СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Конкурс „Вълшебният свят на Родопите”

Талантът не остава скрит - отличия за „Паисий“ в националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите”


Радина Бояджиева от 7.а клас и Ниляй Сали от 6.а клас завоюваха две трети места за СУ „Отец Паисий“ - Кърджали в 15-тото издание на  Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали. Организатори на проявата са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс. Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Наградените ученички споделиха, че са много доволни и че не  са очаквали да спечелят награда - Радина е участвала и миналата година, но тогава  не е  успяла да се класира.  „За нас рисуването е по-скоро хоби, не се занимаваме задълбочено. Успокоява ни, рисуваме най-вече пейзажи и портрети, а предпочитаната техника е графика, акрил, пастел.“ - допълниха момичетата. Щастливи, показват получените медали, грамоти и чаши с изображението на техните творби.
Учителят им по изобразително изкуство Иван Стойчев е горд:  „Талантът не остава скрит! Децата работиха с много желание, имаше и други участници от нашето училище, изпратихме рисунките им, но творбите на Радина и Ниляй успяха да впечатлят журито и  бяха избрани сред множеството творби от цяла България.  Рисунката на Радина бе изпълнена с  маслен пастел, а тази на Нилай -  с акрил, и двете пресъздават великолепно вълшебството на нашата планина. С любов и с много талант работиха момичетата, справиха се чудесно. Пожелавам им  още по-големи успехи!“


koordinator на 23.11.2022 - 15:31 | 0 Коментари | Отпечатай

Международния турнир по художествена гимнастика

Поредни успехи за златното момиче на  СУ „ Отец Паисий“

Ярен Самир  Мехмед от  3. а клас участва в Международния турнир по художествена гимнастика, който се проведе в столицата на Босна и Херцеговина Сараево. Третокласничката се представи блестящо в индивидуалната надпревара и завоюва два златни и един бронзов медал.
Ярен участва  и в лекоатлетическия турнир в село Бенковски. В оспорвана надпревара между 220 ученици талантливото момиче  завоюва  златен медал и купа на 200 метра бягане.
Пожелаваме на Ярен Мехмед още много успехи!
koordinator на 19.11.2022 - 10:12 | 0 Коментари | Отпечатай

Конкурс „ЧРЕЗ ПРОСВЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ“
koordinator на 15.11.2022 - 15:48 | 0 Коментари | Отпечатай

„Биология от нас за вас“ в „Паисий“
Защо сме слаби или червенокоси, ниски или високи? Какво от това можем да променим и как? Какво означава ПКК и как да я „разчетем”? Боледуването - предотвратимо ли е?  А ваксините – какво всъщност се крие в тях?
На тези и много други въпроси, свързани  с биологията и съответно със здравето и живота на човек, отговориха учениците от 11. и 12. клас от СУ “Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост. Ментор на екипа е учителят по биология Мария Влахова,  за която новаторството в часовете по биология отдавна е традиция. Госпожа Влахова сподели, че гимназистите са работили по проекта в  продължение на две години, водени от идеята да превърнат клетъчната биология от сложна и абстрактна наука, в достъпна, разбираема и полезна за всеки. Така и именуват работата си - „Биология от нас за вас или как пандемията ни сближи с биологията“.
Двегодишният екипен труд  на единадесетокласниците, дванадесотокласниците и Мария Влахова бе представен от  Алисия Сарова и Рефик Тефик  на  09.11.2022 г в актовата зала на училището. Гости на събитието  бяха  учениците от 7.б клас, Началникът на РУО – Кърджали Демитра Спасова, Старши експерт от РУО – Кърджали  Венета Добрева, ръководството на СУ “Отец Паисий“, учители от МО природни науки.  Присъстващите бяха впечатлени от интригуващото презентиране на  умелата трансформация на сложните биолгични термини и понятия в простички, разбираеми и мотивиращи послания и знания. Всички получиха флаери, разработени от екипа и съдържащи QR код за филмите от презентацията.
С представения проект Алисия и Рефик ще вземат участие в ХХ Национално състезание по природни науки и екология, което ще се проведе от 18-20 ноември 2022 година в Копривщица. Пожелаваме им успех!

koordinator на 14.11.2022 - 14:40 | 0 Коментари | Отпечатай

ОБЛАСТЕН КОНКУРС

koordinator на 08.11.2022 - 15:41 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини