СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ И УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО

Здравейте!

На 29.11.2018 г. (четвъртък) от 17.40 часа, ще се проведе заседание на Обществения съвет и Училищното настоятелство в Бизнесинкубатора.
Темата ще бъде: Обсъждане на довършителните ремонтни дейности, обзавеждане и графика за връщане на учениците в сградата на СУ "Отец Паисий".
Молим за Вашето присъствие и активно участие...

koordinator на 27.11.2018 - 18:41 Отпечатай

ДОБРАТА КАУЗА

ОСМОКЛАСНИЦИ С ДОБРА КАУЗА В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

Започваме седмицата с кауза в името на доброто. Учениците от 8 Б клас с класен ръководител Валентина Славеева поставят началото на благотворителните коледни инициативи в СУ „Отец Паисий“. Идеята възниква спонтанно и осмокласниците бързо събират сума от 300 лева, която решават да дарят на Сдружение “Плюшено Мече” в най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи в неравностойно положение в България. Младежите вярват, че жестовете на доброто не трябва да са обект на нашето внимание само по празниците, но целта им е точно тогава да зарадват български деца, изоставени по домове, или възрастни хора . От няколко години кампанията включва и възрастни хора с умствени увреждания, защото те носят душата на дете.
„Който наистина е добър, никога не може да бъде нещастен". Няма как да знаем доколко днес съвременният човек – забързан и залутан във всекидневни грижи, се сеща за тази мъдра мисъл на Конфуций, но определено тя вдъхновява...
Да правим Добро не е трудно, защото то живее във всеки един от нас...
"Когато сме готови безрезервно
на чуждия любов да отдадем?
Добро ще е ДОБРОТО, щом навеки
си каже всеки: "То живее в мен!"
Благодарим Ви за добрия пример, 8 Б клас!


koordinator на 21.11.2018 - 09:25 | 0 Коментари | Отпечатай

ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА ЗА ДЕНЯ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА В 1А КЛАС

На 16 ноември 1995 година, държавите-членки на ЮНЕСКО приемат Декларацията за принципите на толерантността. ООН поставя началото на кампания за разпространение на равенството, подобряването на условията на живот, отричането на дискриминацията, а на 16 ноември се отбелязва Международният ден на толерантността. През 1996 година Общото събрание на ООН призовава страните членки, да почитат датата за Ден на толерантността, като с дейности да разпространяват идеята за разбирателство между народите.
Отвъд гръмките речи и големите събития, толерантността е личен човешки акт. Толерантност не означава да приемаш безрезервно и безкритично, но да дадеш на хората около теб същото право, което изискваш за себе си - да бъдеш приеман, да бъдеш изслушван и видян, какъвто си, един от многото, равен на всеки друг. Тогава хора от различни етноси и религии уважават празниците си, традициите си, показват, че чуждите са толкова важни, колкото са и своите, врата до врата са, заедно са и… живеят добре.
Толерантността, уважението към другите се възпитава и се гради с години...
Вгледайте в оцветените с цветовете на дъгата малки детски ръце на учениците от 1 А клас с класен ръководител Минка Стоянова.
Различни по своему, разкриват нещо за всеки един от тях, но са и обединени заедно. Едно пъстро послание, показващо колко много и различни начини има да изразяваме себе си и да приемаме другите.
Благодарим Ви, деца!

koordinator на 21.11.2018 - 08:56 | 0 Коментари | Отпечатай

ОБУЧЕНИЯ НА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ
ОБУЧЕНИЯ НА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЯ ОРГАНИЗИРА БЧК - КЪРДЖАЛИ

На 5 и 6 ноември 2018 г. в залата на Областен съвет на БЧК – Кърджали стартира обучение на тема: „Самоспасяване и действия при долекарска помощ при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи“ с участието на 20 ученици от VIII клас на СУ “Отец Паисий“ град Кърджали. Водещи на обучението бяха д-р Стоян Петков – лектор по ПДП към ОС на БЧК – Кърджали и Катерина Дикмева – дългогодишен доброволец на ЧК и областен обучител по ПДП.
Инициативата се реализира в рамките на проект „Центрове за повишаване на готовността на населението за реакция при наводнения“ на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, финансиран по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.“ в партньорство с БЧК. Целта на проекта е повишаване на капацитета на подрастващите за действия при наводнения и последващи кризи.
Д-р Петков запозна участниците с първа долекарска помощ при различни ситуации: наводнение, изгаряне, замръзване, отравяне. Катерина Дикмева проведе практическата част на обучението чрез интерактивни игри, разделяне на отбори, практически демонстрации и упражнения на видове превръзки, обездвижване на крайници и много други интересни за учениците задачи.
След проведените двудневни обучителни сесии учениците придобиха знания и умения за оказване на долекарска помощ, за психосоциална подкрепа след бедствия и стресови ситуации, както и за ефективни практически дейности в случай на новоднение и последващи кризи за оказване на първа помощ до пристигане на специализирани медицински екипи.
Учениците и техните ръководители - Веселина Кючукова и Галина Балабанова – се запознаха с нови и полезни практически, медицински, социални и екипни подходи и техники.


koordinator на 07.11.2018 - 09:50 | 0 Коментари | Отпечатай

ЙОАНА И ХАДЖЕР С НАГРАДИ
ЙОАНА И ХАДЖЕР С НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ ЮНАШКА“

В Деня на народните будители, НМ „Христо Ботев“ гр. Калофер бе домакин на връчване на наградите на победителите в Националния ученически конкурс „Свобода или смърт юнашка“, осветен на годишнината от рождението на Христо Ботев, организиран от община Карлово и подкрепен от Министерството на образованието и науката.
Над 150 участници от цялата страна се включиха в конкурса. Компетентно жури за литературните творби с председател Мариан Кръстев – поет и преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Карлово и членове: Мирослав Колев – директор на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово, Ася Николова – директор на НМ „Христо Ботев“ – гр. Калофер, София Димитрова – общественик, Маргарита Сангурова – главен специалист в дирекция „Хуманитарни и социални дейности“, отсъди кои ще са победителите. Чрез своите творби – литературни и художествени – участниците в конкурса по свой начин отбелязаха кръглата годишнина от рождението на Христо Ботев и изразиха своето отношение към делото му 170 години по-късно.
Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски поздрави всички участници и благодари на Радостина Николова – директор на Дирекция „Квалификация и кариерно развитие“ в МОН за подкрепата. „Когато говорим за Ботев, Левски и нашите будители, да търсим делата им, които те са ни завещали за днешна България“, каза г-н Карагенски пред присъстващите и връчи наградите.
Директорът на НМ „Христо Ботев“ Ася Николова също благодари на учениците от цялата страна, предоставяйки им безплатен достъп до всички музейни зали в град Калофер. Поздрав отправиха и председателите на журито в двете категории Мариан Кръстев – литератор и Димитър Бакърджиев – художник.
Наградените участници получиха грамота, книги и сувенири, посветени на Ботев, и парична сума.
След церемонията по награждаването, в знак на признателност, учениците поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев, неговата майка и Мемориален комплекс - Христо Ботев.
Споделяме моменти от награждаването на Йоана и Хаджер и им пожелаваме нови творчески изяви, в които чрез силата на словото да търсят, изразяват, преосмислят и създават градивни светове и истини. Съвремието ни има нужда от това!


koordinator на 07.11.2018 - 08:44 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини