СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

КРАЛСКАТА ЛИГА ОТЛИЧИ ТРЕТОКЛАСНИКА СВЕТОЗАР ЧАНЕВ

КРАЛСКАТА ЛИГА ОТЛИЧИ ТРЕТОКЛАСНИКА СВЕТОЗАР ЧАНЕВ

За втора поредна година Светозар Николов Чанев от 3. а  клас показа завидни резултати и грабна златния медал на олимпиадата по български език от Кралска лига КИНГС. В надпреварата учениците могат да премерят знания с други връстници от цяла България в различни направления по техен избор. Участниците  в Ученически олимпиади КИНГС минават през няколко кръга, за да стигнат на финала. Квалификационните кръгове по математика, човекът и природата, български език, английски език, логика, информатика и човекът и обществото (родинознание)  водят до финалния кръг. До Кралската лига достигат само преминалите успешно предварителните два кръга. Самият формат на провеждане на олимпиадите е приятен и интересен за учениците.
Поздравяваме Светозар и му пожелаваме още много победи!

koordinator на 09.05.2023 - 07:56 | 0 Коментари | Отпечатай

Звънчетата на „Паисий“ с национално отличие

Звънчетата на „Паисий“ с национално отличие

Вокалната група "Звънче" и солистите Денис Еминов , Александрина Колева и Николая Караманолова се завърнаха с купа и диплом за 2-ро място от XVIII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“. Събитието се проведе на 22 и 23 април 2023 г. в град Панагюрище.  Включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2022/2023 г., фестивалът има за цел да развие родолюбиви чувства у децата на България, да издигне националното им самочувствие и самосъзнание, да популяризира българската песен с патриотична насоченост и да открие млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.
Щастливата и горда Евгения Пейкова, ръководител на „Звънче“,  споделя: „Участници  от цяла България се състезаваха в различни категории - индивидуален изпълнител, вокален дует, вокално трио, вокални групи. Всички те бяха разделени в  четири възрастови групи.  Оценяваше ги жури в състав Мая Райкова, Хайгашод Агасян  и Теди Кацарова.  Триумфално бе представянето на нашите възпитаници! След изпълнението на конкурсните песни, поздравихме всички с песента на „Паисий“ - журито и публиката бурно ни аплодираха, развълнувахме ги истински! Поздравявам тези прекрасни, талантливи и всеотдайни момичета и момчета  от вокалната група! Благодаря им за достойното и отлично представяне на нашето училище и им пожелавам здраве и още много успехи в света на музиката!“.


koordinator на 29.04.2023 - 18:15 | 0 Коментари | Отпечатай

ПОРЕДЕН МЕЖДУНАРОДЕН УСПЕХ ЗА ТЕНИСИСТИТЕ НА „ПАИСИЙ“

ПОРЕДЕН МЕЖДУНАРОДЕН УСПЕХ ЗА ТЕНИСИСТИТЕ НА „ПАИСИЙ“


Възпитаниците на СУ “Отец Паисий” за пореден път се представиха блестящо на тенис турнир в Люлебургаз  - Република Турция . Фейза Ердинч  от 2. б клас  и Ерен Алиев  от 2. д  клас грабнаха титлите при 9-годишните, а Джихан Мустафа  от 3. в клас  достигна до полуфиналите. Младите тенис надежди се подготвят в ТК “Орфей” при треньорите Христо Чобанов и Антония Рангелова.
От 11 години в училище ''Отец Паисий'' – Кърджали, се развива тенисът като спорт. През годините традиционно се провеждат два училищни турнира - Майски училищен турнир и Коледни тенис игри.  Благодарение на съвместната работа с тенис клуб ''Орфей'' Паисиевите тенисисти се изявяват на регионални,  държавни и международни турнири. През изминалата година достойно се представиха Ерен Ердинч , Стефан Вътев  и Мартина-Йоана Чобанова на държавните турнири в Пловдив ,  Пазарджик и Плевен.  Участваха и на международни турнири от Балканската лига в Люлебургаз - Турция, където Стефан Вътев и Илиана Милева спечелиха 2-ро място. На силния турнир в Кавала - Гърция, Илияна Милева достигна до 1/8 финал. Силна представа и на международния турнир в Кърджали, където Вяра Попанастасова стана 1-ва до осемгодишна възраст, а втора  позиция зае Фейза Ердинч също от нашето училище. При момчетата в същата възрастова група Кирил Камарев спечели 3- тото място.  
Пожелаваме на тенисистите и техните треньори здраве, спортен хъс и още много успехи!

koordinator на 29.04.2023 - 17:59 | 0 Коментари | Отпечатай

Одринското училище „Иван Вазов“ гостува на „Паисий“

Одринското училище „Иван Вазов“ гостува на „Паисий“


Ученици и учители от Неделното училище „Иван Вазов“ - Одрин, гостуваха на СУ „Отец Паисий“ – Кърджали.  Посещението е по Националната програма „Роден език и култура зад граница“, Модул 3 „Партньорства”. „Съхраняване и популяризиране на българското езиково и етнокултурно пространство зад граница“  бе темата на срещата, а тя бе осъществена в рамките на два дена – 18 и 19 април. Партньорството е свързано със съхраняване и популяризиране на българското езиково и етнокултурно пространство зад граница и на националната, културната и духовната идентичност на българските граждани по света и на българските общности в чужбина. 
Гостите бяха посрещнати топло от директора на СУ „Отец Паисий“ Златко Атанасов и от началния учител Айфер Бабаева, след което събитието бе открито в Актовата зала.  Представител на МОН бе Николай Николов – старши експерт в дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“, който приветства гостите и подари на всеки от одринските ученици книга. Бахтишен Мутлу  - директорът на  Неделното училище „Иван Вазов“  в Одрин, благодари и разказа повече за тях - българско училище, което е разположено близо до църквата „Св. Георги“ в Одрин, и в което учебният процес се осъществява присъствено в събота и в неделя, провежда се и онлайн обучение за ученици от Люлебургаз, Бурса, Черкезкьой, Текирдаг, Авджълар и Артвин. Учениците изучават български език и литература, история и география на България, българския бит и обичаи.
На свой ред домакините представиха своето училище – историята му, екипа, организацията на учебния процес и постиженията на учениците. Гостите разгледаха училището и се насладиха на специалната културно-музикална програма, подготвена от талантливите паисиевци и вокалния педагог на „Паисий“ Евгения Пейкова –  грациозният мажоретен състав и  кръшните народни танци,  вълшебният звук на родопската гайда и слънчевите български песни, в чието изпълнение импулсивно се включиха и одринските ученици, зарадваха гостите и създадоха добро настроение у всички.
Посещенията на Регионалния исторически музей, на Археологическия комплекс „Перперикон“,     на Астрономическата обсерватория, Общинския детски комплекс, язовир „Кърджали“, Керимовата къща и Арт-галерията бяха част от наситената програма на гостите. Преди  отпътуването им, директорът на Неделното училище Бахтишен Мотлу благодари за гостоприемството, сподели, че всички са се чувствали чудесно и изрази надежда, че партньорството с "Отец Паисий" ще продължи.

koordinator на 29.04.2023 - 17:50 | 0 Коментари | Отпечатай

НАЦИОНАЛНИ ОТЛИЧИЯ ЗА ПАИСИЕВЦИ

НАЦИОНАЛНИ ОТЛИЧИЯ ЗА ПАИСИЕВЦИ В МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ

Единадесет ученици от СУ „Отец Паисий“ участваха и защитиха достойно името на своето училище в Националния кръг на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL LINGUITICS“. Вътрешноучилищният кръг показа отличната езикова подготовка в СУ "Отец Паисий" - 140 ученици взеха участие,  а 45 от тях постигнаха над 90 точки. Националният етап на  надпреварата се проведе в гр. Казанлък на 12.03.2023г., от нея паисиевци се завърнаха със следните резултати:
на 2 място в страната е Елия  Димитрова Накева - 5.в клас - 117,50  точки / ниво A1/;
изключително високи резултати за Емил Зидаров - 116,5 точки /ниво A1 Senior/ и Изабела Петкова - 115,5 точки /ниво preA1/!
Сертификати за отлични постижения получават:
Никол Димитрова – 97 точки /ниво pre A1/;
Никола Димов – 82,50 точки /ниво A1/;
Есер Расин - 92,50 точки/ниво A2/;
Симеон Христов - 82,50 точки/ниво A2/;
Виктория Кавръкова – 92,50 точки /ниво A1 Senior /;
Радост Колева – 72,50 точки ниво В1/;
Рефик Тефик – 82,50 точки /ниво В2/
Анита Храмова – 65 точки /ниво В2/.
Състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е най-голямото училищно състезание по английски език в света. Организира се от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. У нас състезанието KGL се провежда от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“. Подготовката и участието в тези състезания допълнително мотивира учениците за придобиване на умения и знания, които да ги направят конкурентоспособни в съвременната учебна среда. На състезанията учениците имат възможност да комуникират с техни връстници от цялата страна.
Учениците, класирани на първите три места в националния кръг на състезанието,  и учителите,  които са ги подготвили, получават сертификат за участие и предметна награда.
Победителите от националния кръг ще бъдат наградени на грандиозна церемония по време на Деня на Кеймбридж на 22 април в гр. София.
Преподаватели на отличените паисиевци  са:
3. и 4. клас - Юлия Станкова;
5.-7. клас - Антонина Батурова и Гергана Николова;
8. клас - Маргарита Стоева;
9. клас- Мария Сабрутева;
11. клас - Милена Базлянкова и Неделчо Стаматов.
Поздравяваме учениците и техните учители и им пожелаваме още много успехи!

koordinator на 29.04.2023 - 17:24 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини