СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

ЗВЪНЧЕТАТА НА „ПАИСИЙ“ С ДВЕ ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ

ЗВЪНЧЕТАТА НА „ПАИСИЙ“ С ДВЕ ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ

На тържествена церемония в присъствие на ученици, родители и гости директорът на СУ „Отец Паисий“ Златко Атанасов връчи награди за достойно и отлично представяне на национален форум на вокална група" Звънче" и солисти  - те участваха в Четвъртия национален конкурс за рецитиране на патриотично стихотворение „Аз съм българче“.
Над 1100 деца от цяла България на възраст от 5 до 18 години участваха в конкурса, посветен на 146 години от Освобождението на България.
Отличени с грамоти са Никола Славов – 1.д клас, Деметра Ташкова – 1.б клас, Николина Ташкова- 5.е клас и Габриела Янкова от 9.а клас!
За достойното и отлично представяне младите таланти получиха грамоти за индивидуалните изпълнения на стихотворенията и грамота за Вокалната група, грамота получи и ръководителят на групата Евгения Пейкова за патриотично възпитание.   
Поредно международно участие на Вокално-фолклорна група "Звънче“  бе присъствието им на Международния онлайн фестивал конкурс "Добре дошли в Англия". Лондон бе  поредното място за изява на нашите ученици, които демонстрираха своите артистични заложби заедно с  участници от 20 други държави. Звънчетата ни завоюваха дипломи и 2-ро място, благодарствено писмо за ръководителя Евгения Пейкова и диплом  за Вокалната група!
Състав на групата: Деметра Ташкова -1.б, Никола Славов -1.д, Кристиан Сербезов - 2.г, Жесмина Найденова- 3.в, Дилем Али – 2.а, Елия Накева – 6.в, Денис Еминов – 6.в, Александрина Колева – 6.в, Нил-Су Кенан Керимоглу – 6.в, Николина Ташкова – 5.е, Георги Димитров - 9.а, Габриела Янкова -9.а, Христо Караманолов – 10.б клас.
Нил-Су Кенан Керимоглу  се класира в направление „Инструментално изкуство“ на първо място.
Поздравления за всички талантливи участници!
Текст и снимки: Даниела Пашова

koordinator на 07.04.2024 - 20:27 | 0 Коментари | Отпечатай

Националното състезание „Ключът на музиката“

Успешно участие на наши ученици в Националното състезание „Ключът на музиката“

Състезанието се проведе в град Пловдив в АМТИИ за поредна година! В областния кръг участваха 8 ученици от СУ "Отец Паисий". Отлични резултати показаха следните ученици: Теодора Тодорова и Николай Ангелов от 5.е клас, Юлия Гочева от 6.в клас и Мерве Ремзи от 7.б клас. Призови места завоюваха:
първо място - Нил-Су Кенан Керимоглу от 6.в клас;
второ място - Денис Еминов от 6.в клас;
първо място - Николина Ташкова от 5.е клас;
първо място - Христо Караманолов от 10.б клас.
Нашите финалисти грабнаха ключът на музиката!
Поздравления за всички, които показаха своите умения и знания по музика в надпреварата от цяла България!
Текст и снимки: Даниела Пашова

koordinator на 07.04.2024 - 20:21 | 0 Коментари | Отпечатай

НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

ДВАДЕСЕТ И ДВЕ ОТЛИЧИЯ ЗА МАЛКИТЕ ПАИСИЕВЦИ В НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Двадесет и две от най-малките паисиевчета получиха максималния брой точки на състезанието по английски език "Аз общувам с Европа", организирано от Сдружението на българските начални учители.  В надпреварата участваха над 100 ученици от СУ „Отец Паисий". Всички се представиха отлично и бяха наградени с грамоти за достойно представяне.

Най-добри в състезанието са четвъртокласниците:
Стойчо Костов и Волканичар Байрям от 4.в клас;
Адел Емин и Никол Димитрова от 4.б клас;
Денис Зидаров от 4. г клас.

От третокласниците най-добри са:
Даниел Запрянов и Туана Камбер от 3. д клас;
Ангел Иванов от 3. г клас;
Мелиса Яшар от 3. в клас.

И най-малките ни шампиони са второкласниците:
Еджем Хасан, Берен Халил и Анъл Мустафа от 2. а клас;
Яна Палазова и Богоя Николова от 2. б клас;
Александрина Хаджиева, Бусе Якуб и Дениз Мехмед от 2. в клас;
Ивайла Ашикова от 2. г клас;
Мейра Салим, Кяшиф Кяшиф, Кристиян Ангелов, Мария Грахльова от 2. д клас.

Малките паисиевци показват завидни знания по английски език и обичат тези часове. Те и техните учители отсега планират бъдещите си състезателни изяви. Успехите на децата се дължат на задълбочената работа в часовете по английски език и отговорното отношение на г-жа Стела Димитрова и г-жа Юлия Станкова, които не само дават знания, но и мотивират учениците за учене.
Ръководството на училището и всички преподаватели по английски език поздравяват най- малките ни отличници и им пожелават още по-големи успехи с чуждия език, за да станат достойни граждани на света. Поздравява също и техните преподаватели  Стела Димитрова и  Юлия Станкова, като им пожелава още много професионални успехи!

Текст и снимки: София Калинова, председател на ПЕКК - чужди езици

koordinator на 29.03.2024 - 08:35 | 0 Коментари | Отпечатай

Световният ден на водата в СУ „Отец Паисий“

Световният ден на водата в СУ „Отец Паисий“

„Водата е извор на живот“ бе темата на интерактивния   мултидисциплинарен  урок, който учителят по биология  Мария Влахова и учениците от 8.б клас Божидара Ганева, Тургай Бахар и Мартин Пепеланов представиха пред 7.а клас.
Гости на урока бяха: Петя Налбантова - старши експерт по природни науки и екология в РУО – Кърджали; ръководството на СУ с природоматематическа насоченост „Отец Паисий“ – директорът Златко Атанасов и заместник-директорите Теодора Богданова, Мариана Василева и Валентина Терзиева; Галина Балабанова - ст. учител по химия и ООС,  председател на ПЕПН; Валентина Мингова - ст. учител по ЧП и биология и ЗО; Златка Колева – ст. учител по биология и ЗО; Емилия Соколова - учител по химия и ООС и Милена Базлянкова - ст. учител по английски език.
По увлекателен начин - чрез опити и любопитни въпроси, отправени към  седмокласниците, водещите запознаха присъстващите с чудото вода, без която животът на Земята е невъзможен. Мария Влахова и нейните ученици бяха подготвили за всички ученици и гости бутилки с вода, чаши и сламки, за да проведат  експеримент, чрез който научиха за свойства на водата, за живота във водата и за нейното значение. Пречистването на водата бе показано чрез видео, изработено от ученици в часовете по информационни технологии. Седмокласниците участваха с голям ентусиазъм в урока и отговаряха на въпросите. 

В края на занятието г-жа Налбантова и г-н Атанасов отправиха своята заръка към учениците да ценят водата, да я пазят чиста и да я използват разумно!
„Водата е ресурс, без който не можем. Пазим я и я използваме разумно - така ще продължи животът на планетата Земя!“ - това бяха посланията, които седмокласниците и  осмокласниците написаха и залепиха на специално табло, което ще бъде поставено в кабинета по биология.
Текст и снимки: Галина Балабанова - ст. учител по химия и ООС, председател на ПЕПН

koordinator на 29.03.2024 - 08:24 | 0 Коментари | Отпечатай

ЗЕЛЕНА ПРОЛЕТ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

ЗЕЛЕНА ПРОЛЕТ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“


Засаждането на различни растителни видове е важна част от екологичното възпитание на младото поколение. В тази връзка и за поредна година Педагодическият екип по ключови компетентности по природни науки
организира подготовката  и засаждането на фиданки от учениците на СУ „Отец Паисий“.
„Пролетта дойде!“ бе надсловът на инициативата, а в нея се включиха с много ентусиазъм всички паисиевци.
На 21 март ученици от гимназиален етап подготвиха двора за сеене на фиданките, а на 22 март класовете започнаха засаждането им.
Учителят по биология Мария Влахова се погрижи  фиданките да са  от различни растителни видове - люляк, червен дъб, явор и липа. Учениците от гимназиален етап засадиха своите дръвчета  с много внимание. Първокласниците засадиха кипариси, които ще растат заедно с тях. Учениците от 5.в клас на г-жа Мингова засадиха своето дръвче и проведоха практическо занимание по човекът и природата.
В инициативата специално участие взеха учениците от 1.д клас  с класен ръководител  Златослава Димова – те засадиха 15 дръвчета бял бор.
Всеки клас, засадил дръвче, даде своето обещание, че ще се грижи за него и за облагородяването на училищния двор.
Текст : Галина Балабанова, председател на Педагогическия екип по ключови компетентности по природни науки
Снимки: клуб "Перото на Паисий"


koordinator на 29.03.2024 - 08:11 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини