СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ
НАГРАДИ ЗА ДВАМА ПЕДАГОЗИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

По повод Международния ден на учителя /05.10./ двама учители от СУ „Отец Паисий“ бяха наградени от Областния управител Никола Чанев.
Г-жа Северина Вълчева и г-жа Евгения Пейкова бяха отличени за ярко присъствие и изявен творчески подход, с които са допринесли за издигането на авторитета на учителската професия.
На церемония в конферентната зала на областната администрация, в присъствието на учители и училищни директори, номинираните преподаватели получиха грамоти, книгата на краеведа Никола Иванов и художествена литература, предоставена от издателство „Просвета".
Световният ден на учителя се празнува в над 100 държави по света.
„Пожелавам ви да сте здрави, волеви и сърцати и никога да не забравяте, че да си учител не е професия, а призвание. Вие сте едновременно мисионери и откриватели, закрилници и приятели, повелители на бъдещето и ковчежници на нашето най-голямо богатство – децата", поздрави ги г-н Чанев.

koordinator на 19.10.2018 - 11:43 | 0 Коментари | Отпечатай

СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА ДАРИ СРЕДСТВА
СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД ДАРИ СРЕДСТВА НА ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ“

През месец септември гражданите на град Кърджали активно се включиха във Фестивала "Кърджали - Бъдеще с традиции", организиран от Областна администрация – Кърджали. Съорганизатор на фестивала бе Съветът на децата към ДАЗД, който участва със свой собствен щанд за здравословно хранене.
Събраните средства от продадените здравословни и вкусни продукти Съветът дари на Фондация "Искам бебе".
Припомняме, че Теодора Милушева от СУ „Отец Паисий“ - титуляр на Съвета за област Кърджали – заедно с деца от областния град, организираха игри от старо време за малките гости на фестивала като част от инициативата на Съвета на децата - "Здравословно и безопасно лято". След интересните занимания всяко дете получи награда – вкусен и здравословен плод. В игрите се включиха и официалните гости на фестивала - Цвета Караянчева, Николина Ангелкова и Областният управител на област Кърджали - Никола Чанев.
Така бяха постигнати няколко цели: да се провокират здравословния начин на живот, здравословното мислене и физическата активност сред младите хора, да бъдат информирани за опасностите, които съществуват в нездравословните хранителни навици. Особено важно бе да бъде подпомогната каузата на Фондация „Искам бебе“ за повече деца на България. "Искам бебе" – подкрепя семействата, които искат да имат деца и защитава техните интереси, работи за промяна на обществените нагласи към хората с репродуктивни проблеми, информира, финансира и осигурява емоционална подкрепа на хората, които се борят за свое дете.
А ние благодарим на децата на Кърджали и на всички, включили се в инициативата на Съвета на децата към ДАЗД.

koordinator на 19.10.2018 - 11:37 | 0 Коментари | Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ПРЕДСТАВЯТ „СЪВРЕМЕННАТА ХИМИЯ“
ПАИСИЕВЦИ ПРЕДСТАВЯТ „СЪВРЕМЕННАТА ХИМИЯ“ В ЗАКЛЮЧИТЕЛEН ФОРУМ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

На 02.10.2018 г. в Дома на културата в град Кърджали се проведе заключителeн Форум на добри практики за отчитане на резултатите и изпълнението на целите по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности - Твоят час", съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез Оперативна програма ”Наука и образование за интелигентен растеж”.
Учениците от 12Б клас Георги Дичев, Кирил Добрев и Михаела Фотева от СУ “Отец Паисий“ презентираха своя интересен проект “Съвременната химия“ и разкриха моменти от обучителната проектна работа, свързани с посещения и практически дейности в Трансграничен изследователски център “Околна среда и здраве“, Пречиствателна станция, Гражданска защита, Пожарна безопасност и защита на населението, Агроаптека, Аптека, Цех за закуски, Цех за сладкарски изделия и др.
С естествено поведение и много добри презентаторски умения водещите Михаела, Георги и Кирил създадоха непринудена атмосфера и споделиха с присъстващите как заниманията по проекта осмислят свободното им време, провокират допълнителен интерес у тях и развиват творческия им потенциал.
На събитието присъстваха г-н Гроздан Колев – началник на РУО Кърджали, експерти от София, членове на Съвета по проекта, педагози и представители на местната общественост. Показаните знания и умения и начинът на поднасяне на информацията впечатлиха присъстващите на изявата.
Към нашите участници и техния ръководител - г-жа Галина Балабанова - бяха отправени специални поздравления и пожелания за бъдещи успехи.

koordinator на 03.10.2018 - 11:52 | 0 Коментари | Отпечатай

ОТКРИВАНЕ НА 2018 - 2019 УЧЕБНА ГОДИНА
ОТКРИВАНЕ НА 2018 - 2019 УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

В календара ни има една дата, която не е отбелязана като празник, на която се сбогуваме с лятото и празнуваме началото на новата учебна година… Първият учебен ден! Всеки от нас си спомня с радост и вълнение за него... Всяко човешко сърце тупти възторжено и лудо при зова на първия училищен звънец, при спомена за изминалите ученически години - различни, напрегнати, трудни, лесни, интересни, но даващи ни сила и надежда за добро бъдеще!
С много настроение и усмивки премина тържеството, посветено на този ден, в най-старото учебно заведение в Източните Родопи. В старата сграда на училището, днес сграда на Бизнес инкубатора, преди 105 години в града ни с 12 ученици, няколко чина, една черна дъска, една маса и една учителка нашето училище започва живота си. Днес СУ „Отец Паисий” откри своята нова учебна година отново там.
Има нещо много силно в усещането старо и ново да се вплитат в едно, за да изградят бъдеще. В необичайна обстановка и текущи ремонтни дейности, предвещаващи обновена училищна визия, традицията бе спазена. С танц на мажоретния състав, с богата програма, ключ на знанието, предаден от второкласник на първокласничка, и преминаване на първолаците през символична шестица бе открита 2018 - 2019 учебна година.
За първия учебен ден бяха отправени приветствия от Председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, от името на Областния управител – Никола Чанев, Кмета на община Кърджали – инженер Хасан Азис – и Регионално управление на образованието.
Минават години, времето следва неумолимо своя ход, но и до ден днешен най-голямата сила на човека е знанието.
Скъпи първокласници, добре дошли във вълнуващия свят на нашето училище! Очаква Ви едно пътешествие, което невинаги ще прилича на приказка, невинаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. Бъдете любознателни, мечтайте смело, бъдете малки творци! Уважаеми родители, вече сте част от голямото семейство на СУ „Отец Паисий“. Благодарим Ви за доверието!
Скъпи паисиевци, използвайте всяка минута, всеки урок, всеки учител, всяко домашно, всеки миг на гняв или вдъхновение, за да трупате знания, с които да можете и успявате! На добър час! Светла и успешна учебна година!
Повече информация и видеорепортаж от първия учебен ден в СУ „Отец Паисий“ можете да видите в емисия новини от 17.09.2018 г. на Телевизия „Източни Родопи“, като последвате приложения линк:
https://www.facebook.com/tv.iztochni.rodopi/videos/246268126081166/?fb_dtsg_ag=AdyDpYmq-o-XAdzzDvd4pXB81ay1C_wjxYdhofNCOLQQDA%3AAdwU5f4-Y_XLc-UAv_KFKr_r9BsklRRqkJHbqmUJCSA4Fw
koordinator на 18.09.2018 - 09:58 | 0 Коментари | Отпечатай

НАЧАЛО НА 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА!

„Свърши като филм доброто лято, ненадейно тръгна си от тук, както тръгват ято подир ято, птиците да дирят своя юг.
Но звънчето вика ни обратно, властно ни зове да влезем в клас: Свърши междучасието лятно, почва новият учебен час!“
Скъпи ученици, учители, родители и гости,
Тържественото откриване на учебната година ще се състои на 17.09.2018 г. от 9.00 ч. пред сградата на Бизнесинкубатора.
Заповядайте!

koordinator на 12.09.2018 - 21:18 Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини