СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

НАГРАДИ ОТ "TIME TO MOVE" 2019
ПАИСИЕВЦИ С НАГРАДИ ОТ "TIME TO MOVE" 2019 И РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "Н. Й. ВАПЦАРОВ"

"Time to Move" е кампания за събития, насочени към младите хора. За пета поредна година в европейската инициатива взеха участие ученици от СУ “Отец Паисий”. Координатор за гр. Кърджали е Регионална библиотека "Н. Й. Вапцаров" .
Във фотоконкурса за снимка на уникални, непознати, защитени растителни видове - "Растенията в моя град", на първо място е Виктория Иванова (7г клас), второ място зае Мелда Шериф (8 г клас) и трето място бе за Едже Нури (7 г клас). Второ място във фотоконкурса "Животните в моя роден град" зае Тодор Димов от 8 г клас. Имаше и поощрителни награди- тениски с лого, които получиха останалите участници в Европейската инициатива "TIME TO MOVE" .
През месец oктомври, инж. Васко Райчинов изнесе презентация за природата, изцяло на английски език за осмокласниците, а за учениците от 7 г клас представи лекция за многообразието от растителни и животински видове в Родопите.
Кампанията е водеща инициатива на Евродеск. В нея са включени редица конкурси: за творчество ( изработване лого на тениска); за снимка от природата или забавна снимка; викторина по темата „TIME to MOVE” (Забележителности в родния край и в България).
“Time to Move" е кампания за събития, насочени към младите хора. Целта е да се представят хилядите възможности за участие на младите хора в международни проекти, за пътуване из Европа или за придобиване на ценен опит за бъдещо професионално развитие. Всички събития и дейности се реализират от експертите от мрежата Евродеск.
Най-приятни за всички участници ще останат споделените мигове с приятели от ОУ ”Св. Климент Охридски”, СУ „Отец Паисий” и СУ „Владимир Димитров - Майстора” , за които Регионална библиотека подготви много награди и почерпка с торта.


koordinator на 24.11.2019 - 18:42 | 0 Коментари | Отпечатай

ЯВОРОВИ ТЪРЖЕСТВА
БАРЪШ ХАСАН - ЧАСТ ОТ ЕКИПА, ПРЕДСТАВИЛ БЛЕСТЯЩО ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ НА ЯВОРОВИТЕ ТЪРЖЕСТВА

Десетокласникът Баръш Хасан от СУ „Отец Паисий“ бе част от екипа, представил блестящо област Кърджали на Яворовите възпоменателни тържества в с. Скобелево. Ученикът е член на Литературен клуб „Прометей“ към ЦПЛР - Комплекс ученически общежития „Родопи“ с ръководител Златка Костова и има натрупани постижения в Национални рецитаторски конкурси.
През есента на миналата година читалището в Скобелево организира за първи път национален рецитаторски конкурс за стихове на Яворов. За втора поредна година тържествата протичат с партньорството на фондация „Пловдив 2019 - Европейска столица на културата”. Тазгодишните Яворови празници започват с възпоменателно тържество пред паметната плоча на поета на жп гара Скобелево, където Яворов е работил като телеграфист. Членовете на литературния клуб поднасят цветя, в знак на преклонение пред делото на поета, а по-късно рецитират Яворови стихове на сцената на Читалище „Искрица - 1901“.
Учениците и техният ръководител са наградени с Диплом за отлично представяне.


koordinator на 20.11.2019 - 21:41 | 0 Коментари | Отпечатай

ЛЮБОПИТНО И ИНТЕРЕСНО В ЧАС ПО БИОЛОГИЯ И ХИМИЯ
ЛЮБОПИТНО И ИНТЕРЕСНО В ЧАС ПО БИОЛОГИЯ И ХИМИЯ В УЧИЛИЩЕ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

На 15.11.2019 г. от 14.30 ч. бе открита виртуална STEM лаборатория в СУ „Отец Паисий“, град Кърджали. Символичното прерязване на лентата на новия кабинет бе направено в присъствието на г-н Али Хасан - старши експерт по природни науки, г-жа Даниела Апостолова - старши експерт по история и география и гостуващи преподаватели от Пловдив.
Кабинетът разполага с 13 работни места за ученици и работен кът за учителя. Оборудван е с микроскопи, електронен дисплей, лаптоп и принтер. Това го прави не само една от най-съвременните учебни лаборатории в града, но и дава възможност за профилирано обучение по природни науки и екология, благодарение на осигурените модели, макети, табла, микроскопски препарати и консумативи..
Г-жа Мингова демонстрира пред присъстващите възможностите на новата техника, микроскопски техники и различни биологични модели от образователната платформа Moza Book. Груповата работа дава възможност всеки ученик да придобие практически умения и да наблюдава самостоятелно препаратите, като чрез тях гимназистите натрупват експериментални знания.
Лабораторията е изградена по проект “Обзавеждане и оборудване на кабинет с учебна лаборатория по биология и здравно образование за профилирана подготовка 9-12. клас“ по НП “Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул “Подобряване на условията за експериментална работа в часовете по природни науки“, който бе спечелен и реализиран от екип на МО по биология и здравно образование в състав : г-жа Колева, г-жа Мингова и г-жа Балабанова.


koordinator на 20.11.2019 - 21:29 | 0 Коментари | Отпечатай

ПАРТНЬОРИ ОТ СУ „ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“ – ГР. ПЛОВДИВ
ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ ДЕМОНСТРИРАХА ПАИСИЕВЦИ ПРЕД ПАРТНЬОРИ ОТ СУ „ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“ – ГР. ПЛОВДИВ

За трета учебна година в СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали се реализира проект „Иновативно училище“към МОН. Визитата на учители и ученици от СУ „Патриарх Евтимий“ гр. Пловдив, състояла се в периода 14 - 16.11.2019 г., е част от НП „Иновации в действие“. Целта на програмата е иновативни училища в България да имат възможност за пряк обмен и популяризиране на своите практики, нововъведения, продукти.
На гостите от Пловдив, избрали нашето училище като партнираща образователна институция, бяха демонстрирани добри практики и иновативни елементи в обучението на учениците и в организацията на учебния процес. Тридневната среща премина ползотворно и интересно. Чрез обмен на идеи, обсъждане на проблеми и демонстрация на иновативни практики по различни учебни предмети бе създадено едно добро партньорство за в бъдеще.
На 14.11. в Актовата зала на училището г-жа Т. Богданова представи иновативен открит урок по история на тема: Априлско въстание- 1876 г. с учениците от VII В клас. Вълнуващи сцени от заседание на Гюргевския революционен комитет и от началото на въстанието в Панагюрище възкресиха духа на възрожденската епоха. Патриотични песни, подготвени и акомпанирани на пиано от г-жа Е. Пейкова - учител по музика, разкази за живота и делото на български революционери съживиха едни от най- величавите страници на нашата история. Урокът на г-жа Богданова доказа, че включването на повече иновативни елементи в преподаването насърчава учениците и стимулира познавателния им интерес. В края на часа седмокласниците демонстрираха знания за Априлското въстание чрез решаване на онлайн тест.
Нетрадиционен бе и иновативният, изнесен извън класната стая, бинарен урок, представен от учителите по география и биология - г-н Т. Кънчев и г-жа С. Барутчиева. На 15.11. до защитената зона с водолюбиви птици на р. Арда - край новия мост на гр. Кърджали - г-н Кънчев запозна присъстващите с интересни факти за единствената по рода си в Европа чаплова колония, която гнезди в коритото на реката. Местообитанието на птиците в средата на силно урбанизирана зона е уникално не само заради подходящия климат, а и защото на тази природна територия се поддържа естествената среда на водолюбивите птици. Г-жа Барутчиева представи основните характеристики, свързани с начина на живот, хранене и размножаване на различните видове птици, обитаващи чапловата колония. Гости на урока бяха г-н Зл. Атанасов - директор на училището, г-жа Д. Апостолова и г-н А. Хасан - експерти от РУО на МОН - гр. Кърджали, г-н Хр. Христов- орнитолог. Ученици и гости наблюдаваха с бинокъл зимуващите в момента корморани, разгледаха изложба на видовете водолюбиви птици, получиха книжки с интересни факти за лешоядите.
В програмата за гостуващото иновативно училище бяха включени: посещения на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ и Регионален исторически музей – град Кърджали, запознаване с работата в новата училищна лаборатория по природни науки, както и дискусионен форум, представящ основни акценти от работата на паисиевци по проект Иновативно училище - „Учим з@едно“. Г-жа Светла Илчева презентира иновативни педагогически методи и елементи, постижения и качествени резултати в образователния процес през изминалия двугодишен проектен период.
Гостите от иновативното училище СУ „Патриарх Евтимий“ изразиха благодарност и задоволство от споделения опит на организираната кръгла маса и всички се обединиха около идеята, че обменът на иновативни практики е ползотворна и ефективна образователна дейност, а срещите популяризират и мултиплицират добрия опит. Предстои учители и ученици от СУ „Отец Паисий“ да посетят партниращото ни СУ “Патриарх Евтимий“ - гр. Пловдив.
Като допълнителен ефект и добавена стойност от осъществените проектни дейности очакваме повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност в училищната и педагогическата общност.


koordinator на 19.11.2019 - 19:19 | 0 Коментари | Отпечатай

ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ДИПЛОМ ЗА СТОЯНКА ПЕТРОВА
ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ДИПЛОМ ЗА ТАЛАНТЛИВАТА СТОЯНКА ПЕТРОВА

Златен медал и диплом завоюва Стоянка Петрова в Осмия национален музикален конкурс „Пиленце пее“ в София. Сладкогласната Стоянка Петрова е солист на Школата за народно пеене към ОДК гр. Кърджали с ръководител г-жа Гинка Матева.
Завладяващите ѝ изпълнения, под съпровода на гъдуларя Веселин Дойчев, очароваха авторитетното жури – Янка Рупкина, Светла Караджова и Николай Балабанов и тя заслужено спечели златен медал.
Стоянка Петрова е осмокласничка в СУ „Отец Паисий“.
Поздравяваме я за успеха и ѝ пожелаваме нови авторски изпълнения и завладяващи музикални дарования!


koordinator на 19.11.2019 - 19:01 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини