СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

„ЕЛА, СПОРТУВАЙ С МЕН!“
МАЖОРЕТНИЯТ СЪСТАВ ПРИ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ОТКРИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ПОД НАДСЛОВ „ЕЛА, СПОРТУВАЙ С МЕН!“

Нa 30 юни стартира двудневния футболен турнир на Сдружение "Омега" под надслов "Ела, спортувай с мен!". Събитието беше открито с атрактивно шоу от мажоретния състав "Фаворитки" към СОУ "Отец Паисий". Областният управител Никола Чанев и организаторите приветстваха и пожелаха спортна и честна игра на младите футболисти, с което дадоха официален старт на турнира. В него се включиха 10 отбора от региона.
Спортното дерби е част от проект "Ела, спортувай с мен!", който се реализира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за Хазарта, чл. 10А и е финансиран от Министерство на младежта и спорта.
Със старта на третото издание на младежкия футболен турнир "Ела, спортувай с мен" всички присъстващи се насладиха на страхотен футбол и прекрасни изпълнения на мажоретния състав при СУ “Отец Паисий“ .

koordinator на 04.07.2018 - 09:51 | 0 Коментари | Отпечатай

ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ
ПАИСИЕВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ

На 26 юни с флашмоб под надслов „Изборът е в твоите ръце“ в Градската градина в Кърджали млади хора от Младежки клуб към Общинския съвет по наркотични вещества, ученици от СУ”Отец Паисий” и СУ ”П. Р. Славейков”, както и много граждани отбелязаха Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици.
Организатори на нестандартната проява бяха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в Кърджали.
Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали работи целогодишно по специална програма за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици. Формите са най-разнообразни – срещи, дискусии, акции, литературни конкурси, кинолектории и др. Паисиевци с интерес и желание се включват и участват в различните прояви.

koordinator на 04.07.2018 - 09:45 | 0 Коментари | Отпечатай

ТЕНИС КЛУБ „ОРФЕЙ“
СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ ТЕНИС КЛУБ „ОРФЕЙ“ - КЪРДЖАЛИ И СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ПРЕМЕРИХА СИЛИ В ТУРНИР В ОРЕСТИАДА

Състезатели от тенис клуб „Орфей“ - Кърджали и СУ "Отец Паисий" за пореден път премериха сили със свои колеги на турнир в гръцкия град Орестиада, съобщи треньорът Христо Чобанов.
Състезанието бе организирано от Балканската тенис верига и в него се включиха четири български клуба, и два тима от Турция и шест от домакина Гърция. След оспорвани двубои кърджалийският тенисист Ерен Ердинч спечели турнира във възрастовата група до 14 години, Мартина-Йоанна Чобанова стана втора при по-големите, до 16 години, а Стефан Кадънков игра на четвъртфинал.
Честита победа!

koordinator на 04.07.2018 - 09:40 | 0 Коментари | Отпечатай

GOOGLE ДИГИТАЛЕН ГАРАЖ
ИНИЦИАТИВА GOOGLE ДИГИТАЛЕН ГАРАЖ В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"

На 28 юни в СУ „Отец Паисий“ се проведе семинар с дигиталния консултант на Google - Красен Станчев - по проект, свързан с инициативата Google Дигитален гараж в България. Кърджали е един от 37-те градове в страната, реализиращи тази инициатива, а СУ „Отец Паисий“ - единственото училище в област Кърджали, участващо в обучителния семинар.
Проектът, който стартира в страната на 14 май в сътрудничество със SoftUni Digital и в партньорство с Българската търговско-промишлена палата (БТПП), се реализира в областния град с подкрепата на община Кърджали. Основната проектна цел е повишаване на знанията на предприемачеството и ползите от създаване и подобряване на дигиталното присъствие в бизнеса.
Инициативата се развива и в други части на света, където дава забележителни резултати. Досега 26 000 души от България са преминали различен етап на обучение, в различни курсове на онлайн платформата, придобивайки дигитални умения. Голяма част от тях са отбелязали значително подобрение в работата си или са намерили ново работно място.
Споделяме ви моменти от обучителната офлайн среща, посветена на дигиталния маркетинг, в която паисиевци се включиха с огромен интерес и имаха възможност за консултации лице в лице относно присъствието и все по-голямата необходимост от дигитални умения в съвремието ни.

koordinator на 04.07.2018 - 09:09 Отпечатай

ПЪРВО МЯСТО ЗА ПАУЛИНА
ПАУЛИНА КАРАЧОМАКОВА С ПЪРВО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА

Осмокласничката от СУ „Отец Паисий” – Кърджали, Паулина Любомирова се класира на първо място в своята възрастова група в националния конкурс „Мъдростта на народа” – 2018 със своя илюстрация по народна приказка. Нейната работа бе оценена сред силна конкуренция от компетентно жури с председател доц. Николай Цачев, преподавател в Националната художествена академия. Успехът на Паулина бе отразен и в национални медии – в. „Стандарт“, „Епицентър“ и др.
Конкурсът се провежда за 15-та поредна година, негов инициатор е фондация „Детето и фолклора“ и се финансира от Столична община. Тази година в него участваха над 800 ученици от училища, читалища и школи по изобразително изкуство от цялата страна.
С наградените рисунки вече е подредена изложба в музея „Земята и хората”, след което ще бъдат отпечатани в пъстроцветно издание от многоезичната поредица „Българската народна мъдрост по света“.
В своята творба младата художничка е изобразила по живописен начин момент от приказката за неволята. По думите на нейния учител по рисуване – известния кърджалийски художник Иван Стойчев, Паулина е много талантлива и той я възприема повече като колежка, отколкото като негова ученичка.
Поздравяваме я за успеха и ѝ желаем поредица от бъдещи постижения!
Честита награда, Поли!

koordinator на 04.07.2018 - 09:02 | 0 Коментари | Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини