл, Арел, Атие от II Д клас, Калоян, Недялко, Константин, Акай и Божана, „Великденска свещица“ - Арман Банашък – II A клас, „Май“ - Хейлин II Г клас.
Водещ: Даниела Кичкова – IX А клас.
Фотограф – Деница Иванова – IX В клас.
Много имена, много деца, много цветни изяви, изпълнена с настроение и топлина зала!
Великден е ден, в който получаваме знак и увереност, че Доброто е надделяло над Злото, Правдата над Неправдата, Светлината над Тъмнината. И точно те – децата ни - са пътят към всичко светло и добро, защото то се оглежда в очите им всеки един ден… Вгледайте се в снимките им, надникнете в очите им и… ще откриете безмълвното му очарование!
Малките таланти на „Паисий“ стоплиха всички присъстващи. С непринуденост и детска невинност те направиха предстоящите дни особено близки до сърцата, създадоха неочаквана радост, дариха вяра в бъдещето и сила за възкресения…
“За да разберем Възкресението, трябва да пораснем. За да усещаме и собствените си възкресения, трябва да сме готови за това. Да сме достатъчно чувствителни, да познаваме добре себе си. Да позволим на живота да бъде Живот, а не безцелно лутане…
Само тогава всеки от нас може да достигне до своя Великден.” (“Моят Великден” - Радостина Ангелова)
Благодарим на г-жа Евгения Пейкова, на всички учители, възпитатели и ръководители от начален образователен етап!
КРАСИВИ И ЩАСТЛИВИ ПРАЗНИЦИ!


koordinator на 27.04.2019 - 14:39 | 0 Коментари | Отпечатай

ДЕЦАТА НА КЪРДЖАИ ТАНЦУВАТ
ПАИСИЕВЦИ В „ДЕЦАТА НА КЪРДЖАИ ТАНЦУВАТ“
За шеста поредна година над 200 деца от Кърджали участваха в Общинския конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват”. Надпреварата, организирана от общината, има за цел да открие и подкрепи даровитите деца в областта на танцовото изкуство, да разшири възможностите за нови контакти на формациите и групите и да даде шанс за творческа изява в областта на танцовото изкуство.
Регламентът изисква участниците да представят само съвременни танци - джаз танц, танц модерн, нео класика, танцово шоу и др. Състезаваха се групи от 6 до 12 танцьори с максимум до 2 танца, като времетраенето им бе ограничено до 4 минути. Участниците бяха разделени в три възрастови групи - първа група до 7 години, втора група – от 8 до 12 години, трета група – от 13 до 18 години. Тричленно компетентно жури в състав – хореографът Георги Бояджиев, преподавателят по класически балет Мирослава Зафирова и композиторът Тавит Мачикян - оценяваха техниката на изпълненията, оригиналността на хореографията, артистичността, сценичното поведение и костюмите на участниците.
На сцената на Дома на културата се изявиха и талантите от СУ „Отец Паисий“ с ръководител г-жа Евгения Пейкова. Училището ни бе единственото средно училище от града ни с представители в конкурса. Две танцови формации “Friends” и „Звездичка“ демонстрираха оригиналност и артистичност при представяне на танците: “Kiki do you love me”, “Вечерай, Радо“ и танц “Sorry” na Justin Bieber, за което получиха грамоти.
Изказваме благодарност на танцова формация “Friends” – ученици от V В клас: Рая Точева, Ива-Александра Петкова, Борислава Павлова, Моника Манолова, Елица Ламбева, Георги Загорски, Евгени Димитров и Миглена Николова (V A клас). Поздравяваме и танцова формация „Звездичка“: момичетата от V Г клас: Айча Емин, Теодора Палахутева, Гергана Шумакова, Никол Милкова, на Дилек Хасан и Виктория Иванова от VI Г клас за страхотното представяне.
Танцът е… игра, изкуство, спорт, радост, забравяне, намиране, търсене, откриване, свобода. Изразява нас самите, защото има потенциал да бъде всичко...
Всяко изкуство ни изгражда с нещо ново. Всеки един танц разказва своя собствена история... За войната, за митовете и легендите, за живота... Въздейства ни, кара ни да се замисляме за това какви сме, какво правим, накъде вървим.
Мили деца, танцувайте, творете и разказвайте истории на сцената, създавайте красота с всяко свое действие и жест, с изкуство проправяйте пътища навсякъде около вас.
Прекрасни сте!


koordinator на 25.04.2019 - 15:19 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини