СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

GOOGLE ДИГИТАЛЕН ГАРАЖ
ИНИЦИАТИВА GOOGLE ДИГИТАЛЕН ГАРАЖ В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"

На 28 юни в СУ „Отец Паисий“ се проведе семинар с дигиталния консултант на Google - Красен Станчев - по проект, свързан с инициативата Google Дигитален гараж в България. Кърджали е един от 37-те градове в страната, реализиращи тази инициатива, а СУ „Отец Паисий“ - единственото училище в област Кърджали, участващо в обучителния семинар.
Проектът, който стартира в страната на 14 май в сътрудничество със SoftUni Digital и в партньорство с Българската търговско-промишлена палата (БТПП), се реализира в областния град с подкрепата на община Кърджали. Основната проектна цел е повишаване на знанията на предприемачеството и ползите от създаване и подобряване на дигиталното присъствие в бизнеса.
Инициативата се развива и в други части на света, където дава забележителни резултати. Досега 26 000 души от България са преминали различен етап на обучение, в различни курсове на онлайн платформата, придобивайки дигитални умения. Голяма част от тях са отбелязали значително подобрение в работата си или са намерили ново работно място.
Споделяме ви моменти от обучителната офлайн среща, посветена на дигиталния маркетинг, в която паисиевци се включиха с огромен интерес и имаха възможност за консултации лице в лице относно присъствието и все по-голямата необходимост от дигитални умения в съвремието ни.

koordinator на 04.07.2018 - 09:09 Отпечатай

ПЪРВО МЯСТО ЗА ПАУЛИНА
ПАУЛИНА КАРАЧОМАКОВА С ПЪРВО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА

Осмокласничката от СУ „Отец Паисий” – Кърджали, Паулина Любомирова се класира на първо място в своята възрастова група в националния конкурс „Мъдростта на народа” – 2018 със своя илюстрация по народна приказка. Нейната работа бе оценена сред силна конкуренция от компетентно жури с председател доц. Николай Цачев, преподавател в Националната художествена академия. Успехът на Паулина бе отразен и в национални медии – в. „Стандарт“, „Епицентър“ и др.
Конкурсът се провежда за 15-та поредна година, негов инициатор е фондация „Детето и фолклора“ и се финансира от Столична община. Тази година в него участваха над 800 ученици от училища, читалища и школи по изобразително изкуство от цялата страна.
С наградените рисунки вече е подредена изложба в музея „Земята и хората”, след което ще бъдат отпечатани в пъстроцветно издание от многоезичната поредица „Българската народна мъдрост по света“.
В своята творба младата художничка е изобразила по живописен начин момент от приказката за неволята. По думите на нейния учител по рисуване – известния кърджалийски художник Иван Стойчев, Паулина е много талантлива и той я възприема повече като колежка, отколкото като негова ученичка.
Поздравяваме я за успеха и ѝ желаем поредица от бъдещи постижения!
Честита награда, Поли!

koordinator на 04.07.2018 - 09:02 | 0 Коментари | Отпечатай

ЛЯТНА ПРЕДУЧИЛИЩНА ЗАНИМАЛНЯ
НАД 100 ДЕЦА ПОСЕЩАВАТ ЛЯТНАТА ПРЕДУЧИЛИЩНА ЗАНИМАЛНЯ В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
Над 100 деца от 6 паралелки, които ще са първокласници през новата учебна 2018/2019-та година посещават лятната предучилищна занималня, организирана за поредна година от Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Няколко са училищата в областния град, предлагащи подобни занятия за малчуганите. Освен училище "Отец Паисий" такива са още СУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Периодът на лятната предучилищна занималня за различните училища е различен, както и програмата, по която работят. Средно училище "Отец Паисий" е първото учебно заведение, което въвежда тази форма на база много добър и доказан опит на колеги от Бургас и София. Реализирането ѝ отчита голям интерес от страна на родители и води със себе си особени ползи с оглед адаптация на детето към учебното заведение и преодоляване на стреса при постъпване в 1-ви клас.
Повече информация можете да чуете в коментара на г-н Златко Атанасов, Директор на Средно училище ''Отец Паисий'' пред БНР - Кърджали, като последвате приложения линк:
http://bnr.bg/kardzhali/post/100985199/nad-100-deca-poseshtavat-preduchilishtna-zanimalna-v-su-otec-paisii
koordinator на 04.07.2018 - 08:53 | 0 Коментари | Отпечатай

„СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО“
ОСЕМ ПОБЕДИТЕЛИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ В СЪСТЕЗАНИЕТО „СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО“
Поредното успешно участие за паисиевци и отлично представяне в състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература“ донесе на училището ни 12 финалисти, от които осем са и победители.
Състезанието е за ученици V и XII клас и се провежда в тестова форма или чрез писане на текст. Организира се по Програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“. Оценяването на ученическите работи се извършва в точки. Състезанието се предхожда от два кръга: Първи предварителен кръг - тест върху учебното съдържание от предходната учебна година; Втори предварителен кръг - писане на текст, ограничен в две страници голям формат. Максималният резултат от всеки кръг е 50 точки. Във финалното състезание "Стъпала на знанието. Български език и литература" участват всички, които са показали максимален резултат в двата предварителни кръга. Тестовете и темите за текстовете се разработват от Национална комисия, като са насочени към развитие на логическо мислене у учениците, успешното им представяне на Националната проверка след VII клас и на Държавните зрелостни изпити след XII клас.
Ето имената на нашите успели ученици:
1. Сезин Бахтияр Мурад – V клас – победител;
2. Василия Николай Маргаритова – VI клас – финалист;
3. Наталия Трендафилова Узунова – VI клас – финалист;
4. Даная Спартак Римпопова – VII клас – победител;
5. Ивана Николаева Колева – VII клас – победител;
6. Калояна Георгиева Тодорова – VII клас – победител;
7. Теодора Боянова Бояджиева – VII клас – победител;
8. Джулия Фрейзър Гардинър – VIII клас – победител;
9. Илиана Петрова Терзиева – VIII клас – финалист;
10. Станислава Миткова Ламбова – VIII клас – финалист;
11. Магдалена Миланова Лилова – XI клас – победител;
12. Мелиса Шенол Шериф – XII клас – победител.
Постиженията им в областта на българския език и литературата доказват, че паисиевци боравят отлично с думите и познават особеностите на литературата и езика ни, че притежават умения за пренос и изява на знанията от една културно-образователна област в по-широк познавателен контекст. А това със сигурност ще им донесе още резултати и нови победи.
Поздравления за нашите успешни ученици!
koordinator на 04.07.2018 - 08:44 Отпечатай

ДИПЛОМИРАНЕ - ВИПУСК 2018
ДИПЛОМИРАНЕ - ВИПУСК 2018

И така... настъпи времето за традиционната годишна церемония в СУ "Отец Паисий", отбелязваща дипломирането на Випуск 2018.
На 20 юни 2018 г., сряда, от 18:00 часа за пореден път училището отбеляза края на учебната година и изпрати своя сто и четвърти випуск. Поздрав към всички завършващи бе кратката музикална програма в изпълнение на ученици от 8, 9, 11 клас. В церемонията по връчване на дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация от Технически университет - София бяха отличени паисиевци с най-голям принос за развитието и издигането на авторитета на училището, имаше и приятни изненади.
Скъпи, пораснали и зрели паисиевци,
„Само толкова високо, колкото се протегнете, можете да пораснете; само толкова далече, колкото потърсите, можете да достигнете; само толкова дълбоко, колкото погледнете, можете да видите; само толкова много, колкото мечтаете, можете да бъдете.“
Не спирайте да търсите, откривате, мечтаете и успявате!
На добър час! Бъдете здрави!
ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ!

koordinator на 22.06.2018 - 09:44 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини