СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ОБЛАСТEН КОНКУРС - 2018

ОБЛАСТEН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА „МОЯТ ИЗВЪНЗЕМЕН ПРИЯТЕЛ“

Да търсиш новото и непознатото… Да преоткриваш светове и пространства, неподлежащи на разумна човешка логика… Да се докосваш чрез възможностите на компютърните технологии до изкуството, за да разкриваш тайнствени същности и създания… Да задълбочаваш познанията и уменията си за търсене и представяне на живот отвъд планетата Земя, за неземното…
Това демонстрираха участниците в Областния конкурс за компютърна графика на тема: „Моят извънземен приятел“. Конкурсът е иницииран от катедра „Информатика и информационни технологии“ към училището във връзка с честването на 105 години от създаването му. Инициативата се провежда под егидата на областния управител Никола Чанев и със съдействието на РУО. Общо 45 ученици от 1 до 12 клас, разделени в 3 възрастови групи, взеха участие в надпреварата със свои рисунки и колажи.
Областният управител награди победителите, поздрави призьорите за проявената креативност и им връчи грамоти и предметни награди. В приветствието си към учениците на СУ „Отец Паисий“ Никола Чанев нарече школото инкубатор на идеи и благодари за активното участие на паисиевци в благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“, която тази година набира средства за детското отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.
Ето и имената на победителите в областната надпревара за компютърна графика по възрастови групи и направления:

1. Симеон Христов – III клас;
2. Христо Вълков – IV клас;
3. Елисавета Добрева – V клас;

1. Паулина Карачомакова – IX клас;
2. Мария Лозева – VIII клас;
3. Ерен Ерол – X клас;


1. Калоян Стайков – XII клас;
2. Илина Димитрова – IX клас;
3. Георги Христов – XI клас;


1. Мехмет Дамар – XII клас;
2. Евгени Даматов – X клас;
3. Мерт Рашид – XII клас.

Поздравяваме ги за умението да творят изкуство отвъд границите на познатото и ежедневното, да съзират, преоткриват и съграждат нови красиви и тайнствени светове и идеи.
Пожелаваме им да бъдат все така креативни, да бъдат творци!


Церемонията по награждаването бе съпътствана с музикална програма от възпитаници на музикалния педагог г-жа Евгения Пейкова. Свои изпълнения представиха: вокална група „Звънче“, групата за народни песни към училището, гайдарите Иван Белев и Мартин Узунов, Величка Христозова с песента „Една българска роза“.

<

koordinator на 27.12.2018 - 10:46 | 0 Коментари | Отпечатай

КОЛЕДЕН БАЗАР

УЧАСТИЕ НА ПАИСИЕВЦИ В ТРАДИЦИОННИЯ КОЛЕДЕН БАЗАР „ДА ПОДАРИМ НАДЕЖДА ЗА КОЛЕДА“

С ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на каузата: закупуване на медицинска техника за детското отделение на МБАЛ "Атанас Дафовски", участваха ученици от СУ "Отец Паисий" - град Кърджали. Паисиевци, заедно с много други деца от областта, отново показаха съпричастност и благородство. Стотици кърджалийци се възхитиха на таланта, сръчността и креативността на децата, които бяха изработили великолепни сувенири от хартия, камък и дърво, поздравителни картички, коледна украса и др.
Граждани, институции и бизнес бяха заедно в благотворителната кампания на областния управител Никола Чанев „Да подарим надежда за Коледа“ чрез откупуване на стоки от ученическия базар или дарения по банков път на сметката на читалище „Обединение 1913“. Читалището е партньор на кампанията от първото ѝ издание, заедно с ОДК, Регионално управление на образованието и Агенция за социално подпомагане.
Гост на базара бе председателят на парламента Цвета Караянчева.
Всяка година стотици фирми, институции и ученици се включват в инициативата „Да подарим надежда за Коледа”, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 10 години събраните средства надхвърлят 120 000 лева.
Радваме се, че за поредна година СУ „Отец Паисий“ е част от това добро начинание.
Споделяме ви моменти от участието на паисиевци в благотворителната кауза и им благодарим за желанието да творят, създават и даряват добро.

koordinator на 27.12.2018 - 10:14 | 0 Коментари | Отпечатай

КОЛЕДНА ДРЕХА ЗА ЛЮБИМА КНИГА

КОЛЕДНА ДРЕХА ЗА ЛЮБИМА КНИГА

Коледната работилница в Детския отдел отново се оживи. С много любов и творческо вдъхновение децата от СУ „Отец Паисий” изработиха текстилна подвързия за любима своя книга. Напътствани от библиотекарите, сръчковците претвориха креативните си идеи върху парче плат, декориран умело и с въображение.
Споделяме Ви снимки на изработените от тях коледни подвързии.
Коледно, топло и уютно да Ви е!

koordinator на 27.12.2018 - 10:06 | 0 Коментари | Отпечатай

ВИДЕОРЕПОРТАЖ С ВАСИЛЕНА И ПАВЕЛ ПО BTV

ЕТО ГИ И ТЯХ - ВАСИЛЕНА И ПАВЕЛ - ПРЕДСТАВИЛИ РОДНИЯ НИ ГРАД КЪРДЖАЛИ В ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПАТРИОТИЧНАТА КАМПАНИЯ "МОЯТ ГРАД Е МОЯТА КРЕПОСТ"

Те са малки, но знаят много. Говорят постоянно и все умни неща. Отличници са. Явяват се на всевъзможни олимпиади и никога не се посрамват. Това е и причината двамата да бъдат избрани да представят града ни в образователно-патриотичната кампания "Моят град е моята крепост".
Споделяме с Вас видеорепортаж с нашите ученици, излъчен по BTV.
Ние се гордеем с тях, но те са гордост и за град Кърджали!
https://www.btv.bg/…/vide…/mojat-grad-e-mojata-krepost.html…

koordinator на 27.12.2018 - 09:42 | 0 Коментари | Отпечатай

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТИВА НОВА ГОДИНА!
koordinator на 21.12.2018 - 09:23 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини