СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

ОБРЪЩЕНИЕ НА ДИРЕКТОРА

ОБРЪЩЕНИЕ НА ДИРЕКТОРА НА СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ“ - ГР. КЪРДЖАЛИ

Уважаеми ученици и родители,

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас, и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, се налага училищната система да предприеме бързи мерки за поддържане на непрекъснатостта на обучението и за осигуряване на активна комуникация между учители, ученици и родители, считано от 16.03.2020 г. за периода 16.03 - 29.03.2020 г.
Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва. Образованието в подобна среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на училището. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация.
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ предоставя възможността за избор на конкретен вариант за дистанционна подкрепа на преподавателите. Виртуално и дистанционно обучение може да бъде организирано чрез електронния дневник Shkolo.bg, образователната платформа Google classroom, образователния сайт Ucha.se. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и и много други електронни ресурси на редица доставчици. Учебниците, по които учат нашите деца от 1 до 10 клас, са достъпни в електронен вариант чрез регистрация на сайта на съответното издателство. Учениците могат свободно да ползват всички учебници и учебни помагала.
Пълноценна комуникация е възможна и чрез електронни пощи на преподавателите, социални мрежи, други приложения, чрез които на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
Вече е в ход работата по лицензиране на продуктите на Майкрософт, които ще бъдат предоставени на всички ученици и учители чрез акаунти в домейна edu.mon.bg в рамките на следващите няколко дни. Инфраструктурата позволява да се използва пълната функционалност на Microsoft Teams, достъпен от всяко устройство – мобилен телефон, таблет, настолен и преносим компютър и свързващ всеки учител с класовете му. Тази платформа ще даде възможност за бъдеща интеграция с информационните системи на МОН.
Очаква се да заработят на пълен оборот и образователните програми на БНТ.
Уважаеми колеги, скъпи ученици и родители,
Цялото човечество преживява дни на изпитание на воля, дисциплина и разум, на силата на човешкия дух за съпричастност, подкрепа и заедност за преодоляване на настъпилото извънредно положение. Изправени сме пред предизвикателство, с каквото до сега не сме се срещали, но вярвам, че заедно ще се справим.
Благодаря Ви за разбирането и съдействието в общия ни път – доброто на нашите деца!
Бъдете здрави!


Златко Атанасов
Директор на СУ „Отец Паисий“
гр. Кърджали
koordinator на 20.03.2020 - 18:02 Отпечатай

ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ

„ПРОСВЕТА“ ОТВАРЯ СВОИТЕ ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ

Уважаема г-жо Директор/

Уважаеми г-н Директор,

Информираме ви, че Издателска група „Просвета” предоставя от днес свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси. Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките - децата от детските градини и подготвителните групи.
Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата „Учим онл@йн с учител“. Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа. В тази връзка и за да не се чувства нито един ученик ощетен, ние от „Просвета“ предоставяме достъп до електронните учебници по всички предмети от 1 до 10. клас.
„Просвета“ се присъединява към инициативата на Европейската асоциация на издателите на учебници големите издателства да окажат максимална помощ на училищата в условията на прекратени учебни занятия в много европейски страни заради вируса COVID-19. „Просвета“ е единственото българско издателство, което е член на Европейската асоциация.
Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др.
Информация за начина на достъпване на електронните учебници ще намерите на този сайт: www.e-prosveta.bg
Надяваме се и този път да бъдем полезни, защото доброто образование на българските деца е нашата основна мисия. Продължаваме и с инициативата „Учим онл@йн с учител“, с която оказваме подкрепа на седмокласниците по български език и литература и по математика предвид предстоящото в края на учебната година национално външно оценяване.
Повече за инициативата „Учим онл@йн с учител“ и график за видеоуроците, който всекидневно се актуализира, ще намерите ТУК
http://www.prosveta.bg/uchim

Издателска група "Просвета"

koordinator на 17.03.2020 - 15:10 Отпечатай

ИЗДАТЕЛСТВО "ПЕДАГОГ 6"

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ИЗДАТЕЛСТВО "ПЕДАГОГ 6"

Във връзка с необходимостта от дистанционно обучение Издателство "ПЕДАГОГ 6" отваря всички свои електронни ресурси за свободно ползване по време на извънредното положение в страната.
Не са нужни пароли, кодове или акаунти.
Просто идете на сайта ни www.pedagog6.com [1] и следвайте линковете за:
Електронно четими варианти на учебници за 5, 6 и 7 клас:
http://free.pedagog6.com/


Електронни учебници за 5, 6 и 7 клас:
http://pedagog6.com/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=438:-5-6-7-&catid=48:school&Itemid=58


Електронни учебници за 8, 9 и 10 клас:
http://pedagog6.com/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=439:-8-9-10-&catid=48:school&Itemid=58


Моля предайте тази информация на Вашите учители и ученици.
Успех в това предизвикателство и бъдете здрави!


Светла Луизова - управител на Издателство Педагог 6

koordinator на 17.03.2020 - 15:01 Отпечатай

ВИДЕОУРОЦИ ПО БНТ
„Просвета“ с първи видеоуроци по БНТ

Утре, вторник, 17 март, от 9,15 ч. по БНТ 2 ще бъдат излъчени първите два видеоурока, заснети от Издателска група „Просвета“, които ще подпомогнат дистанционното обучение на учениците.
Уроците са част от образователната програма „С БНТ на училище“, която е съвместна инициатива на МОН, БНТ и „Просвета“. Уроците, включени в програмата, са заснети в студиото на „Просвета Либри“.
Първите уроци ще бъдат по български език и по математика за 7. клас. Урокът по български език се води от г-жа Весела Михайлова – учител и автор на учебници, а урокът по математика е представен от г-жа Ирена Муташка – учител в 42. ОУ „Хаджи Димитър“ – София. Тези уроци бяха заснети в рамките на новата инициатива на „Просвета“ – „Уча онл@йн с учител“, в която само в първите няколко дни се включиха повече от 70 000 участници. Те задаваха въпроси, споделяха и коментираха на интернет страницата на „Просвета“ и на страницата на издателството във фейсбук.
В момента издателската група активно работи върху нови видеоуроци за класовете в начален и прогимназиален етап, които учениците ще могат да гледат освен по БНТ 2 и на фейсбук страницата на издателството. Уроците ще бъдат достъпни по всяко време и на сайта на „Просвета“.
Всеки ученик ще намери своето място в иновативната класна стая на „Просвета“, чиято цел е да даде шанс на българските деца да учат в динамична и интересна среда и да покажат отлични резултати в края на учебната година въпреки сложната ситуация, в която се намираме.


Екипът на Издателска група "Просвета"

koordinator на 17.03.2020 - 14:53 Отпечатай

ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО


ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТОkoordinator на 13.03.2020 - 22:52 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини