СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

КМЕТЪТ НАГРАДИ ИЗЯВЕНИ ПЕДАГОЗИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
КМЕТЪТ НАГРАДИ ИЗЯВЕНИ ПЕДАГОЗИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
По случай 24 май – Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура - кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис награди изявени учители. Сред отличените са трима педагози от СУ "Отец Паисий", които получиха почетен плакет на традиционен прием, организиран от градоначалника.
За учители от начален етап на образование признание получи г-жа Ваня Добрева.


За прогимназиален етап на образование бе наградена г-жа Станка Стамова – старши учител по български език и литература.


В гимназиален етап на образование бе отличена г-жа Атанаска Мишонова – старши учител по информатика и информационни технологии.


Заслужена награда, заслужено признание за положения труд и градивни усилия!
Честито, колеги!
koordinator на 28.05.2019 - 13:07 | 0 Коментари | Отпечатай

ПЕДАГОЗИ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" С НАГРАДИ ЗА 24 МАЙ
ПЕДАГОЗИ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" С НАГРАДИ ЗА 24 МАЙ
В навечерието на 24 май - деня и славянската писменост, на българската просвета и култура - седем учители от област Кърджали бяха наградени с почетни отличия „Неофит Рилски” на МОН. От името на министъра на образованието и науката - Красимир Вълчев - отличията бяха връчени от началника на РУО-Кърджали Гроздан Колев.
Двама от наградените - Тони Кънчев (старши учител по география и икономика) и Евгения Пейкова (старши учител по музика) - са педагогически специалисти от прогимназиален образователен етап на СУ „Отец Паисий“ – Кърджали.
Преди броени дни госпожа Евгения Пейкова бе удостоена и с друг приз - званието „Учител на годината“. Високо бе оценен трудът ѝ по отношение на възпитанието на децата в духовни и национални ценности.
Висок професионализъм, богата дейност като учители и творци, модерни методи на преподаване са само част от широката професионална ангажираност на отличените наши педагози. Възпитаниците им постигат високи резултати и представят не само училището, но и област Кърджали с различни участия в общински, национални олимпиади, конкурси, фестивали и конференции.
Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Учредено през 1996 г., по традиция се връчва в Деня, връщащ ни към изконните български ценности – сакралните български буквени знаци.
Честито, колеги!
Продължавайте своя успешен път!


koordinator на 24.05.2019 - 15:14 | 0 Коментари | Отпечатай

ПРАЗНИЧНИЯТ МАЙ
ПРАЗНИЧНИЯТ МАЙ
Празничният май... Месецът на успешния край и светлото начало, на прохождащата младост и силата на зрелостта, на равносметка от изминалата учебна година и свежите зелени улици... Май е времето, което скрито или явно вълнува всеки един от нас... за постигнатото и светлината в очите на родителите, за новите предизвикателства и непревзетите пътища, за признанието и благодарността към труда на учителите, за изборите и посоките пред всички знаещи, можещи и търсещи млади хора.
И всичко това в навечерието на предстоящия празник на славянската писменост, на българската просвета и култура. Празник, връщащ ни столетия назад, припомнящ ни едно наследство, изгряло със своята духовна светлина над земи и култури.
За постигнати високи резултати и достойно представяне на област Кърджали в престижни състезания и конкурси в следобедните часове на днешния ден - 20 май - по време на тържествена церемония в Кафе-клуб „Инсайд“ Областният управител Никола Чанев награди изявени ученици и учители от СУ „Отец Паисий“.
Ето и имената им:
Александър Александров (ІVБ клас), Борислав Кондаклиев (ІVБ клас), Александра Попова (ІVВ клас), Веселина Стефанова (ІVВ клас), Михаела Солучкова (ІVВ клас), Берен Йълдъръм (ІVД клас), Симона Чаушева (ІVД клас), Ясмин Али (ІVД клас), Гергана Шумакова (VД клас), Момчил Николов (VД клас), Весела Добрикова (VIIА клас), Димитър Стефанов (VIIГ клас), Йекта Аптурахман (VIIГ клас), Атанас Янков (VIIIА клас), Злати Каменов (VIIIБ клас), Илина Димитрова (IXА клас), Станислав Карев (IXА клас), Паулина Любомирова (IXВ клас), Момчил Димов (XIБ клас), Краси Хаджиев (XIIВ клас) .
Райна Чаракчиева - старши учител - начален етап, Димитрина Валкарева - старши учител по математика в прогимназиален и гимназиален етап, Мария Гьошева - старши учител по информационни технологии в прогимназиален и гимназиален етап.
Грамоти и предметни награди получиха наши ученици и учители, които през настоящата учебна година прославиха град Кърджали и областта в национални и международни форуми, конференции, състезания, конкурси и турнири по различни учебни дисциплини, както и в областта на изкуствата и спорта. Събитието уважи и началникът на РУО – Кърджали Гроздан Колев.
Честито на отличените!
С гордост Ви споделяме моменти от награждаването.

koordinator на 24.05.2019 - 15:08 | 0 Коментари | Отпечатай

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ

“… - Запомни от мен, момче. Към родината и любовта не трябва да се отнасяш като към обикновен дълг или задължение. Към тях поглеждай като към най-скъпото! Те са единствените важни неща. Ще гладуваш, ще мразуваш, но обичаш ли, ще стискаш зъби и ще се бориш за името, за паметта им…
Думите му дълго време кънтяха в ума ми… След време осъзнах смисъла им. Вече съм възрастен, но помня, сякаш бе вчера.
Днес съм на същото място, 30 години след срещата ни. Държа в ръцете си стъкълце, а думите на този забравен герой на България - в ума си.
Помним ли историята си? Ще я предадем ли на децата си?”
Така завършва есето на Момчил Димов от СУ „Отец Паисий“, отличено в конкурс, посветен на 140-ата годишнина от създаването на Българския флот и организиран от Варненския военноморския музей и командването на Военноморските сили. В инициативата участваха ученици от цяла България от 8 до 12 клас, които представиха своите възгледи в три теми: Флотоводци и герои в българската военноморска история; Бойната слава на флота; Флотът и предизвикателствата на съвременния свят.
Само трима участници са отлично представили се и нашият ученик – Момчил Димов от XI Б клас на СУ „Отец Паисий“ – е сред тях. За есето си, посветено на Сава Иванов (български офицер, контраадмирал (генерал-майор) и масон, член на ложата „Черноморски приятели“), единадесетокласникът е удостоен с грамота и предметна награда. Отличилите се ще имат възможността да посетят боен кораб на ВМС, а специалната награда – ваучер за ветроходен курс по основи на яхтинга, е предоставена от Ветроходна академия „Кор Кароли“.
Поздравяваме Момчил и неговия ръководител – г-н Кирил Гогов – за поредното постижение! Пожелаваме им нови попътни светли ветрове и красиви пристанища в света на историята!
Честита награда!


koordinator на 20.05.2019 - 17:34 | 0 Коментари | Отпечатай

“ДЕН НА РЕВОЛЮЦИЯ В ХРАНЕНЕТО”
ДЕН НА РЕВОЛЮЦИЯ В ХРАНЕНЕТО В СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ“

Мотото: НЕ ЯЖ “БОКЛУЦИ”, ЯЖ ЗЕЛЕНЧУЦИ“ днес на 17 май 2018 г. малките паисиевци станаха част от рекордния брой деца, включили се в инициативата, която се провежда за трета поредна година. Събитието „Ден на революцията в храненето” е част от глобалното движение „Food Revolution” на известния английски готвач Джейми Оливър и е организирано от фондация „За храната“.
Малките чаровни паисиевци, заедно със свои учители, отбелязаха образователната кампания, която има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци за сметка на така наречените junk храни. Проявата цели да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, за да се замислят с каква храна се хранят и какво влияние оказва тя върху тялото, здравето, а и самочувствието на човека.
В рамките на интересен учебен час доброволци на организацията представиха с атрактивни прояви, свързани със здравословното хранене и здравословния начин на живот на децата. Нашите готвачи участваха в ,,Кулинарна работилница“ и готвиха по рецепти, специално създадени от известни професионални готвачи, популярни кулинарни блогъри и специалисти в областта на храненето. Малките ни „здравохапковци“ днес научиха как да приготвят сами здравословни зеленчукови хапки, салатки, палачинки и други вкусотийки. Целта бе децата да опитат полезната за тях храна, да се научат да си я приготвят и паралелно с това да се запознаят с ползите от консумацията на плодове и зеленчуци.
Презентация за ползите от плодовете и зеленчуците, дидактически игри, свързани с хигиената при приготвяне на кулинарни изделия: чисти ръце, прибрани коси, кухненски престилки и шапки, потопиха децата за няколко часа в света на кулинарията.
Всички ученици получиха сертификати, карти на дъгата и книжки със здравословни рецепти и... усмивки, усмивки, усмивки, които не слизаха от лицата им!
Благодарим на фондация “За храната” и на Сибел Кяшиф за съдействието и подкрепата!


koordinator на 19.05.2019 - 21:38 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини