СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Програма Паисиева седмица
koordinator на 10.12.2020 - 16:57 | 0 Коментари | Отпечатай

НИЕ ОТ КОСМОСА изложба на 3 D модели на учениците от 5-в и 5-г клас

Iзложба на 3 D модели на учениците от 5-в и 5-г клас

Какво има в безкрайния Космос? Как изглежда нашата Слънчева система?

С много желание и въображение учениците от 5-в и 5-г клас заедно с г-жа Барутчиева се включиха във виртуалната изложба „Ние от Космоса“. Моделите на децата са впечатляващи.За патронния празник на училището
изложбата дава възможност за изява на таланта на децата да представят своите виждания за Космоса.
koordinator на 10.12.2020 - 13:53 | 0 Коментари | Отпечатай

«Ефективност и енергия» в часовете по физика и астрономия

Паралелките от випуск 9 – ти клас подготвиха проекти по физика и астрономия. От две зададени теми: « Ефективност при превръщането и използването на енергията» и « Енергийна стойност на храните в моето меню» учениците трябваше да изберат една от тях и да подготвят свой проект. Всички се включиха с голям ентусиазъм.
Най - интересните проекти бяха представени в часовете по физика и астрономия. Огромно желание за изява бяха завладели деветокласниците. Мотивирани от своя преподавател госпожа Румяна Карачомакова, те разчупиха традиционния учебен час. Много от участниците с вълнение споделяха своя опит в здравословното хранене, а други се замислиха над това, кои храни са вредни и кои ще включат в бъдещето си меню? Разгледани бяха и различните устройства за превръщане на енергията - електромотор, генератор, високоговорител, двигател. Учениците дискутираха и на какво се дължат основните "загуби на енергия".
Часовете преминаха интересно, вълнуващо и от полза за всички!
koordinator на 04.12.2020 - 11:00 | 0 Коментари | Отпечатай

УЧЕНИЦИ ОТ КЛУБ "ЖИВЕЙ ЕКО" С ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА ЗДРАВЕТО

Членовете от клуб "Живей Еко" към СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали, с ръководител госпожа Румяна Карачомакова, организираха изложба на тема „Бъди модерен - храни се здравословно“! Изнесената в постерите информация включва полезни и вредни храни, енергийната им стойност, калорийно съдържание  и примерно здравословно меню.
Темата е интересна за учениците, защото развитието на болестите се определя не от човешките гени, а от вероятността те да се развият от неправилен начин на живот. Юношите са убедени, че най-важни са изборите, които правим!
Съществуват множество фактори в околната среда и начин на живот, които влияят върху гените ни. Поднесената от учениците информация се стреми да убеди връстниците им, че човек може да контролира своите навици и да се поддържа здрав, най-вече, докато е млад! Тези техни изводи се базират на наблюденията им във връзка с нездравословното хранене на българите и незнанието за вредата от определени храни.
В подкрепа на своята кауза, членовете на клуб „Живей Еко“ , са решили да достигнат по-голям брой участници в популяризирането на здравословния начин на живот, определяйки, че е модерно е да се храниш здравословно!
Децата са решили да посветят своята изложба на празника на училището си - 18 декември!

Председател на МО природни науки:Г.Балабанова

koordinator на 04.12.2020 - 10:15 | 0 Коментари | Отпечатай

1 Декември - Световния ден за борба със СПИН
В ИУЧ по биология и здравно образование учениците от 9 г клас затвърдиха знанията си за обменните процеси в човешкия организъм, изработвайки макети на храносмилателна, сърдечно-съдова, дихателна и отделителна система.
С най-добрите модели в последните присъствени дни в училище те направиха изложба във фоайето. Целта им беше колкото се може повече техни съученици, виждайки моделите да се мотивират и опознаят своето тяло, за да го запазят здраво и жизнеспособно.
koordinator на 29.11.2020 - 22:32 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини